Sydbanegade forskønnes

Fredag 01. Marts 2019 16:52 694

Mandag går Kolding Kommune i gang med at grave ud til to store træer, der skal plantes på Sydbanegade i Kolding i rabatten ud for Søndergade. Vejbanen vil derfor periodevis være indsnævret i den ene side.

Fem halvtriste lindetræer, der kun lige akkurat gror, bliver i løbet af de næste par uger udskiftet med to flotte platantræer, der hver måler omkring 6-7 meter i højden. Platantræerne bliver med andre ord meget synlige på Sydbanegade, og det er netop meningen med de nye træer. Det fortæller anlægstekniker Marie Muxoll fra By- og Udviklingsforvaltningen.

- Tanken med at plante store træer er at matche bygningshøjden i området. Det giver et mere roligt bybillede. Træer i den højde bliver også et orienteringspunkt på vejen og er med til at give gaden karakter. Når vi har plantet træerne, sætter vi stauder i mange forskellige farver i midterrabatten, som også bidrager til at forskønne den trafikerede strækning, siger Marie Muxoll i en pressemeddelelse om de nye træer.

Arbejdet med at plante træerne og stauderne betyder, at vejbanen bliver indsnævret midlertidigt i skiftevis den ene side og den anden side af vejen. For at genere trafikken mindst muligt udføres arbejdet mellem kl. 9 og 15, og dermed uden for den mest intense myldretid. I alt forventes arbejdet med at grave ud og plante træer og stauder at være færdigt den 22. marts.

Træer ved Designskolen får et boost

Mens de fem træer over for indgangen til Søndergade må lade livet, får seks lindetræer i midterrabatten ved Designskolen lov til at overleve.

Til gengæld får de lidt førstehjælp i form af et boost med blandt andet gødning og mineraler. Håbet er, at det kan skubbe lidt til træernes vækst.

Pulje gør Kolding grønnere

Midlerne til at forskønne Sydbanegade med træer og blomster kommer fra Kolding Kommunes Grøn Pulje, der blandt andet har fokus på at skabe flere grønne bymiljøer.

- Idéen med puljen er at få mere grønt ind i bybilledet, som fx mini-nåleskoven på Tombolapladsen og plantekasserne ved Føtex, der også er støttet af Grøn Pulje. En anden indsats er at bevare værdifulde træer og plante nye. Bytræer har en stor værdi, og er en vigtig del af en attraktiv grøn by, forklarer Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.

Nåleskoven med tilhørende bænke på Tombolapladsen blev etableret tilbage i december 2017 som et forsøg på at skabe et mere grønt byrum, der inviterer til ophold på dette sted.

Tags