Connect with us

Læserbreve

Stenderup skoven

Offentliggjort for

den

Anette Juhl (V). Privatfoto.

Læserbrev af Anette Juhl (V), Hundborgvej 66, 6092 Sdr. Stenderup.

Nu skal der handles, inden det er for sent, og vi får Naturnationalpark i Stenderup skoven.

Jeg læser at, flere fremtrædende politikere, endelig er vågnet op i forhold til NNP .

Der er åbenbart, kommet rigtig meget fokus på Stenderup skoven, herude på halvøen hvor jeg bor.

Derfor vil jeg aktivt opfordre, det siddende byråd i Kolding kommune, om et af medlemmerne, af kommunalbestyrelsen benytter sig af initiativretten.

Det betyder at byrådsmedlemmet forslag skal med på kommunalbestyrelsens dagsorden, næste gang.

-det kan vi borgere ikke gøre brug af.

Indstillingen bør være at kommunalbestyrelsen i Kolding, siger aktivt nej til NNP i Stenderup Skoven!

Miljøministeriets udpegning af Naturnationalpark (NNP) i Stenderup skoven, genoptages i Kommunalbestyrelsen. Da der er sket mere i forhold til urørt skov og NNP.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Svigter Ewii os?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Jørn Dohrmann. Pressefoto (Arkivfoto)

Læserbrev af Jørn Dohrmann, forhenværende folketingsmedlem, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Strømsvigt efter strømsvigt er måske ved at være en dagligdagsbegivenhed, til stor ærgrelse for os kunder, vi plejer at være førende på forsyningssikkerhed af el, men vi kommer mere og mere til at ligne et uland med de strøm svigt.

At forslå at visse kunder ikke må købe grønne energiløsninger er jo et tilbageslag for miljøet og naturen, men jeg ser det også som et opråb og frustration som direktøren for Ewii står med, og nu vil kommunerne også være med til at bestemme, hvor ladestationer skal op og det med tilskud til ladestationer som vi skatteborger kommer til at betale.

Er det en kommunal kerneopgave?

Er el-nettet overhoved stærkt nok til den belastning, når vi kan se at nogle få varmepumper kunne ødelægge juleaften for mange folk da strømmen gik ud.

Kan Endergiforsyningsselskaberne overhovedet levere nok strøm, når virksomhederne også vil væk fra gas, og måske over på strøm.

Måske har Energiforsyningsselskabet sovet i timen, og brugt for mange penge på andre ting end at sørge for en stabil el-net.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Klamydiainfektioner tårner frem: Det kræver forebyggelse

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Nye tal fra Statens Serums institut viser at Kolding kommune igen –igen indtager en kedelig førsteplads blandt flest klamydiasmittede unge i kommunerne i Danmark. Hvilket skriger på forebyggelse og lokale løsninger, så man kan få stoppet den lidelse som huserer, da man kan se, at smitten stiger og forsætter i den forkerte retning.

Konsekvenserne af en klamydiainfektion kan være både ufrivillig barnløshed hos kvinder og betændelse i bitestiklerne hos mænd, hvilket er alvorlige konsekvenser for den enkelte, men også en grå udvikling som kan blive dyrt for vores velfærd og samfund. Hvis altså ikke, vi forsøger at bremse smitten.

Den helt åbenlyse måde at forebygge smitten på, er at de unge udviser ansvar og tager kondomet på, da klamydia kun smitter ved ubeskyttet sex. Derfor er mit opråb, at når man ikke dyrker sikker sex, så bør man testet engang imellem.

En anden helt åbenlyse måde at forebygge smitten på, er på et kommunalt plan, hvis man gør det muligt, at tilbyde unge gratis klamydia-hjemmeprøvetagninger. Derfor er jeg også en stor fortaler for at kommunen søger samarbejdet med de Danske Regioner som har afsat 10 millioner kroner for at forebygge klamydia og gonorré som en digitale sundhedsydelse, og at kommunen indgår samarbejdet med Sex&Samfund. Da den nye regionsaftale vil gøre det langt enklere og billigere at udbrede hjemmetest til de unge via Sex&Samfunds testtilbud.

De gratis hjemmeprøvetagninger gør det lettere tilgængeligt, man undgår besværet ved tidsbestilling og at skulle møde fysisk op hos en læge. Hvilket gør det nemt, hurtigt, og trygt.

Det tror jeg, er et skridt i den rigtige retning.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Uambitiøs reformaftale: ”Danmark kan mere” -Vi vil mere

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Efter Regeringens udspil ”Danmark kan mere” om at styrke arbejdsudbuddet, er budskabet, Flere skal i arbejde. Mit budskab er dog, flere danskere skal i arbejde og at vi skal kigge efter arbejdskraften i egne rækker først og fremmest, før man kigger ud på det internationale marked.

Regeringens udspil skuffer og er ikke ambitiøs eller langsigtede nok, vi bliver flere ældre og færre unge.

At sætte dagpengene op i en tid, hvor der er massiv mangel på arbejdskraft med 3500 kr. i mdr. Er den helt forkerte vej at gå. Det vil sige, at en dagpengemodtager som sidder i sofaen, får mere end kassedamen som går på arbejde hver dag. Det er uhørt.

Det havde været en mere seriøs plan at fremlægge, hvis man gjorde det attraktivt at arbejde ved at sænke skatten markant på arbejdsmarkedet, så det kan betale sig at gå på arbejde.

I skrivende stund er der 158.000 ledige job at søge i Danmark, så vi står i en unik mulighed for at få endnu flere danskere ind på arbejdsmarkedet, men det betyder også at det sætter krav til arbejdsgivere og jobcentrene om at hjælpe med at få rekrutteret den arbejdskraft som er derude.

Arbejdsgivere kan med fordel kigge mod de ledige seniorer og tage dem til jobsamtale, da man alt for ofte oplever at de fravælges på grund af alder, arbejdsgivere skal også kigge mod handicappede, og ikke-vestlige indvandrere.

Mit budskab er at flere danskere skal bidrage med noget ind i det arbejdende fællesskab. Det er både til gavn for den enkelte, virksomhederne og samfundet som helhed.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Farvel til restriktioner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Peder J. Madsen, Administrerende direktør/CEO, Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding.

Hvorfor vente med lempelse af restriktioner? Nu må vi videre.

Fredag blev der fundet 47.000 nye smittetilfælde. På trods af de seneste dages tårnhøje smittetal, er antallet af indlagte stabilt, på intensivafdelingerne endda svagt faldende.

Al sammenhæng mellem alvorlig sygdom og omikron er smuldret, og har efterladt os med et system, der var gearet til en helt anden situation: Coronapas, test af en halv million danskere hver eneste dag, mundbind, isolation, restriktioner på åbningstider, osv. Alt det gav mening for bare få uger siden.

Dengang var det af indlysende årsager vigtigt at holde smitten i ave for ikke at overbelaste sundhedsvæsnet. Det var en anden tid, og jeg tror, den følelse har sat sig fast i mange af os.

Men virkeligheden er bare en anden nu. Smitten buldrer afsted, selv om vores gæster ikke må få skænket et glas vin efter 22.00, og jeg har et mundbind på, når jeg handler i REMA 1000.

Men smitten er ikke en trussel mod sundhedsvæsnet, og for langt, langt de fleste smittede heller ikke en trussel mod helbredet. Vaccinerne gør deres, og omikron er meget mere skånsom end tidligere varianter.

Vi er forbi det punkt, hvor det er rimeligt at begrænse vores tilværelse.

Nu er samfundet til gengæld truet af kollaps, fordi de rigide regler tvinger hundredtusindvis af danskere i isolation og dermed væk fra deres job. Skoler, daginstitutioner, plejehjem og mange andre vitale institutioner kører på pumper og vikarer, og det er helt urimeligt.

Både børn og ældre har taget deres tørn i denne pandemi – de fortjener ikke at blive ramt igen-igen.

Det må høre op nu. De fleste af os skal nok smittes af omikron, inden pandemien ebber ud. Fint nok, de fleste vil knapt opdage det. Men lad os smække samfundet op på vid gab imens, så vi undgår skadevirkningerne af et overforsigtighedsprincip, der for længst har udtjent sin rolle.

Vi må videre!

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Energikrisen: Nu skal vi have det lange lys på

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Situationen med de skyhøje El-og varmeregninger er alvorlig og kalder på ekstraordinær handlinger fra politisk hold. Nu må vi gøre noget.

I flere måneder har man vidst at energikrisen vil herse over os i vintermånederne, men man har ikke forholdt sig ret meget til det politisk eller forsøgt at komme energikrisen til livs og fået sat en stopper for de tårnhøje elregninger der hersker i det danske land og Europa.

Det bliver svært at drive virksomhed i disse tider, og vi vil se, at flere virksomheder må skubbe regningen ud på os forbrugere for selv at kunne betale. Det bliver dyrt at være dansker.

Men vi risikere også at ruinere de ældre, og familier og hvor de enorme energiregninger kan presse os fra hus og hjem. Hvilket er helt urimeligt når man kan nedsætte elafgiften, til en start.

Energikrisen viser sine tydelige tegn. Det er ikke nok kun at satse på Vind –og Solenergi fremover. Vi får også brug for stabile energiforsyninger, der samtidig udleder mindre CO2 end Vindenergi gør.

Man må derfor politisk have det lange lys på, samt tør at gå skridtet videre med en større energistrategi som gør os uafhængige af vejr-og vindforhold samt politiske strømninger, og arbejde på Fissionsenergi.

Da det hører til de mest miljøvenlige energiformer, fordi det ikke belaster miljøet med CO2 og dermed ikke forurener.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler