Kolding Netavis

Sushi-restaurant rettede ikke op på indskærpelse

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Erhverv

Denne gang blev der langet en bøde på 15.000 kroner over disken fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen var den 3. november på en opfølgende kontrol hos Atami Sushi på Akseltorv i Kolding efter restauranten den 15. oktober fik en indskærpelse, fordi store mængder fersk laks var lagt direkte på indersiden af afskåret papkasser på produktionsborde i køkkenet. Papkasserne er ikke egnet til direkte kontakt med fødevarer, flere steder var underlaget opblødt af produktrester, skrev Fødevarestyrelsen dengang i kontrolrapporten.

Men ved kontrollen den 3. november var tingene stadig ikke i orden:

– Virksomheden håndterede fersk laks således, at halvdelen af den klargjorte lakseside lå placeret ovenpå mikrofiberklud på et skærebræt. Kluden blev ligeledes brugt til rengøring af kniv og soignering af laksen. Der var to stationer/steder med skærebrætter, hvor virksomheden håndterede laks, men det var kun på den ene station, hvor fersk laks blev håndteret med mikrofiberklud, skriver Fødevarestyrelsen denne gang i kontrolrapporten.

Det koster denne gang en sur smiley samt en bøde på 15.000 kroner.

Ærgrer sig

Hos Atami Sushi ærgrer de sig over den sure smiley:

– Vi er selvfølgelig megakede af det, men vi giver dem ret i det. Laksesiden lå på en mikrofiberklud, og det er en klar fejl og noget, vi har vendt med køkkenet. Vi har taget en snak med dem om, hvor vigtigt det er, at vi overholder de regler, der er, siger manager hos Atami Sushi, Louise Ormstrup, til jv.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *