Sydøstjyllands Politi: -Vi efterforsker skam sager om tyveri fra biler

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Sydøstjyllands Politi svarer nu på kritikken om, at det ikke tager sig ret meget af tyveri fra biler.

Sydøstjyllands Politi behandler og efterforsker alle de sager, borgerne anmelder.

Sådan skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nogle gange bliver det en meget kort affære, fordi der ikke er noget at gå efter og derfor ikke noget at efterforske ud fra. Andre gange fører efterforskningen ikke til opklaring af sagen og nogle få gange kan sagen ikke holde i retten. Men der er ikke sager, der prioriteres væk, fastslår politiet.

– Vi prioriterer mellem de sager, vi har. Ikke alle sager er lige alvorlige – selv om alle sager er alvorlige og indgribende for den, det går ud over. Personfarlige sager prioriteres typisk før sager om tyveri. Nogle sager kan vente lidt uden at beviser går tabt, andre kan ikke. Også det indgår i den faglige prioritering, som Sydøstjyllands Politi laver hver eneste dag. Om en konkret sag bliver behandlet på dagen eller må vente, afhænger også af, hvor mange sager, der er at tage af. Få sager giver hurtigere behandling, også til sager, der ikke er personfarlige.

En konkret sag fra Vejle

I en konkret sag fra Vejle har Sydøstjyllands Politi behov for at præcisere noget fakta.

Der er konkret tale om, at der er anmeldt to forhold af tyveri fra bil ved et fitnesscenter på Nørremarken i Vejle over en periode på cirka én måned. Det første den 29. november 2019 og det andet den 8. januar 2020. Ikke fire, som det har været omtalt i medierne.

Der er stillbilleder af gerningsmanden fra det første tyveri og video fra det andet. Videoen er af god kvalitet – hvad der ikke er tilfældet altid – og man kan se, hvordan gerningsmanden ser ud både på billede og på videoen. Der er formentlig tale om den samme mand. Men man kan ikke se, hvem han er, hvad han hedder, hvor han bor m.v. Video eller et billede er ikke automatisk lig med en opklaret sag, skriver Sydøstjyllands Politi.

Der er i sagen oplyst et registeringsnummer på et køretøj, som tyven skulle være kørende i den 8. januar 2020. Efterforskning har vist, at køretøjet formentlig blev ført af en udenlandsk person uden fast bopæl i Danmark, og at den pågældende aktuelt ikke opholder sig i Danmark.

Der er af en forurettet til ét af tyverierne rettet konkret mistanke mod en bestemt person. Denne mand er ikke ovennævnte udlænding, og er derfor ikke længere mistænkt i sagen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Politiet arbejder videre med at få opklaret sagen. Den udenlandske mand leder politiet derfor stadig efter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *