Kolding Netavis

Stor efterspørgsel efter gældsrådgivning i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding
Foto: Pqnoergaard/Dreamstime.com (Modelfoto)

Den gratis gældsrådgivning ”På Fode Igen” i Kolding oplever stor efterspørgsel.

Derfor er der behov for flere frivillige rådgivere med en baggrund inden for økonomi, socialrådgivning eller lignende.

-Corona-krisen har ramt nogle mennesker hårdt økonomisk. Samtidig har vores gratis økonomi- og gældsrådgivning været lukket for fysisk rådgivning i perioder. Så nu oplever vi et stort behov for hjælp, siger Hanne Høy, projektmedarbejder i gældsrådgivningen På Fode Igen, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde.

-Det kan være socialt ødelæggende at have dårlig økonomi. Vi møder mange ulykkelige, gældsramte mennesker i en svær situation. Heldigvis oplever vi også det glædelige, at mennesker, som får gældsrådgivning, er meget tilfredse. De giver udtryk for, at de får mere ro og større overskud i deres hverdag – og selvfølgelig bedre styr på pengene, siger Hanne Høy.

Gældsrådgivningen i Kolding hjælper gratis og anonymt socialt udsatte mennesker med bl.a. at få et overblik over deres økonomi og kontakte kreditorer med henblik på fornuftige afdragsordninger.

Bliv frivillig rådgiver

Hvis man vil være frivillig gældsrådgiver, kan man kontakte projektmedarbejder Hanne Høy på mobil 2134 5979 til en uforpligtende samtale. Ønsker man økonomi- og gældsrådgivning kan man booke rådgivning på telefon 2922 3762. Man kan læse mere om gældsrådgivningen På Fode Igen her.

-Vi afsætter en time til hver rådgivning, og man kan komme lige så mange gange, det er nødvendigt. Dermed kan vi komme omkring hele sagen i ro og mag, hvilket ofte er nødvendigt for vores udsatte målgruppe, fortæller Hanne Høy.

Hjælp til knap 2000 årligt

På Fode Igen har siden 2009 ydet gratis økonomi- og gældrådgivning til udsatte mennesker. Rådgivningen findes i dag knap 30 steder landet over og årligt ydes hjælp til 1500-2000 mennesker.

Gældsrådgivningen På Fode Igen drives af KFUM’s Sociale Arbejde, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer – fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat.

Med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 173 institutioner og sociale tilbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel