Kolding Netavis

Sydjyderne vil til Oktoberfest

Millioner af mennesker besøger Oktoberfesten. Foto: Getty Images.

Den første danske festivalsommer i tre år er veloverstået, og sydjyderne har allerede udset sig den næste store festlighed – Oktoberfest i Tyskland.

Efter en sommer fyldt med festivaler ser det ud til, at sydjyderne har fået smag for øltelte, høj musik og fællesskab. Og det har fået sydjyderne til at kaste sig over flysøgninger til den næste store festlighed – Oktoberfesten, der løber af stablen i München d. 17. september til 3. oktober.

Det viser sig nemlig, at interessen for den store tyske begivenhed er blevet endnu større, end før pandemien.

Det viser nye tal fra rejsesøgemaskinen momondo, hvor søgninger på flybilletter fra Billund til München er steget med omkring 71 procent sammenlignet med samme periode i 2019.

-Når sommeren går på hæld, begynder mange at tænke over den næste feriedestination. I år kan vi se, at danskerne generelt har stor interesse for München i den periode, hvor Oktoberfesten finder sted. Endda i højere grad end sidste gang, festivalen blev afholdt i 2019, fortæller Per Christiansen, momondos danske talsperson, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-På landsplan er det særligt i Sydjylland, at vi kan registrere en markant stigning i søgninger på flybilletter til München i slutningen af september. Det tyder på, at der er flere sydjyder, der drømmer om øl, pølser og fest.

Danskernes søgninger på tyske hoteller er næsten femdoblet

Tyskland er generelt et populært rejsemål blandt danskerne, og interessen er kun stigende. Ny data fra momondo viser, at danskernes søgninger på flybilletter til tyske lufthavne er steget med omkring 241 procent i år sammenholdt med 2019.

Det gør Tyskland til det 9. mest søgte flyrejsemål i Danmark i år. Men faktisk tyder det på, at interessen for vores tyske nabo er endnu større, end tallene på flysøgninger viser.

Når det kommer til tyske hoteller, er danskernes søgninger nemlig steget med omkring 480 procent. Det placerer Tyskland helt oppe på en 2. plads over mest søgte hoteldestinationer blandt danskerne i år.

-Tyskland er en absolut feriefavorit for danskerne, som ikke ser ud til at miste interessen foreløbig. Landet tilbyder både spændende storbyer og smuk landlig idyl. Og så kan turen derned tages i bil, hvilket er et stort plus for danskerne, siger Per Christiansen og henviser til momondos seneste bæredygtighedsundersøgelse, der viser, at hver anden dansker planlægger en bilrejse i år.

Tagget med: ,
Del denne artikel