Connect with us

Kolding

Stor interesse for turistinfo på rådhuset

Offentliggjort for

den

Sommeren igennem har turister kunnet hente brochurer, kort, m.m. og få gode tips til lokale attraktioner hos rådhusforvalter Frank Ravn-Nielsen (t.h.) og hans kolleger. Foto: Kolding Kommune.
Sommeren igennem har turister kunnet hente brochurer, kort, m.m. og få gode tips til lokale attraktioner hos rådhusforvalter Frank Ravn-Nielsen (t.h.) og hans kolleger. Foto: Kolding Kommune.

Mange turister benytter sig af turistinfo på rådhuset i Kolding.

Som noget nyt kan turisterne i Kolding denne sommer hente kort, brochurer og gode tips i et lille pop-up turistkontor på Kolding Rådhus. Det tilbud er der mange gæster, som har benyttet sig af, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi åbnede vores lille turistkontor 29. juni, og da jeg tjekkede besøgstallet 3. august, stod tælleren på 548. Jeg havde ikke troet, at der ville komme så mange, men det havde også været fint, hvis der bare var kommet 50. For mig handler det om at hjælpe vores gæster og give dem nogle gode oplevelser, så de rejser hjem og anbefaler Kolding til andre, fortæller rådhusforvalter Frank Ravn-Nielsen i pressemeddelelsen.

Højsæsonens lille pop-up turistkontor er indrettet lige inden for hovedindgangen til rådhuset med en skranke, et bord med kort og brochurer samt en eksisterende infoskærm. Bortset fra udgifterne til en plexiglasskærm ved skranken har det nye tilbud ikke belastet kommunens budget.

– Vi har ikke engang gjort noget for at markedsføre det nye tilbud. Vi har blot sat to skilte ud på Akseltorv, som viser vej til turistinformation, siger Frank Ravn-Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet…

Jette Lorentzen og Frank Ravn-Nielsen – hhv. teknisk servicemedarbejder og rådhusforvalter – har haft en travl sommer med at betjene turister i deres lille pop-up turistkontor på Kolding Rådhus. Foto: Kolding Kommune.

Turisterne søger mod centrum

Det var Frank Ravn-Nielsen selv, som fik ideen til at lave et lille pop-up turistkontor på rådhuset i sommerferien. Som rådhusforvalter har han jævnligt oplevet, at turister har henvendt sig på rådhuset med spørgsmål, siden turistkontoret på Akseltorv lukkede i efteråret 2016.

– Jeg ved godt, at man kan få turistinformation på biblioteket og andre steder i kommunen. Men det er min klare erfaring, at besøgende søger mod centrum, og det er her, at de forventer at kunne få turistinfo. I Kolding er Akseltorv den helt centrale plads, som de fleste af Koldinghus’ mange gæster kommer forbi. Derfor tænkte jeg: Lad os prøve at lave et lille midlertidigt turistkontor på rådhuset i sommerferien, som traditionelt er en stille periode for mig og mine medarbejdere, for at få et indtryk af behovet, forklarer Frank Ravn-Nielsen.

Flest tyske turister

Det lille turistkontor har været åbent kl. 10-15 på alle hverdage, og de fleste dage har der været en jævn strøm af besøgende – på travle dage helt op til 50 turister.

– Jeg vil skyde på, at 60 pct. af de turister, vi har haft besøg af, har været tyskere og resten danskere. Aldersmæssigt har flertallet nok været midaldrende mennesker, men vi har også haft en del børnefamilier, siger Frank Ravn-Nielsen og fortsætter:

– Mange kommer for at se vores brochurer og få et kort over midtbyen. Selv om det meste ligger på nettet nu til dags, så er det tydeligt, at mange sætter pris på at have materialet i fysisk format, når de vandrer rundt i byen. Derudover har vi fået en masse forskellige spørgsmål – om bl.a. cykelruter, strande, fiskesøer, tilbud til børn, naturoplevelser og selvfølgelig Koldinghus, Trapholt og Christiansfeld.

Forlænger nok sæsonen

Det er endnu ikke besluttet, hvor længe pop-up turistkontoret skal holde åbent.

– Oprindeligt havde jeg tænkt, at vi skulle slutte midt i august med udgangen af uge 33, men ifølge Business Kolding holder tyskere og hollændere lidt senere ferie end os, og da sommerhuse, campingpladser og hoteller i kommunen melder om høj belægning til og med uge 36, så det kan godt være, at vi vælger at holde vores lille turistkontor åbent lidt længere end planlagt, forklarer Frank Ravn-Nielsen.

Når sæsonen er slut, sætter kommunen sig sammen med Business Kolding, som har ansvaret for turismefremme, for at evaluere forsøget og aftale, hvad man gør fremover for at give turisterne i Kolding den bedst mulige service.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Erhverv

Den ene af finalisterne er fra Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den ene af finalisterne er fra Kolding. Det er Knud Majgaard Jensen, Anders Jensen & Palle Jensen fra Autocentralen.com A/S i Kolding. Foto: BlumePress.

Årets Ejerleder 2021 bliver fundet ved et arrangement i Vejle den 3. november.

Den 3. november afholder PwC Årets Ejerleder 2021 i Sydjylland for 18. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der har gjort en stor forskel for virksomhedens succes og er med til at skabe en bæredygtig fremtid. De tre finalister i Sydjylland er nu fundet.

Den ene af finalisterne er fra Kolding.

Det er Knud Majgaard Jensen, Anders Jensen & Palle Jensen fra Autocentralen.com A/S i Kolding.

Knud Majgaard Jensen driver Autocentralen med sine to sønner Anders og Palle Jensen og sammen udgør de tre ejerledere en stærk familiefunderet virksomhed med en over 40-årig historik. Der er særligt tre forhold, som de tre ejerledere vægter højt; lokalsamfundet, kunderelationer og medarbejderne. Familien engagerer sig i lokalområdet og sponsorerer både KIF Håndbold og Kolding IF, og de er samtidig ikke bange for at hive lokal ufaglært arbejdskraft ind.

Ejerlederne lever efter mantraet “Kunden har altid ret”, og det gælder, uanset om kunden er lille eller stor. Det gælder også, når det kan resultatere i en meromkostning for Autocentralen. Medarbejderne er alfa og omega for ejerlederne. De går ikke på kompromis med deres trivsel, og uanset hvor dygtig og værdifuld en medarbejder er, bliver god respektfuld opførsel altid vægtet højest. Familien har for nyligt valgt at afgive 10 % af virksomheden til en ledende medarbejder for at udvise tillid og give medarbejderen endnu mere commitment til Autocentralen, skriver PwC i en pressemeddelelse.

De to andre finalister er fra Esbjerg.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Bedrageri mod sygehus: To mænd dømt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bedrageriet blev begået i forening og efter forudgående aftale med en tidligere indkøbschef hos Sygehus Lillebælt. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

To mænd er blevet dømt i bedragerisag mod Sygehus Lillebælt.

En 52-årig mand og 54-årig mand er torsdag blevet idømt fængselsstraf for at have begået fire bedrageriforhold mod Sygehus Lillebælt for i alt 2.098.222 kroner.

Retten i Kolding idømte de to mænd 1 år og 9 måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones. Resten er gjort betinget med vilkår om udførelse af 250 timers samfundstjeneste. De nu dømte nægtede sig skyldige, og det er uvist om de modtog dommen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

De to mænd blev dømt for at have bedraget Sygehus Lillebælt i en periode fra november 2015 til september 2019. Bedrageriet foregik gennem deres firma, hvorigennem de modtog betaling for fragt og levering af varer, som aldrig blev leveret og modtaget på sygehuset.

Bedrageriet blev begået i forening og efter forudgående aftale med en tidligere indkøbschef hos Sygehus Lillebælt. Den tidligere indkøbschef blev den 31. maj i år idømt et år og ni måneders fængsel i sagen, da han ved Retten i Kolding tilstod at have begået bedrageri for 2.098.222 kroner mod Sygehus Lillebælt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Plovfuren delvist oversvømmet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Dele af Plovfuren i Kolding er torsdag oversvømmet efter de seneste dages kraftige nedbør. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Trafikanter frarådes, at bruge Plovfuren som gennemkørsel i øjeblikket.

Dele af Plovfuren i Kolding er torsdag oversvømmet efter de seneste dages kraftige nedbør.

Kolding Kommune har sat skilte op, og trafikanter frarådes at bruge vejen mellem Seest og Alpedalen til gennemkørsel.

I følge vejrudsigten er den værste regn stilnet af, men det er usikkert, hvornår det igen vil være sikkert at bruge Plovfuren. Kommunen holder øje med vandstanden, og fjerner skiltene, når vandet er væk fra vejen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Cirka 8.000 valgplakater klar til lørdag

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses: byrådskandidat Niels Henning Bladt, borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen og Ahmad Mohammadi, kandidat til byråd og regionsråd. Foto: BlumePress.

Venstre er klar, når der fra lørdag må hænges valgplakater op i Kolding Kommune.

Lørdag klokken 12 kommer der valgplakater op rundt om i hele Kolding Kommune. Det er til kommunal- og regionsvalget den 16. november.

I Vester Nebel er der i disse dage livlig trafik hos Finn Slemming, der er bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening i Kolding Kommune. Han har nemlig sagt ja til, at opmagasinere valgplakaterne indtil de hentes. Og det bliver de i disse dage.

-Jeg kom til at sige ja til, at vi fik alle valgplakaterne herud til mig i Vester Nebel. Det fylder 13 paller. Der er i alt cirka 8.000 valgplakater, fortæller Finn Slemming til Kolding Netavis.

Lørdag starter Venstre med, at sætte valgplakater op her i kommunen:

-Vi skal ud at hænge i pælene her i weekenden, som nogle abekatter, lyder det spøgefuldt fra Finn Slemming.

Venstre har siden 2010 haft borgmesterposten med Jørn Pedersen som borgmester. Han har valgt at stoppe og derfor er Eva Kjer Hansen, tidligere folketingspolitiker, Venstres borgmesterkandidat i Kolding Kommune.

Valget til både kommune og Region Syddanmark afgøres den 16. november.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bramdrupdam

Syng efterårs-depressionen væk

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Sanggruppen Solong arrangerer et stort syng-med-arrangement i Forum Kolding. Pressefoto.

Lørdag den 6. november afholder Sanggruppen Solong et stort syng-med-arrangement i Forum Kolding under overskriften: Syng dig glad.

Den Kolding-baserede sanggruppe Solong har gennem flere år arrangeret syng-med-arrangementer forskellige steder.

For første gang underholder de i Forum Kolding Bramdrupdam. Formålet er at skabe en aften, hvor man er sammen om sangen og den positive energi, det giver.

-Selvom vi har arrangeret disse koncerter i flere år, så er det tydeligt at mærke, at den tradition for fællessang, der blev skabt under corona-nedlukningen, har sat sig i folk, fortæller Solongs formand Poul-Erik Hansen og fortsætter:

-Vi har derfor også været nødsaget til at skifte til Forum Kolding Bramdrupdam, hvor vi har dobbelt så mange billetter til rådighed.

Der har tidligere været 90 billetter til arrangementet, men med flytningen er der nu mulighed for 180 gæster. Størstedelen er allerede revet væk – og der er således kun ca. 40 billetter tilbage.

-Det særlige ved vores arrangement er også, at det kombineres med fællesspisning. Helt juleagtigt skal vi i år have flæskesteg med det hele og is til dessert. Vi ser også, at flere har brugt det som en mulighed for at mødes med venner og familie på en ny måde – og det er en idé, som vi gerne vil give videre, slutter Poul-Erik Hansen.

Arrangementet finder sted lørdag den 6. november kl. 18 i Forum Kolding Bramdrupdam. Billetter kan bestilles hos Rita på tlf. 7586 0406 eller købes på ssbad.dk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler