Den verdensberømte chokolade står over en markant forandring.
Du har sikkert smagt den kendte trekantede chokolade, Toblerone. Nu står chokoladen over for sin største forandring i 100 år. Den mister nemlig prædikatet “Swiss Milk Chocolate”, skriver det tyske medie, Express.
I over 100 år er Toblerone blevet lavet i Bern i Schweiz. Et vendepunkt i producentens 114-årige historie, der har været ejet af den amerikanske fødevaregigant Mondelez siden 1990, så skal Toblerone produceres uden for Schweiz – nærmere betegnet i Slovakiet. Chokoladen skal fremstilles på fabrikken hos moderselskabet Mondelez i Bratislava, hvor andre kendte mærker som Milka eller Suchard kommer fra.
Men hvis man skal bruge prædikatet “Swiss Milk Chocolate” må chokoladen kun produceres i Schweiz – og efter strenge krav. Og dermed må Mondelez ikke længere bruge dette varemærke.
Hvorvidt Toblerone vil smage lige så godt, når den bliver produceret i Slovakiet, må så være op til forbrugerne om at afgøre.