Kolding Netavis

Sur smiley og bøde: Fastgroet snavs og fedtet sæbedispenser

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding
Det Danske Spisehus fremstod ret snavset, fremgår det af en kontrolrapport. Foto. Elo Christoffersen.

Det Danske Spisehus i streetfood-området på Havnekajen i Kolding har fået en sur smiley.

Fødevarestyrelsen kom 14. august på besøg. Det skete efter, at spisestedet tidligere har fået en indskærpelse omkring, at det fremstod beskidt. Da Fødevarestyrelsen kom på genvisit, var forholdet ikke bragt i orden. Virksomhedens rengøringsstandard var utilfredsstillende, fremgår det af kontrolrapporten:

-Der var bl.a. snavsede gummilister og forreste del af køleenheder, fedtede fronter på køleenheder, snavset ovnsben, snavset skraldespand på ydersiden i en højde på mindst 20 centimeter og en sæbedispenser med fedtet overflade. Der var også fastgroet snavs på gulvet, især ved inventaret. Forholdene blev dokumenteret med billeder og vist til virksomheden.

Virksomheden svarede, at rengøringskravene til en foodtruck ikke kan forventes at være de samme som til et restaurantlokale. Kontrollen afslørede også, at virksomheden ikke overholdt de kritiske kontrolpunkter vedrørende varmebehandling og varmholdelse af flæskesteg. Selvom virksomheden ifølge deres risikoanalyse har udnævnt opvarmning og varmholdelse til kritiske kontrolpunkter, havde de ikke et indstikstermometer til at overvåge kerne­temperaturen. Der er et krav om, at kerne­temperaturen skal være mindst 75 grader ved opvarmning og ikke falde under 65 grader ved varmholdelse ifølge risikoanalysen.

To bøder

Som følge af de manglende overholdelse af kritiske kontrolpunkter og den dårlige rengøringsstandard har virksomheden modtaget to bøder på hver på 5.000 kroner – i alt 10.000 kroner.

-Jeg er da ærgerlig og ked af den her sure smiley, for det skal ikke være så beskidt. Selvfølgelig skal der altid være rent. De (Fødevarestyrelsen, red.) har nok ikke forstået, hvad jeg mente, for de kom, da vi havde allermest travlt og var i gang med at forberede maden, og derfor så der sådan ud. Jeg synes, de skulle tage højde for det, men de ville ikke lytte, fortæller indehaver af Det Danske Spisehus, Marcus Hansson, til jv.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel