Kolding Netavis

Stalking-ofre skal have særlig hjælp i Kolding

Elo Christoffersen

Stalking-ofre skal have særlig hjælp i Kolding, mener lokal SF-politiker.

Kolding Kommune skal også bekæmpe stalking. Social- og sundhedsudvalgsformand er inspireret af Esbjerg Kommune, der har et beredskab.

I Esbjerg er både politi og kommune gået sammen om at hjælpe ofre for stalking. SF’s socialudvalgsformand i Kolding Kommune, Karina Lorentzen, som var ophavsmanden til den første danske lovgivning på området, vil have et lignende samarbejde i Kolding Kommune, skriver politikeren i en pressemeddelelse:

– Stalking-ofre løber ofte panden mod en mur, når de skal have hjælp. Tit skyldes det manglende forståelse hos fagfolk, fordi de ikke ved nok og ikke har overblik over hjælpeværktøjerne. I sådanne sager er tiden en faktor, fordi der skal gribes ind hurtigst muligt, hvis stalking skal stoppe. Det kræver noget af både politi og kommune, forklarer Karina Lorentzen, der vil have Esbjerg-erfaringerne udbredt til Kolding Kommune.

– Som kommune skal man forstå, hvordan personoplysninger skal beskyttes effektivt – og at man måske ikke kan arbejde i en periode, fordi stalkingen også foregår på arbejdspladsen. Det kolliderer jo med arbejdsmarkedssystemet, som stiller krav om netop det, og præcis derfor er det vigtigt, at vi forbedrer samarbejdet mellem politi og kommune.

I Esbjerg har de ca. en sag om måneden. Her kan kommunen hjælpe med at få hemmelig adresse eller få ny lejlighed, kontakt til egen læge, til skole, til jobcenter, til familiemedlemmer, fordi man som stalkingudsat ikke kan stå i midten af sin egen sag.

I 2009 fremsatte Karina Lorentzen det beslutningsforslag i Folketinget, der førte til den først lovgivning omkring stalking. Nu sætter hun stalking på dagsordenen for social- og sundhedsudvalget i september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel