Kolding Netavis

Tillykke: Kronprinsesse Mary fylder 50 år

Kronprinsesse Mary fylder i dag 50 år og fejrer dagen sammen med familie og venner. Foto: Hasse Nielsen/Kongehuset.

Lørdag kan kronprinsessen fejre sin 50 års fødselsdag.

Kronprinsesse Mary fylder i dag, lørdag, 50 år. Og det kan fejres sammen med kronprins Frederik og deres børn: prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Gave fra regeringen

I anledning af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag har regeringen og Folketinget givet en gave i form af et Royal Copenhagen Flora-stel.

Flora-stellet er skabt i 2012 af den danske designer Anja Vang Kragh og består af tallerkener, kopper, kander og skåle med forskellige blomstermotiver.

Gaven har en samlet værdi på ca. 80.000 kroner. Udgiften deles ligeligt mellem Folketinget og regeringen.

Historie

Mary kommer fra en skotsk immigrantfamilie i Australien. Lørdag den 16. september 2000 mødte Mary Danmarks Kronprins Frederik på en pub, ved navn “Slip Inn” under de Olympiske lege i Sydney. I et interview siger hun, at det er et tilfælde, at de mødtes, da hun havde taget mod en invitation fra en veninde om at møde nogle spanske deltagere i de olympiske lege. “Det var en fest med nogle australiere og to af den spanske konges nevøer samt kronprins Frederik, prins Joachim, prins Nikolaos af Grækenland og prinsesse Märtha Louise. Jeg vidste ikke, hvem de var”, har Mary fortalt.

Den 8. oktober 2003 gav Dronning Margrethe sin tilladelse til, at kronprins Frederik kunne gifte sig med den australsk-britiske statsborger Mary Elizabeth Donaldson. Mary Donaldson og kronprins Frederik blev 14. maj 2004 gift i Københavns Domkirke, skriver Wikipedia.

50 års fødselsdagen fejres sammen med familie og venner, oplyser Kongehuset.

Tagget med:
Del denne artikel