Kolding Netavis

Svar til Jette Vangslev

Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Hans Holmer (SF), formand for Børn og Uddannelse, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Sdr. Bjert er et vækstområde, beskriver Jette Vangslev så rigtigt. Derfor er der besluttet og afsat budget til 24 ekstra børnehavepladser og 12 ekstra vuggestuepladser med udgangspunkt i sidste års befolkningsprognose og kapacitetsanalyse på dagtilbudsområdet. Pladserne forventes åbnet i efteråret 2023, og det bliver som en vuggestueløsning på Abildvej i form af modulbyggeri.

Det vurderes, at de planlagte pladser kan rumme væksten i området. Selvom der altid en vis usikkerhed i forhold til, hvorvidt befolkningsprognosen holder stik.

Aktuelt er der ledige dagplejepladser i Sdr. Bjert skoledistrikt og forvaltningen forventer, at der vil være et tilstrækkeligt antal børnehavepladser i området, når der åbnes for de nye pladser i løbet af efteråret.

Med hensyn til samarbejde mellem udvalgene så udarbejdes der hvert år en ny befolkningsprognose, som beskriver forventet udvikling i antal børn i henholdsvis dagtilbuds- og skolealderen. På baggrund af denne vurderer Børne- og Skoleområdet eventuelle kapacitetsmæssige udfordringer for at være på forkant med udviklingen.

Den seneste befolkningsprognose blev godkendt i Byrådet den 28. marts. Den kommer i udvalget for Børn og Uddannelse den 10.5., men af tallene vil det fremgå, at det planlagte antal dagtilbudspladser kan rumme væksten i distriktet. Skoleområdet har netop modtaget en ny skoleprognose, som er ved at blive bearbejdet.

Så svaret er ja, vi udbygger med en institution i Sdr. Bjert, og vi koordinere i udvalgene for at sikre, at vi har nogle gode tilbud til vores børn.

Tagget med:
Del denne artikel