Kolding Netavis

Toprytterne fra i fjor fører i U21 og U25

Benedikte Rie Truelsen. Pressefoto.

Tre fejlfrie ryttere i spidsen hos juniorerne, mens fejlfri ikke var nok hos ungrytterne. Der skulle tempo til.

Det var medaljetagerne fra i fjor, der lagde sig i spidsen, da der torsdag blev taget hul på mesterskabsklasserne ved stævnet hos Absolute Horses på Tågerup.

Maria Barnewitz Schou var hurtigst og fejlfri i den indledende runde af Schou Agria DRF-mesterskabet for U21. Der var 17 startende, og kun tre kom fejlfrit og hurtigt nok gennem banen.

Maria vandt U21-mesterskabet i fjor i sit første junior-år. Før havde hun kaldt sig ”den evige toer”, men det er nok for tidligt at kalde hende ”den evige etter”. Der mangler nemlig to finalerunder lørdag, og rytterne ligger tæt.

Maria på Serena 2 red i tiden 68,56, Gabrielle Strigel på Kan Fly i 69,32 og Emilie Mosegaard Christianden på Syvhøjegårds Enzo i 70,41 – alle uden fejl. Theodor Wildfang Linde på Lehar fik en nedrivning, som lagde fire sekunder til hans ridetid, som blev 73,32. Caroline Rehoff Pedersen på Chaccieny fik med en nedrivning 74,39.

En enkelt rytter fik et stop, en hest satte en hov i vandet, og så var der op til 12 fejl, der skulle lægges til ridetiden, fordi det er metode C.

Som i fjor

Finalen i Clemens og Springforening Danmark Agria DRF-mesterskab for U25 kan komme til at ligne den fra i fjor. I første runde runde blev det igen med Nicolas Pedersen og Benedikte Rie Truelsen på første- og andenpladsen. Efter finalerunderne i fjor, var det Benedikte, der løb med guldet, og Nicolas, der fik sølv.

I Metode C, hvor fejl omregnes til tid, var en fejlfri runde var ikke nok til en topplacering.
Nicolas Pedersen på Tailormades Diarados Boy red fejlfrit i 64,43, mens Benedikte Rie Truelsen på Cassina red fejlfrit i 65,17. På tredjepladsen kom Christine Thirup Christensen på Vedric.

Hun havde en nedrivning og fik fire sekunder lagt til, så tiden var 67,82. Også Clara Hallundbæk på Noortje van het Houterhof havde en nedrivning, så tiden blev 68,58. De sidste fejlfrie var Lærke Olsen på Bombay i 68,95, Frederikke Svendgaard på Bøgegårdens Christiano i 69,03 og Sofie Yderstræde Bucka på La Belle i 69,67.

Der var 19 ekvipager til start, Det var kombinationerne, der voldte flest problemer. Det hele afgøres nu i de to runder lørdag, hvor højden sættes op til 145 cm.

Fredag er der indledende runder for U18 og Senior DM.

Se billederne nedenunder…

Tagget med:
Del denne artikel