Connect with us

Ødis-Bramdrup

Større olieforurening

Offentliggjort for

den

Ved Stepping måtte en brandmand en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet. Foto: H.E. Haulrich.
Ved Stepping måtte en brandmand en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet. Foto: H.E. Haulrich.

Fredag formiddag blev der meldt om en større olieforurening i vandet omkring Bramdrupgårdsvej ved Ødis Bramdrup.

Trekantbrand – station Stepping – rykkede ud kort efter alarmen lød kort før klokken 10 og kort efter blev station Tyrstrup kaldt til assistance.

Nu gik arbejdet så i gang med, at finde frem til, hvor dieselolien kom fra og efter at have sporet olien på vandet, fandt brandfolkene så langt om længe frem til et drænrør på Ødisvej nær Taps, hvorfra der sivede dieselolie ud i en bæk nær Fovså og derfra med strømmen videre frem.

Brandfolk fik lagt en flydespærre i Nørreå, hvor den løber under Vojumvej og på den måde dæmmet op for olieudslippet. Ved Stepping måtte en brandmand så en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet.

Mandskab fra Trekantbrands to stationer arbejdede med forureningen i flere timer – både på land og i vandet.

Olieforureningen strakte sig over en næsten 10 kilometer lang strækning.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Ødis-Bramdrup

Udestue smidt af midt på vejen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses en del af udestuen, der var smidt af midt på Farrisvej. Foto: H.E. Haulrich.

En lidt mystisk sag.

Beboerne på Farrisvej 42 mellem Vamdrup og Ødis Bramdrup blev klokken 2.03 natten til søndag vækket af et kæmpe brag.

Da en af beboerne gik ud for at se, hvad det var, lå der store dele af en udestue midt på vejen.

Beboeren fik søndag morgen snakket med naboen, der har videoovervågning. Og her kunne det konstateres, at klokken 2.03 i nat holdt en bil med en større trailer og høje sider. Den gasser op og forsvinder fra stedet. Og herefter ligger der en del af en udestue midt på vejen.

Det frivillige beredskab i Kolding Kommune blev søndag ved 09-tiden kaldt til Farrisvej for at rydde op. Udestuen blev flyttet ind i vejsiden og glasskår blev fejet op.

Affald smidt af flere steder i området

Men her sluttede det ikke. Længere ind mod Ødis Bramdrup lå der en større karm, glas, isolering og sække med byggeaffald. Og på Steppingvej mod Ødis var der også efterladt byggeaffald.

Men oprydningen var i gang på Steppingvej, stoppede en bilist, der i nat var på vej på arbejde. Bilisten mente, at have set både bilen og traileren på rastepladsen på Steppingvej. Her kunne det også konstateres, at der var smidt byggeaffald af.

Hvad grunden har været til, at man om natten kører med blandt andet en udestue på en trailer, melder historien intet om.

Sydøstjyllands Politi oplyser til Kolding Netavis, at de ikke har hørt noget om sagen.

Se billederne nedenunder…


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis-Bramdrup

Billig herregårdsstemning i Kolding-området

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Herregårdsstemning i Ødis Bramdrup. Foto: EDC Domus Kolding.

Fornemme stuer, tårne og alléer.

Det er noget af det, man ser på herregårde eller godser – der ligger en del af rundt omkring i landet – og som du måske har drømt om at flytte ind i.

Den slags ejendomme koster dog gerne kæmpestore millionbeløb, som langt de færreste danskeres pengepunge kan være med til. Men det er faktisk muligt at få herregårdsstemning for meget mindre – også i Kolding-området.

Lige nu er der – ifølge boligsitet Boliga.dk – flere landsteder til salg, hvor du får et herskabeligt hjem for under 2,5 millioner kroner.

Fem billige boliger med herregårdsstemning

Foto: EDC Domus Kolding.

Gl. Møllevej, Ødis Bramdrup

Den gamle gård Boiesminde fra 1854 ligger på 1,4 hektar jord i landsbyen Ødis Bramdrup udenfor Kolding.

Den 264 kvadratmeter store bolig fordeler sig over flere herskabelige stuer og i alt otte værelser. Den kan blive din for 1.845.000 kroner – lige knap 7.000 kroner pr. kvadratmeter.

Ødis Bramdrup er en mindre landsby, hvor der allerede bor mange børnefamilier, og med kort afstand til skole og pasningstilbud i Ødis og de daglige indkøb kan foretages i Vamdrup eller Kolding.

Se boligen HER

Rosninge Skovvej, Vesterborg

På det det nordlige Lolland kan du købe Tønsberggaard – bygget i 1910 – for én million kroner.

Den landlige, bindingsværksejendom har 236 kvadratmeter bolig fordelt på syv værelser, som altså kan erhverves for en kvadratmeterpris på 4.200 kroner.

Se boligen HER

Brahesborgvej, Assens

For enden af en allé linet op med træer ligger Toftlund udenfor Assens på Fyn. Det gule landsted er en fredet gård fra 1850 med flere fornemme stuer på de 259 kvadrater bolig og en 1,2 hektar stor grund.

Det er til salg for 1.995.000 kroner, hvilket svarer til en kvadratmeterpris på 7.700 kroner ifølge Boliga.dk.

Se boligen HER

Tårnbjergvej, Ullerup

Toftegård på Nordfyn er et 280 kvadratmeter stort herskabeligt landsted, som er til salg for 1.995.000 kroner – kvadratmeterprisen ligger på lige over 7.100 kroner.

Boligen byder blandt andet på en fornem hall og spisestue – og så er der en 700 kvadratmeter stor ridehal på grunden.

Se boligen HER

Alstrupvej, Brønderslev

På en landevej udenfor Brønderslev i det nordjyske ligger en landejendom med ikke én men to tårne. Den slotslignende gård har 269 herskabeligt indrettede kvadratmeter og ligger på en 1,5 hektar stor grund.

Den er til salg for 2.495.000 kroner, hvilket er godt 9.300 kroner for hver kvadratmeter.

Se boligen HER


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis-Bramdrup

Klinik lukker ned: -Øv, hvor er jeg bare ked af det

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kosmetolog og Wellness klinikken lukker ned i 14 dage.

Koswell på Lurendalsvej ved Ødis-Bramdrup lukker ned i 14 dage. Det sker på grund af de seneste dages udvikling i forbindelse med COVID-19 (coronavirus, red.). Det fortæller ejer af Koswell, Anja L. Nielsen, i et opslag på Facebook:

– Øv, hvor er jeg bare ked af, at lave det her opslag, men det er desværre nødvendigt. Jeg tænker på det konstant, har sovet dårligt og ombestemt mig en million gange de sidste dage. Jeg er ikke syg og har ingen symptomer derpå, men jeg ønsker at vi skal passe på hinanden, og vil gerne gøre mit til, at mindske spredningen af denne forfærdelige virus. Jeg har derfor nu truffet min beslutning, og har valgt at holde klinikken lukket for behandlinger, også på baggrund af de seneste dages udvikling vedr. COVID-19, hvor sundhedsmyndighederne opfordre til at holde en meters afstand til hinanden.

Anja L. Nielsen fortæller videre, at lukningen i mindst 14 dage bliver en økonomisk lussing for hende. Hun sender derfor en bøn til de, som har økonomisk overskud og lyst til at købe gavekort eller få fyldt skabene på med produkter, som kan købes hos Koswell.

 


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler