Kolding Netavis

Studerende fra hele Europa samles i Kolding

Foto: IBA.

Så kan finske Heini King sætte et grønt flueben ud for Danmark.

Hun har aldrig før været her i landet, men i denne uge har hun været i Kolding for at deltage i International Week på IBA.

-Alt er gået godt. Det har været både travlt og oplevelsesrigt, smiler Heini, som til dagligt går på LAB University of Applied Sciences, der ligger 100 kilometer fra den finske hovedstad Helsinki.

Ugens program er arrangeret af IBA Erhvervsakademi Kolding. På tilsvarende vis er studerende samlet på universiteter over hele Europa, som IBA samarbejder med. Heini er glad for, at hun valgte at sætte kursen mod Kolding.

Både når det gælder netværk og det faglige, har det været en god uge. Jeg har stor interesse i at komme til at arbejde i et internationalt miljø, og det har denne uge givet en god smagsprøve på. Og så har vi virkelig haft en spændende businesscase at arbejde med, fortæller Heini i en pressemeddelelse.

int uge 2
Foto: IBA.

Det er lokale Skærsøgaard Vin, som stiller en opgave til de studerende. Den handler i bund og grund om, hvordan de kan hjælpe vingården med at øge salget. Det er en krævende – og også lidt overrumplende – opgave, siger Heini:

-Jeg er i hvert fald overrasket over, at der bliver produceret vin på så højt niveau i Danmark. Det er jeg ikke sikker på, at alle er klar over, og det er en del af opgaven at få gjort opmærksom på det, forklarer hun.

IBA samarbejder med 12 europæiske universiteter om International Week. Det betyder, at også de danske studerende drager ”hjemmefra” og i stedet vælger at få deres undervisning i Paris, Valencia, Wien eller en af de andre byer, der deltager i samarbejdet.

-Mange af vores studerende overvejer, om de skal tage et helt semester i udlandet. Ved at deltage i International Week giver vi dem mulighed for at lige afprøve i en uge, om det er noget for dem at rejse ud for at studere i et internationalt miljø, siger underviser Gitte Rechmann.

Tagget med: ,
Del denne artikel