Connect with us

Skole

Største hold tømrersvende i 10 år

Offentliggjort for

den

-Jeg er 20 år gammel, og det der med, at jeg er egnet til at tjene mine egne penge inden for mit erhverv, er stort. Alle muligheder står åbne - jeg kan arbejde som tømrer hele livet, eller jeg kan vælge at læse videre, siger Michel Guldberg Frydendall. Foto: HANSENBERG.
-Jeg er 20 år gammel, og det der med, at jeg er egnet til at tjene mine egne penge inden for mit erhverv, er stort. Alle muligheder står åbne - jeg kan arbejde som tømrer hele livet, eller jeg kan vælge at læse videre, siger Michel Guldberg Frydendall. Foto: HANSENBERG.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

34 tømrerelever fra erhvervsskolen HANSENBERG har været til svendeprøve, og hele holdet – som i længere perioder har modtaget virtuel undervisning på grund af COVID-19-nedlukningen – klarede sig flot igennem prøven.

Det var nogle glade tømrerelever, der forleden kunne sætte et velfortjent punktum for deres ihærdige anstrengelser op til svendeprøven. Tømrerfaglærer på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding Valde Feddersen var også glad på deres vegne, da det har været et atypisk forløb.

For det første var svendeprøveholdet – i alt 34 elever – det største i 10 år, og det stillede krav til de fysiske rammer. For det andet var der tale om et hold, som på grund af COVID-19-situationen modtog virtuel undervisning i dele af ikke bare en, men to skoleperioder.

-Vi var spændte på, om de kunne nå de faglige mål til svendeprøven, når de i perioder har modtaget hjemmeundervisning. Men de er fuldt ud på højde med tidligere svendeprøvehold, og det er gået rigtig godt, fortæller Valde Feddersen i en pressemeddelelse og tilføjer:

-At holdet var så stort, har givet nogle logistiske udfordringer, og vi har stort set ryddet tømrerafdelingen for at få plads til dem – vi har været nødt til at flytte rundt på nogle ting. Men det har været et godt setup med rigtig god hjælp fra vores værkstedsassistenter.

Større og større hold

Og noget tyder på, at Valde Feddersen og tømrerafdelingen godt kan begynde at vænne sig til, at flere og flere ønsker at skabe sig en karriere inden for tømrerfaget:

-Vi kan se, at holdene bliver større og større. Til januar starter et hold på første hovedforløb, og her er der 46 elever. Det er fantastisk med så stor søgning til vores uddannelser, siger Valde Feddersen.

Verden ligger åben

Ud af de 34 nye tømrersvende har 11 valgt at tage uddannelsen med EUX, hvor de kombinerer erhvervsuddannelsen med en gymnasieuddannelse. Blandt dem er Michel Guldberg Frydendall, som kom ud fra svendeprøven med 12-taller for både den teoretiske og den praktiske del, hvilket sikrede ham en fornem sølvmedalje.

-Dengang jeg gik i gang med uddannelsen, havde jeg en klar forventning om, at jeg bagefter skulle læse til ingeniør. Men lige nu kan jeg godt se mig selv som tømrer resten af livet, og jeg har fået fast arbejde hos Gejst Byg i Kolding, hvor jeg også har været i lære. Det er et rigtig godt sted at være.

-Jeg er 20 år gammel, og det der med, at jeg er egnet til at tjene mine egne penge inden for mit erhverv, er stort. Alle muligheder står åbne – jeg kan arbejde som tømrer hele livet, eller jeg kan vælge at læse videre. Verden ligger for mine fødder, og det er da en virkelig rar følelse.

Højeste gennemsnit

Før sommerferien fik Michel Guldberg Frydendall studenterhuen på hovedet – og han var den EUX-student, som kom ud med det højeste gennemsnit.

Formlen for de flotte resultater er enkel, siger han:

-Jeg har ikke gjort andet end at følge undervisningen – og stillet spørgsmål, hvis der er noget, jeg ikke har forstået. Men det har da indimellem været nogle lange aftener.

-For mig har det været rigtig fint at arbejde så meget hjemme i skoleperioderne under COVID-19-nedlukningerne. Jeg kunne selv planlægge min dag. Man kunne selv styre, om det var lige efter den virtuelle undervisning, at man gik i gang med at lave noget – eller om man ventede til om aftenen, hvis man havde mere overskud på det tidspunkt.

Ny måde at arbejde på

I forbindelse med den virtuelle undervisning sørgede Valde Feddersen for at pakke en goodiebag til hver enkelt elev. Pakken indeholdt materialer, som eleverne skulle arbejde med derhjemme under nedlukningen.

Dengang sagde Valde Feddersen:

-Jeg frygtede lidt, at de ikke kunne arbejde med det derhjemme, men der har overhovedet ikke været problemer. De gør det med de midler, de har. Mange tømrerelever har det bedst med at arbejde med deres hænder. Så når vi har kørt teori et stykke tid og herefter efterprøver tingene, falder det hele på plads, fordi de kan se en anden dimension.

I dag konkluderer faglæreren, at den virtuelle undervisning umiddelbart ikke har påvirket holdets faglige niveau i negativ retning:

-De har bare lært at arbejde på en anden måde, og vi kan se, at de under svendeprøven har brugt elektroniske platforme og hjælpeværktøjer, som de har lært at kende under nedlukningen. For eksempel har de skrevet til mig på Discord, hvis jeg ikke lige har været i det lokale, de er i. Beskeden fik jeg på min mobil, og så kunne jeg gå hen til dem.

-Når de er så mange til svendeprøve, er udfordringen at nå hele vejen rundt. Men det er gået rigtigt godt. De har været mere selvkørende, og det kan godt være på grund af måden, de har arbejdet på under nedlukningen. Man kan ikke bruge virtuel undervisning hele tiden, men fremadrettet kan den måske være et supplement, fordi der også er kommet positive ting ud af det arbejde.

Alle 34 tømrerelever på det store hold bestod svendeprøven, og tre af de nye svende kom ud med sølv – deriblandt altså Michel Guldberg Frydendall.

Derudover har Michel Guldberg Frydendall også vist stort socialt overskud. Så meget, at hans holdkammerater ved en afstemning har valgt ham som modtager af “Den gyldne hammer” – en hædersbevisning til den særligt gode og hjælpsomme kammerat.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Skole

Ny HF-uddannelse en succes

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start, fortæller Poul Erik Jensen (S). Privatfoto.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Koldings nye 3-årige HF-uddannelse er blevet en kæmpesucces.

Uddannelsen henvender sig til unge, der kæmper med autisme, angst, depression og opmærksomhedsforstyrrelser. Det er typisk unge, der enten ville falde ud af det ordinære uddannelsessystem eller slet ikke være kommet i gang med noget som helst.

Uddannelsen startede op lige efter sommerferien – og der har ikke været frafald og antallet af sygedage er lavere end man ser på de ordinære uddannelser.

-Det er ganske usædvanligt. Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start. Det kommer ikke alene dem til gode, men os alle sammen som samfund, siger formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Poul Erik Jensen (S).

Det er arbejdsmarkedsudvalget, der finansierer den 3-årige HF-uddannelse – som ligestilles med den ordinære 2-årige HF-uddannelse.

Flere kommuner, bl.a. Fredericia og Vejle har også sendt elever til den nye uddannelse.

-Når uddannelsen er kørt helt på plads i løbet af tre år, er det planen, at Kolding HF og VUC overtager uddannelsen og den økonomiske forpligtigelse, slutter Poul Erik Jensen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Idræts- og kulturhus indviet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Borgmester Jørn Pedersen (V) og to elever fra Brændkjærskolen klippede den røde snor. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mandag eftermiddag blev Brændkjær Idræts- og Kulturhus indviet.

Omkring 900 personer deltog mandag eftermiddag i indvielsen af Brændkjær Idræts- og Kulturhus.

Der var velkomst ved formand Bent Bruun. Herefter var der taler ved blandt andet formand for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF) samt formand for kulturudvalget, Jesper Elkjær (SF).

Brændkjærskolens elever blev herefter lukket ind og fandt den officielle indvielse sted. Den røde snor blev klippet af borgmester Jørn Pedersen (V) samt to elever fra Brændkjærskolen.

Og så blev Brændkjærsangen sunget og herefter fremførte 6. årgang Brændkjærdansen.

Til slut kunne man se sig omkring i det nye idræts- og kulturhus.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleklasser blev klogere på Lillebælt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Eleverne fra Munkevængets Skole blev klogere på livet i Lillebælt. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoleeleverne fik en rundvisning på forskningsskibet Aurora.

Mandag fik 8. klasserne på Munkevængets Skole i Kolding en rundvisning på Aurora, der endnu var ved havnen i Kolding.

-Vi bliver klogere på, hvilke problemstillinger der er i Lillebælt og i fjordene. Og hvilke problemer er der i forhold til iltsvind. Det handler om, at vi skal blive klogere på livet i havet og hvordan økosystemet klarer sig i forhold til det iltsvind der er. Det kan naturligvis være klimabetinget, men der er også lokale forhold, der spiller ind, fortæller Camilla Buur, naturfagsvejleder på Munkevængets Skole i Kolding, til Kolding Netavis.

-For eleverne åbner det op for, at vi kigger på nogle problemstillinger fremadrettet, men vi får også åbnet op for nye problemstillinger, som vi ikke anede eksisterede. Det under havet ved vi faktisk ikke så meget om, tilføjer Camilla Buur.

Mandag var sidste dag, at forskningsskibet Aurora var i Kolding. Nu drager skibet videre til Sønderborg.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleelever fik fag mellem hænderne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm, fortæller 15-årige Emily Bang Pedersen, som til Prøv et fag på Hansenberg blandt andet fik til opgave at afmontere bremser. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

For andet år i træk har erhvervsskolen Hansenberg i Kolding inviteret elever i 8.-10. klasse til Prøv et fag.

Selv om det er lørdag, kan der godt være masser af aktivitet på Hansenberg s adresser.

I hvert fald når erhvervsskolen arrangerer Prøv et fag for elever i 8.-10. klasse, som lørdag formiddag kunne prøve kræfter med en af Hansenberg s uddannelser – mange sammen med enten mor eller far.

En af de skoleelever, som havde sat tid af til Prøv et fag, er Emily Bang Pedersen. I skolens autoværksteder fik hun blandt andet mulighed for at samle et trailerstik og afmontere bremser.

-Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm. Jeg kendte lidt til mekanikeruddannelsen i forvejen, og da vi på Facebook så, at der var mulighed for at komme til Prøv et fag, meldte vi os til.

-Og jeg har en endnu større interesse for uddannelsen nu, end da jeg kom. Ellers har jeg også tænkt lidt over tømreruddannelsen, hvor jeg også kan få lov til at samle ting, fortæller Emily Bang Pedersen, der går i 9. klasse på Bredagerskolen.

Godt for alle parter

Netop det at få et fag mellem hænderne er vigtigt, forklarer skolechef ved Vitia på Hansenberg Kirsten Grosen:

-Deltagerne får en fornemmelse af, hvad der kendetegner et fagområde. De ser vores faciliteter og fornemmer stemningen – og får indsigt i de mange uddannelses- og jobmuligheder.

-Prøv et fag adskiller sig ved, at de unge mennesker har mulighed for at tage en af deres forældre med. Det er ofte i sparringen med blandt andre forældrene, at unge træffer et uddannelsesvalg. Uddannelsesverdenen har ændret sig meget, siden forældrene tog en uddannelse, og derfor er det godt for begge parter at opleve skolemiljøet – og få mulighed for at tale med undervisere om jobmuligheder og optagelseskrav.

Det er andet år i træk, at Hansenberg har stået for Prøv et fag for grundskolens tre ældste klassetrin. Til foråret holder skolen et lignende arrangement for elever i 5.-7. klasse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Realskolen inviterer indenfor

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding Realskole inviterer lørdag den 30. oktober indenfor til Åbent Hus. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lørdag skal eleverne i skole, da der inviteres til Åbent Hus.

Det kan være svært, når forældre skal vælge, hvilken skole poderne skal gå i. Skal det være Folkeskolen eller privatskole?

Det er baggrunden for, at Kolding Realskole, der er en privatskole, lørdag den 30. oktober inviterer interesserede til Åbent Hus på skolen.

Du kan møde Kolding Realskoles børn, lærere, pædagoger og ledere, oplev undervisningen & SFO og, vigtigst af alt: få en god og uforpligtende snak om, hvad det betyder at gå på Kolding Realskole.

Skolens elever går i skole denne lørdag, hvor besøgende også kan få en snak med elever på skolen.

Man er velkommen til Åbent Hus uanset om man blot er nysgerrig eller overvejer, at indskrive sit barn.

Kolding Realskole blev grundlagt den 1. april 1890 af Henrik Egeriis Christensen-Dalsgaard og er blandt de ældste realskoler i landet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis3 dage siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup3 dage siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik5 dage siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding2 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

Vamdrup Specialoptik har modtaget cirka 2.200 aflagte briller fra byens borgere som led i den årlige Verdens Synsdags-indsamling. Pressefoto.
Vamdrup5 dage siden

Rekordindsamling hos butik i Vamdrup

Treldevej, Fredericia. Foto: Luftfoto Danmark.
Kolding5 dage siden

Kolding-ejendomsmægler skal sælge byggegrunde for statens ejendomsselskab

Letpåklædte dansepiger i teaterstykket "1929- En gangstermusical". Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Gangstere og letpåklædte dansepiger

To biler ramte hinanden på Industrivej i Vamdrup. Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Frontalt sammenstød i Vamdrup

Alfabo vil gerne rive højhuset ned og bygge nye boliger. Foto: Alfabo.
Kolding3 uger siden

Boligselskab vil søge om, at få lov til at rive højhus ned

Både Eva Kjer Hansen (V) og Villy Søvndal (SF) går efter borgmesterposten i Kolding Kommune. Pressefoto.
Politik3 uger siden

Odds: Vinder Eva over Villy?

Reklame

Tags

november 2021
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Populære artikler