Kolding Netavis

Tænk jer om

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Læserbrev af Henry Clausen, formand for Kolding Ældreråd, Hvedemarken 69, 6000 Kolding.

Et enigt Teknik- og Klimaudvalg besluttede på deres møde den 21. oktober 2019, at udgiften til kommunens Flextur-ordning skal reduceres med 0,5 mio. kr. i budgetperioden 2020 til 2023. Yderligere besluttede et flertal, at udgiften til den kollektive trafik skal reduceres med 1,3 mio. kr. i 2022 og 2023.

Kolding Ældreråd vil gøre opmærksom på, at ændring i flextursordningen for centerbyerne finder vi meget uheldigt og det kan vi bestemt ikke anbefale.

Det er helt uacceptabelt, at der skæres i flexordningen, som i forslaget berører ca. 1.600 turer om året og derved rigtig mange brugere. Dette skal også ses ud fra, at der ikke i Lunderskov og Vamdrup er mulighed for busforbindelser til Kolding fra fredag aften til mandag morgen. Adgang til tog er ikke muligt for gangbesværede bl.a. på grund af trapper.

Ældrerådet anbefaler, at der kigges på optimering af ruterne. F.eks. reduceringen af rute 6 i aftentimerne kunne mindskes ved at bruge rute 7, som det sker på søn- og helligdage i dag.

Ældrerådet opfordre indtrængende Teknik- og Klimaudvalget til, at overveje om der ikke kan findes en anden måde, at finde finansieringen på. Kolding Byråd arbejder for en positiv udvikling, det kan ikke ske ved en afvikling af den offentlige transport.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *