Connect with us

Vamdrup

Sportsvogn vist frem i Vamdrup: Fra 0-100 km/t på 3 sekunder

Offentliggjort for

den

Fredag blev sportsvognen vist frem i Vamdrup. Foto: BlumePress.
Fredag blev sportsvognen vist frem i Vamdrup. Foto: BlumePress.

Fredag blev sportsvognen, der er produceret i Vamdrup vist frem.

Den Vamdrup-baserede virksomhed, Agile Automotive, havde fredag inviteret pressen til, at se den ekstreme sportsvogn, Agile SCX, som det lokale firma selv har bygget.

Fremvisningen foregik i Vamdrup.

Agile SCX har 300 hk, vejer blot 580 kg og er bygget med Formel 1-teknologi, der ganske enkelt gør Agile SCX i stand til at præstere på niveau med langt mere eksklusive supersportsvogne. Og så rykker den fra 0-100 km/t på blot tre sekunder. Den er bygget i kulfiber.

Første bil er solgt

Den første kundebil er allerede solgt:

– Vi starter på det danske marked, hvor den første bil allerede er solgt. På sigt er ambitionen uden tvivl at ramme det internationale marked, hvor Agile SCX skal ud og slå konkurrenterne, siger CTO i Agile Automotive, Tim M. Hansen.

Sportsvognen fås fra 599.995 kroner plus moms og afgifter.

Fremtiden hos Agile Automotive

Når den første bil er rullet ud af fabrikken, går Agile Automotive i gang med at producere yderligere to biler til det danske marked, som forventes klar i 1. kvartal 2021, og dernæst yderligere fire biler, som kører ud til de første kunder ultimo 2021.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vamdrup

Alt tyder på at Vamdrup får sit nye kulturhus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Takket stor gavmildhed fra private investorer tyder alt nu på, at Vamdrup får sit nye kulturhus, Vores Hus, trods store prisstigninger.

Og Freddy Christensen (C) fra Vamdrup, der medlem af kommunens kulturudvalg er glad, og han understreger, at det kan betale sig at kæmpe for en sag, skriver Vamdrup Avis.

Det er lykkedes, at få i forvejen store private donatorer til at forhøje deres tilskud væsentligt. Og det er især Bent O. Jørgensens Fond, som står bag Dansk Auto Logik i Vamdrup, og som i forvejen har doneret 5,7 millioner kroner til projektet, til at forhøje sit bidrag med yderligere 2, 5 millioner kroner. Og Jens Holms Biblioteksfond har givet tilsagn om en ekstra bevilling på 3 millioner kroner, mens kommunen kaster 900.000 kroner i projektet puljen.

Og resten af stigningen skal på 1,3 mio. kroner skal findes i en såkaldt ”Omvendt licitation” i samarbejde med tilbudsgiverne, men det forventes også at falde på plads.

Licitationen over byggeriet blev i april annulleret, da budgettet på grund af høje prisstigninger var steget fra 13,8 millioner til cirka 20,2 millioner kroner.

Kulturudvalget har på et ekstraordinært møde sagt ja til en ekstrafinansiering på cirka 6,3 millioner kroner.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Brandvæsnet fik alarm om ild i industribygning

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Heldigvis viste det sig ikke at være så alvorligt.

Trekantbrand, station Vamdrup, fik lørdag aften ved 19.50-tiden en alarm, der lød på ild i industribygning i Nørregade i Vamdrup.

Da brandvæsnet nåede frem viste det sig, at der var ild i nogle blade, som lå op af en bygning. Branden var hurtigt slukket.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Se billederne: Børnenes Dag i Vamdrup

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her afprøves brandbilen. Foto: Elo Christoffersen.

Lørdag er det Børnenes Dag i Vamdrup.

Der er liv i gaderne i Vamdrup lørdag formiddag. Det er nemlig “Børnenes Dag”.

I Østergade er der børneloppemarked. Trekantbrand, station Vamdrup, holder åbent hus, hvor man blandt andet kan komme i stigevognen og få en flot udsigt ud over Vamdrup. Børn kan også komme op i en brandbil.

På plænen ved Torvet er der blandt andet trylleshow, ansigtsmaling og snobrød ved rundkørslen.

Børnenes Dag slutter i dag klokken 13.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Åsted blev indviet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fredag blev åstedet i Vamdrup indviet.

Åstedet ved Arena Syd i Vamdrup blev fredag indviet med blandt andet tale og klipning af den røde snor. Det var formand for plan og teknik, Jakob Ville (V) og en skoleelev, der klippede den røde snor.

Åstedet er resultatet af en helhedsplan, som en bred gruppe af borgere, foreninger, institutioner i Vamdrup og Kolding Kommunes teknik- og klimaudvalg står bag.

Åstedet skal blandt andet bruges til udendørs læring af skolernes elever i Vamdrup, oplyser Arena Syd.

Det er planen, at helhedsplanen skal binde Arena Syd tættere sammen med Vamdrup by og udvikle området omkring arenaen, og til et fælles mødested for folk i alle aldre med nye aktiviteter og friluftsliv i grønne rammer.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

I kunstneriske bølger med badevinger og svømmebælte på

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ådalsskolen i Vamdrup er en specialskole for elever med autisme. Privatfoto.

Ådalsskolen i Vamdrup er en specialskole for elever med autisme. Børn med autisme foretrækker ofte det konkrete, det enkle og forudsigelige frem for det abstrakte.

I kunstneriske processer undersøger og udtrykker man ofte noget, der førhen var ukendt eller ubevidst. Det kan være følelser, erfaringer, betragtninger i kombination med forskellige teknikker. Alt er muligt. Derfor kommer du ofte på dybt vand i en kunstnerisk proces.

En kunstnerisk proces kan være en udfordring. Trods det, har eleverne fra Ådalsskolens 5. og 6. årgang i løbet af tre hele formiddage prøvet kræfter med flere former for abstraktioner.

I samarbejdet mellem billedkunstlærer Stine Fogh Madsen og huskunstneren Lisbet Thorøe Larsen blev den kunstneriske proces tilpasset til børnene. Blandt andet, da børnene skulle sætte papir og ting sammen til en helt ny helhed i henholdsvis flade og rummelige collager, var materialebuffeten forenklet og overskueliggjort ved hjælp af kategorier som f.eks. ’runde former med hul i’.

Eleverne fra Ådalsskolen omformede noget fladt til noget rummeligt ved først at øve sig i at finde de rummelige grundformer (kugler, kegler osv.) i en udstoppet mår. De fandt også ud fra et rustent stykke metal frem til symbolske værdier, som gammel og forgængelig.

Det at have en huskunstner igennem en længere periode i en klasse gør en stor forskel for børnene, konstaterer Stine, der er lærer på Ådalsskolen. Her kommer der en person, der i den grad brænder for det hun beskæftiger sig med. Det smitter helt enormt af på børnenes lyst til selv at prøve kræfter med det kunstneren kan.

Lisbet, som har været vores huskunstner, kan det med at fortælle med ting helt ud i fingerspidserne, hun kender alle de håndværksmæssige greb og kneb og kan bedre forklare og vise børnene, hvad det går ud på.

Du kan se de fine fabeldyr og bestialier, som børnene har fået sammensat under forløbet ’Fortæl med ting’ på Kolding bibliotek fra 10.-30 maj.

Forløbet er støttet af Statens Kunstfond gennem Huskunstnerordningen, der har til formål at fremme børn og unges møde med professionel kunst i dagligdagen i deres institution eller skole.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler