Systemet sejrer over folkesundheden

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mariavej 9 6091 Bjert.

Det er min påstand at systemet sejre over folkesundheden og øger ventelisternes længde.

Med overskriften i JV 09.04.2019 ”Speciallæger vil gerne arbejde mere for at nedbringe ventelisterne” in mente, er det for mig noget der er helt galt, når speciallæger gerne vil yde en ekstra indsats, for folkesundheden, og for at nedsætte ventetiden på behandling, men at antallet af regionernes ydernumre, lægger en begrænsning for ønsket.

At læger med en højt betalt uddannelse skal tvinges til udlandet for at virke på sit felt, når der er lange ventelister i Danmark er helt ude i hampen, og det skal der ændres på.

Med den nuværende prioritering er der virkelig tale om at systemet sejrer over folkesundheden.

Systemet er opdelt i heltids og deltidsydernumre. Det fremgår af artiklen 09.04., at der er ca. 130 deltidsydernumre rundt omkring i landet der kan konverteres til fuldtidsnumre, men det kræver velvilje hos regionerne til ændre på det.

Jeg kan kun opfordre til at det ændres, at mennesket og folkesundheden kommer før systemet, til at lade den sunde fornuft sejre så vi danskere får højere service højere velvære og et bedre liv.

Jeg vil arbejde for at mennesket altid komme før systemet, jeg vil kæmpe for flere heltids ydernumre så flere speciallæger kan komme i arbejde til gavn for danske patienter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *