Tanker om 8. marts

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Villy Søvndal (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), tidligere udenrigsminister og nuværende byrådsmedlem, Engstien 1, 6000 Kolding.

Traditioner får nogle gange en helt særlig betydning, fordi begivenheder ude i verden er af skelsættende betydning.

I år er det på kvindernes internationale kampdag kvindernes modige kamp i Iran og Afghanistan imod det religiøse diktatur, der bør påkalde sig den største opmærksomhed.

I Afghanistan er det Taleban-styrets forsøg på at gemme kvinderne helt væk og nægte dem uddannelse og arbejde, i lodret modsætning til hvad de lovede ved magtovertagelsen i august for snart to år siden. I Iran har der været en bølge af protester og demonstrationer siden december sidste år, da en ung iransk kvinde døde i politiets varetægt. Modige kvinder og mænd, der sætter livet på spil i kampen for frihed, for retfærdighed og for afskaffelse af de religiøse diktaturer bør have den allerstørste opmærksomhed i år på kvindernes internationale kampdag.

Det betyder ikke, at kampen for kvindernes ligestilling ikke er vigtig på vores breddegrader. For det er den. Vi har stadig lang vej, før målet om reel ligestilling i forhold til løn, pension, barsel mv.. Mange kampe er blevet kæmpet og mange kampe er vundet. Det er en af hovedårsagerne til, at vi lever i et så godt samfund, som tilfældet er.

Hvis lande som Iran og Afghanistan skal væk fra religiøs diktatur, undertrykkelse og mangel på rettigheder, og det skal vi fortsat hjælpe dem med, så kommer kvinderne til at spille en helt afgørende rolle. Det har de vist i både Afghanistan og Iran.

De fortjener netop på kvindernes internationale kampdag vores fulde opmærksomhed og støtte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel