Connect with us

Stepping

Stepping er klar med skovgruppen

Offentliggjort for

den

På billedet ses skovgruppens shelter, som er bygget af frivillige, og som nu giver ly i skoven under al slags vejr. Privatfoto.
På billedet ses skovgruppens shelter, som er bygget af frivillige, og som nu giver ly i skoven under al slags vejr. Privatfoto.

Stepping har nu fået en skovgruppe.

Projektet er realiseret med støtte fra Friluftsrådet, Nordea-fonden og i samarbejde med det lokale menighedsråd.

Bag det spændende projekt står Stepping Natur- og idrætsbørnehus. Projektet, som er klar til indvielse, omfatter et bålhus, en shelter med pusleplads og muld toilet.

Og det hele er lavet i en skov, som ejes af Frørup/Stepping Menighedsråd, skriver netavisen sebro-press:

-Vi har fået 35.000 kroner af Friluftsrådet til opstart af gruppen og 15.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Lokalpulje, fortæller daglige leder af Stepping Natur- og Idrætsbørnehus, Mette Glumsø, til netavisen.

Tog form under coronakrisen

Hun fortæller videre, at projektet tog form i starten af COVID-19 i april 2020, hvor man på grund af restriktioner for dagtilbud opstartede en skovgruppe i menighedsrådets skov knap to km fra Stepping:

-Det gjorde vi fordi Stepping-Frørups menighedsråd tilbød, at vi kunne låne deres skov. Vi startede med vores børnehavebørn, hvor de alligevel var i skoven dagen lang. Og nu har så faciliteter, der gør, at vi har fantastiske unikke oplevelse sammen med børnene og forældrene og det er uanset vejret, fortæller Mette Glumsø.

Det hele er nu fuldendt gennem en kæmpe indsats fra frivillige forældre, som har gravet og støbt stolper, bygget shelter og muld toilet, opsat bænke og meget mere:

-Det er bare blevet så flot og indbyder nu til mange skønne timer i skoven, siger en stolt og meget glad leder af Stepping Natur- og Børneidrætshus, Mette Glumsø.

De nye faciliteter i skoven ved Stepping bruges allerede flittigt. Der vuggestue om tirsdagen, SFO bruger det på onsdage og Børnehaven på torsdage og fredage.

//sebro-press

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Stepping

En anderledes skole fejrede jubilæum

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Formanden for friskolen, Claes Pasgaard Erlang, på talerstolen omgivet af glade børn, da skolen fejrede jubilæum. Foto: sebro-press.

Stepping-borgerne har ord for, at de kan det de vil. Og de ville beholde deres skole i landsbyen.

Da Kolding Kommune hittede på at nedlægge den, lavede de bare på rekordtid deres egen friskole.

For da byrådet i Kolding besluttede at nedlægge skolen i Stepping, glemte de åbenbart at tage forældre og borgere i ed. Kun ganske få forældre valgte at sende deres poder over ”grænsen” til nabosognet Ødis for at få dem undervist. De valgte deres egen helt nye friskole.

Fredag i sidste uge gik flagene så til tops i landsbyen – og ved deres skole. Deres egen friskole kunne nemlig fejre ti års jubilæum. Og det blev gjort med fest i skolegården, skriver netavisen sebro-press.

Der var forskellige aktiviteter rundt omkring, fælles sang, og der var taler.

Formanden for skolens bestyrelse, Claes Pasgaard Erlang, benyttede lejligheden til at gøre opmærksom på, at det ikke var en selvfølge, at skolen nu kunne fejre 10-års jubilæum:

-Vi står her, fordi en række forældre og lokale ildsjæle satte sig for at starte en friskole. De ville næsten for en hver pris bevare Stepping og lokalområdet. Og her spiller en skole en vigtig rolle. Tak til jer der løftede opgaven, lød det fra Claes Pasgaard Erlang.

Også skolens leder, Lise Klausen, var fremme med en tale. Hun fortalte, da hun startede på skolen for ti år siden, var der kun tretten ansatte nu er der 40.

Lise Klausen glædede sig over, at skolen ikke alene havde fået lov til at bestå, men også over at den har udviklet til det, den er i dag med blandt andet overbygnings klasser og senest med et børnehus i skoven med tilknytning til skolen:

-Vi prøvede i starten at lave en anden slags skole end den der kendes fra den almindelige folkeskole, og der lykkedes, sagde Lise Klausen.

Stepping Friskole bygger sit virke på den grundtvigsk-koldske tankegang, hvor der tages udgangspunkt i det enkelte barn. I dag har skolen 140 børn.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Stepping

Ild i høstet mark

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Brandvæsnet fik lørdag aften slukket markbranden. Foto: Stepping Frivillige Brandværn.

Brandvæsnet måtte slukke en markbrand sent lørdag aften.

En mark på Christiansfeldvej ved Stepping, der tidligere lørdag var blevet høstet, brød i brand.

Ilden havde fat i en af halmrækkerne og brændte to steder i hver sin ende, oplyser Stepping Frivillige Brandværn.

Sprøjten slukkede den ene ende og tankvognen den anden. Ved sådanne meldinger afsendes altid en ekstra tankvogn automatisk. Derfor fik Trekantbrand, station Stepping, hjælp fra stationen i Tyrstrup. Der var dog styr på branden, da Tyrstrup ankom og kunne derfor returnere igen.

Meldingen om brand indløb ved 22.15-tiden. Branden kan være opstået ved selvantændelse, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Stepping

Nu går jagten på medaljer i gang

Offentliggjort for

den

Forfatter:

DM-medaljetagere fra i fjor prøver at genvinde mesterskaber i spring.

Der bliver travle dage med 775 starter og kamp om medaljerne i ridebanespring ved Absolute Horses store DM-stævne på Tågerup – vest for Stepping, som starter onsdag den 4. august, skriver netavisen sebro-press.

Foreløbig ser tidsplanen ud med start klokken 12 onsdag, og de øvrige dage er start tidspunktet klokken 9. Ikke færre end godt 260 heste er tilmeldt stævnet. som slutter på søndag den 8. august.

I DM for senior er der 25 startende. Lars Nørgaard Pedersen prøver at genvinde guldet fra i fjor på Bøgegårdens Gladiola. Men blandt deltagerne er også tidligere mestre som Søren Møller Rohde, Rikke Haastrup Kristensen og Kasper H. Hansen. Også tidligere medaljetagere som Tina Lund og Lars Bak Andersen er blandt deltagerne.

18 i nyt mesterskab

Sidste års sølvvinder, Andreas Schou, er ikke med, da han som tidligere omtalt her i avisen er til OL i Tokyo, og sidste års bronzevinder, Adam Sparlund Olesen, starter i år i det nye U25 Agria DRF-mesterskab. Her starter også Benedikte Rie Truelsen, der fik sølv i U21 i fjor. I alt er der meldt 18 til start.

Også i U21 Agria DRF-mesterskabet forsøger sidste års vinder, Christine Thirup Christensen, at genvinde guldet på Vedric. Blandt de 18 deltagere er også Maria Barnewitz Schou, der fik sølv i U18-klassen i fjor.

I U18 Agria DRF-mesterskabet er der 24 tilmeldte. Josefine Sandgaard Mørup fik bronze i fjor på De Semilly Edition, som hun også rider på i år.

Fart på

For alle fire mesterskaber gælder, at første afdeling afvikles i Metode C, som er en springning, hvor fejl omregnes til tid. Det sætter fart på springningen. Sker der nedrivning eller et ben i vandet, lægges der fire sekunder til tiden. Så er rytteren hurtig nok, kan vedkommende stadig ligge rigtig godt i konkurrencen, selv ved nedriving.

Ud over mesterskaberne er der Youngster-klassen for fem-, seks- og syv-årsheste, der har 51 tilmeldt til start torsdag og finale fredag. Desuden er der en række almindelige springklasser.

Publikum er som også tidligere omtalt velkomne til stævnet i år, men der skal kunne vise coronapas på forlangende. Onsdag og torsdag er der gratis adgang, mens det koster 80 kroner, at komme ind fredag, lørdag og søndag. Et partoutkort til de tre dage kan dog købes for 200 kroner.

//sebro-press

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ridesport

Andreas Schou går efter guldet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Rytteren Andreas Schou går efter guldet på hesten Darc de Lux. Foto: Ailura/Wikipedia.

Også i 2021 planlægges der Danmarksmesterskaber i spring på hest med afvikling på Absolute Horses Farm i Tågerup. Og rytteren Andreas Schou går efter guldet på hesten Darc de Lux.

DM-mesterskaberne er, ligesom i fjor, planlagt til at finde sted i dagene 5. til 8. august. Og forhåbentligt kan det i år blive i overværelse af tilskuere, hvilket ikke var muligt i 2020 på grund af corona-restriktioner, skriver netavisen sebro-press.

Sidste år ved DM vandt Absolute Horses-rytteren Andres Schou sølv på hesten Darc de Lux. Og i år han til DM på samme hest, og satser på guldet.

Og håbet er der. Andreas Schou er ikke i tvivl om at Darc de Lux – en kun 10-årig hest – har talent. Og det har han netop fået bekræftet ved at han sammen med Darc de Lux har vundet Dansk Rideforbunds rangliste 2020 i spring med 2124 point på 13 starter.

Teamet Absolute Horses driver en hingstestation i Tårgerup, hvor verdens førende blodlinier er repræsenteret. Farmen har samarbejdspartnere i Sverige, Tyskland og Belgien og formidler sæd fra danske hingste.

Christian og Andreas Schou er hovedaktionærer i Schou Absolute Horses A/S.

Ved DM i spring, som også i 2020 afvikledes i Tågerup, vandt Andreas Schou sølv. Dette års DM i spring afvikles hos Schou Absolute Horses i Tågerup i dagene 5. til 8. august. Og Tågerup ligger mellem Stepping og Sommersted.

//sebro-press

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Stepping

Nye byggegrunde på vej

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Nu bliver det Steppings tur til at få nye byggegrunde.

Kolding Kommune er gået i gang med at lave en lokalplan for Stepping, som skal bane vejen for 14 nye parcelhusgrunde i landsbyen, skriver Sebropress.

Den nye udstykning ligger efter det oplyste sydvest for Trekløverhallen med tilstødende boldbaner. Der bliver til- og fra kørsel direkte til Søndre Allé, som er byens hovedstrøg og indfaldsvej fra syd.

Planen om at få udstykket byggegrunde i Stepping har åbenbart været længe undervejs. Vi skal tilbage til 2012, hvor starten skete med byrådets godkendelse af en helhedsplan for hele landsbyen.

Problemet meldes ud at have været at finde ud af, hvordan den kommende boligudstykning skulle betjenes med til – og frakørsels forhold. Men det er der åbenbart fundet en løsning på nu. Vejen skal anlægges på kanten af eksisterende boldbaner ved Trekløverhallen.

Udmeldingen herom kommer fra formanden for byrådets Plan-, Bolig- og Miljøudvalg, Birgitte Kragh (V). Og hun gælder sig samtidigt over, at der også nu snart kan udbydes nye bygge grunde til salg i Stepping – lighed med andre lignende lokaliteter rundt om i kommunen.

Lokalplan forslaget for de 14 nye byggegrunde i Stepping forventes allerede i offentlig høring fra 10. maj til 7. juni med henblik på endelig vedtagelse i byrådet sidst i juli.

//Sebropress


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler