Kolding Netavis

Syddanskerne googlede “elpriser” som aldrig før i september

Foto: Pixabay (Modelfoto)

Tal fra Google Trends afslører, at syddanskerne googlede ordet ’elpriser’ som aldrig før i løbet af september.

Hvis du i løbet af september har googlet ordet ’elpriser’, er du langt fra alene. Tal fra Google Trends viser nemlig, at antallet af Google-søgninger på ordet ‘elpriser’ – foretaget af folk bosat i Syddanmark – eksploderede i løbet af august og september.

elpris01
Syddanskerne googlede "elpriser" som aldrig før i september 1

Ovenstående graf viser udviklingen for Google-søgninger på ordet ’elpriser’ – foretaget af syddanskere – i løbet af det seneste år.

Som du kan se, tager antallet af søgninger markant til i løbet af august, og den stigende tendens fortsætter indtil begyndelsen af september.

I perioden fra den 4. til den 10. september var ’søgeinteresse-værdien’ på 100 ud af 100, hvilket vil sige, at antallet af syddanske Google-søgninger på ’elpriser’ disse dage ramte et rekordhøjt niveau.

Foruden at afsløre, at antallet af Google-søgninger på ordet ’elpriser’ peakede lige omkring begyndelsen af september, viser Google Trends’ data os, at der var næsten ti gange så mange søgninger på ’elpriser’ i løbet af den omtalte periode i september, hvis man sammenligner denne med en tilsvarende periode måneden forinden.

De fleste søgninger foretages om morgenen

Kigger man på Google Trends’ data for Google-søgninger – foretaget af folk bosat i Syddanmark – på ordet ’elpriser’ for den seneste uge, tegner der sig et tydeligt adfærdsmønster, og det er, at størstedelen af søgningerne foretages i løbet af de tidlige morgentimer.

En tendens, der i øvrigt minder om, hvordan det forholder sig på landsplan.

elpris02
Syddanskerne googlede "elpriser" som aldrig før i september 2

Næsten alle grafens høje udsving, der indikerer øget interesse for et søgeord – og i det her tilfælde for ordet ‘elpriser’ – er – som du kan se – i de tidlige morgentimer, og nogle gange i de ekstraordinært tidlige af slagsen. Flere af udsvingene er nemlig ved 5-tiden.

Hos energioptimeringsportalen Eltjek24.dk har man næranalyseret Google Trends-dataen, og her har man et godt bud på, hvorfor syddanskernes søgeadfærd har været, som den har.

-I forhold til hvorfor syddanskerne primært søger efter elpriser om morgenen, tror jeg, at kodeordet er planlægning. Allerede om morgenen kan man – eksempelvis hos Nord Pool – se elpriserne for resten af dagen – hvorfor man, ved at tjekke priserne om morgenen, let kan planlægge, hvornår på dagen det giver mest mening at klare de mest strømkrævende aktiviteter. Ved at planlægge sit strømforbrug efter, hvornår elpriserne er lavest, kan der nemlig lige nu spares mange penge, hvis man har en variabel prisaftale, forklarer Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af Eltjek24.dk, i en pressemeddelelse.

Tagget med:
Del denne artikel