Kolding Netavis

To Kolding-ninjaer får mestergrad

Mariana B. Cartuliares og Lene Abild Fabricius er de to Kolding-ninjaer, der nu kan fejre 2. dan, der er betegnelsen for en mestergrad. Privatfoto.

Asia Sport Center i Kolding har fået to nye 2. dan i Kobudo.

Mens Danmark og foreningsidrætten har været lukket ned pga Covid-19, har to Kolding-ninjaer trofast trænet ude i sne og frost gennem vinter og forår for at dygtiggøre sig til deres næste grad i Kobudo.

Da det igen blev sikkert at forsamles, lykkedes det de to kæmpere at bestå den vanskelige graduering til 2. dan i Ryukyu Kobujutsu (Kobudo).

Mariana B. Cartuliares og Lene Abild Fabricius er de to Kolding-ninjaer, der nu kan fejre 2. dan, der er betegnelsen for en mestergrad. Til dagligt er de to trænere for kobudoholdet og træner selv stilen i Asia Sport Center. De er også begge dygtige karatekæmpere.

Mariana træner Shuri Ryu-karate i Asia Sport Center, mens Lene til dagligt træner stilarten Wado-Ryu hos Århus Karate Skole.

Navnet Kobudo betyder gammel/klassisk krigers vej og er træning med våben. Nunchaku og Sai lyder måske bekendt for flere, men der er også våben som Bo, Tonfa og Kama Eiku Tekko, der skal mestres i Kobudo.

Kampformen trænes mest af karatekæmpere, da mange af bevægelsesmønstrene går igen.

I kartestilarten Okinawan Shuri Ryu indgår kendskab til de fem hovedvåben også som pensum efterhånden som man stiger i graderne.

Tagget med:
Del denne artikel