Tak til dansk landbrug

Søndag 23. August 2020 18:44 1488
Tobias Jørgensen (V). Privatfoto. Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Kære landmand. I skrivende stund er august ved at rinde ud, og du har måske været heldig at få høsten i hus rettidigt. Til dagligt skal du lægge øre til hvor meget kvælstof du udleder til vandløb, hvor forfærdeligt højt dit CO2 aftryk er og måske føler du at andre kigger skævt til dig, når du har sprøjten spændt efter traktoren.

Jeg føler med dig. Du er gjort til syndebuk for skrivebordsbureaukratiets følelsespolitik, og fakta i den diskussion er ilde set.

DET ER LANDBRUGETS SKYLD!

Ja, at vi har æg, mælk, kød og brød, tusind tak for det.

Der har i år været en stram tidsplan, der siger at efterafgrøder skal være i jorden senest d. 20/8. På den måde tvang et flertal på Christiansborg flere landmænd til at nedvisne afgrøderne før tid, for at kornet kunne bjærges rettidigt. Sat på spidsen, så bakker bureaukratiet på Christiansborg op om et øget forbrug af Round Up, da det er sådan man tvangsmodner korn..... Det hænger jo ikke sammen med meldingen om at man ønsker et mindreforbrug, eller også er det ENDELIGT gået op for de folkevalgte inde bag de tykke mure, at ude i virkeligheden, så er glyphosat det bedste produkt, både for dig, mig og miljøet. Glyphosat er endda på Miljøstyrelsens liste over pesticider der er helt og aldeles ufarlige.

Jeg mener at virkelighedens eksperter, nemlig landmændene, skal have lov at dyrke deres jord, for de vil kun det der giver bedst mening for netop det, DERES jord.

Efterafgrøder siger du? Det kommer i et helt andet afsnit.

Tags