Stigende antal unge talenter benytter tilbud

Mandag 15. Juli 2019 04:32 467

Antallet af atleter er mere end fordoblet i forhold til det seneste skoleår.

Talentrådet for Idræt og Kolding kommunes Fritids- og idrætsafdeling kunne i december 2018 fortælle om etableringen af Talenternes hus, hvor det eksisterende tilbud til kommunens talenter i idræt og musik blev udvidet med et botilbud og et udvidet samarbejde med byens ungdomsuddannelser.

De nye tiltag, og ikke mindst klubbernes vedholdende fokus på talentudvikling og KIF-Fodbolds tildeling af DBU’s ungdomslicens, har betydet, at antallet af atleter tilknyttet ordningen, Kolding Elite Atlet (KEA) er mere end fordoblet i forhold til det seneste skoleår.

Enkelte af de nye atleter på ordningen er tilflyttere til byens ungdomsuddannelser og klubber, og de gør derfor brug af det nye botilbud hos Metroplis By The Marina.

Det udvidede samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og botilbud suppleres af en pakke bestående af ekspertbistand omkring fysisk træning, fysioterapi, kostvejledning og sportspsykologi.

Som noget nyt er de to fysiske trænere, Thomas Padkær Petersen og Rasmus Bøving Hansen ansat i kombinationsstillinger for at sikre optimale rammer for den fysiske træning og koordineringen mellem træning i klubregi og den supplerende individuelle fysiske træning i KEA-ordningen, der tilbydes om morgenen og eftermiddagen.

De to trænere skal således varetage den fysiske træning og fysioterapien for Kolding Elite på Brændkjærskolen og ungdomsuddannelserne samt den fysiske træning for KoldingQ, KIF Fodbold, Kolding Tennis Klub, BK-Trekanten KIF og KIF Brydning.

Tags