Tømrerelev er årets første EUX-student

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
-Jeg vidste ikke, at EUX fandtes, før jeg talte med en vejleder på min gamle skole. Jeg vaklede mellem at tage en almen studentereksamen og en tømreruddannelse, så med EUX har jeg fået det bedste fra to verdener", forklarede Mette Bjerregaard. Foto: Hansenberg.

Mette Bjerregaard har kombineret tømreruddannelsen med en gymnasial uddannelse, og hun har med egne ord fået det bedste fra to verdener.

Til september skal tømrerelev Mette Bjerregaard fra Hansenberg til svendeprøve.

Men tirsdag var det en helt anden prøve, som den 21-årige elev havde fokus på. Hun var nemlig årets første EUX-elev fra Hansenberg, der kunne få studenterhuen på hovedet – og det fik hun med et flot 12-tal, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse:

– Det er så vildt. Jeg græd, for jeg havde slet ikke forventet det. Det her er et af de helt store delmål. Tømreruddannelsen med EUX er en lang uddannelse, så det betyder meget, at vi nu kan sige, at næste gang er vi helt færdige, sagde Mette Bjerregaard lige efter, at hendes to søstre havde givet hende studenterhuen på.

– Mine søstre har begge ti tommelfingre, mens jeg altid er blevet omtalt som “fars dreng”. Jeg har valgt et håndværkerfag, fordi jeg har været vant til at være med min far på arbejde. Han er smed, og på et tidspunkt fik jeg også arbejde, hvor han arbejdede. Men smedefaget var ikke lige min kop te.

Det bedste fra to verdener

Tømrerfaget med EUX er til gengæld den helt rigtige teblanding for Mette Bjerregaard fra Arnum sydvest for Gram:

– Det bedste er duften af træ, der lige er skåret. Det er værd at tage uddannelsen for. Og så er der intet pigefnidder. Det er meget vigtigt for mig. Jeg vidste ikke, at EUX fandtes, før jeg talte med en vejleder på min gamle skole. Jeg vaklede mellem at tage en almen studentereksamen og en tømreruddannelse, så med EUX har jeg fået det bedste fra to verdener.

Mette Bjerregaard lægger dog ikke skjul på, at hun har valgt en krævende uddannelse:

– Det har været hårdt, men det er vigtigt at komme op på hesten igen. Nu vil jeg gerne ud at arbejde som tømrer i et par år. Så overvejer jeg at læse til arkitekt, for jeg er blevet forelsket i at tegne. Og som udlært tømrer ved man, hvad der kan fungere i praksis – og ikke bare på tegningen.

Stolte forældre

Med på Hansenberg havde Mette Bjerregaard stor opbakning fra sin nærmeste familie. Deriblandt far og mor, Kent Bjerregaard og Rikke Hansen, som begge var meget, meget stolte af “fars dreng”.

– Hun har selv valgt et håndværkerfag, for det er bare Mette. Hun har for meget energi til at sidde på et kontor, sagde Rikke Hansen.

– Det kan være op ad bakke at være pige i et håndværkerfag. Man skal have masser af albue og være meget dygtig, men hun har klaret det så fint, tilføjede Kent Bjerregaard.

Nu kan Mette Bjerregaard fejre sin flotte eksamen, inden hun på mandag skal i gang med at færdiggøre sin tømreruddannelse hos Byggeriget.dk i Vojens.

Mette Bjerregaard var den første af i alt ti tømrerelever, der tirsdag var til eksamen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *