Kolding Netavis

Stafet for Livet flytter og arrangeres på ny dato

Stafet for Livet flytter til midtbyen. Pressefoto.

Stafet For Livet rykker i år til Kolding midtby og slår sig ned foran Slotssøbadet. Samtidig flyttes datoen til 2. september.

Stafet For Livet har været en fast tradition i Kolding siden 2016. I mange år havde stafetten plads på parkeringspladsen ved Kolding Storcenter i juni måned. Siden har behovet for at ombygge området givet anledning til at finde et nyt sted til stafetten.

Sidste år dannede Seest Boldklub rammen for den velgørende event, som støtter Kræftens Bekæmpelse, men i år flytter stafetten helt ind i hjertet af Kolding by og får plads foran Slotssøbadet.

Flytter hjem

På en måde kan man sige at stafetten flytter hjem. Drømmen om at få Stafet For Livet til Kolding opstod i 2016 hos Slotssøbadets direktør, Otto Skak, som havde oplevet, hvad et lokalt fællesskab omkring kræftsagen kan gøre, ved et besøg i Haderslev.

Oprindeligt var planen at stafetten skulle foregå ved Slotssøbadet allerede dengang, men logistikken kom i vejen og derfor blev stedet et andet. I år er der taget en beslutning om at stafetten skal vare 12 timer, frem for de sædvanlige 24 og derfor er der nu mulighed for at stafetten kan få den lokation, som oprindeligt var tanken.

-Jeg er meget glad for, at vi kan invitere Stafet For Livet til Slotssøbadet, som var den oprindelige tanke, da vi startede det hele for syv år siden, fortæller Otto Skak, som selv var en del af stafettens planlægningsgruppe de første år og siden har været fast deltager.

Mere end bare et sted at være

Invitation til at flytte stafetten til Slotssøbadet indeholder mere end bare en plads holde til på.

Slotssøbadet stiller deres faciliteter til rådighed, hvilket både har betydning for stafettens økonomi og samtidig letter det de frivilliges opgave omkring at arrangere stafetten.

-Vi har jo i forvejen telte, scene, slagsboder mm., så det er oplagt at vi giver stafetten mulighed for at benytte sig af det, når de kommer her, siger Otte Skak.

Nye muligheder

Den nye plads giver nye muligheder og Stafet For Livet Kolding håber meget på, at flere vil få øjnene op for eventen.

-Det er fantastisk, at vi i år kan få lov til at komme helt ned i byen. Det vil uden tvivl være en stor fordel for os – særligt når vi skal ud og engagere hold, fightere og sponsorer, siger Lis Ravn Ebbesen, næstformand i Stafet For Livet gennem mange år.

Ydermere håber stafetten på at det også vil give en masse koldingensere lyst til at være med som frivillig – enten i planlægningen af stafetten eller på selve dagen, hvor der bliver rig mulighed for at give en hånd med.

-Vi holder infomøde om stafetten i Sankt Jørgens Gård på torsdag den 30. marts klokken 19. Der kan man komme og høre mere, slutter Lis Ravn Ebbesen.

Fakta om Stafet for Livet

• Stafet For Livet er en event, hvor vi sætter fokus på kræftsagen, kæmper sammen og fejrer livet. Det er en anledning til at mindes dem, vi har mistet, og give håb til dem, der kæmper. Stafet For Livet er fællesskab, oplysning og indsamling i kampen mod kræft.

• Siden 2016 har Stafet For Livet Kolding indsamlet godt 2.2 millioner kroner ind til kræftsagen.

• Hvert år går 10% af stafettens overskud til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Kolding, som anvender midlerne til støtte for kræftramte i Kolding.

Læs mere på stafetforlivet.dk

Tagget med: ,
Del denne artikel