Artikel filtreret på dato: Søndag, 06 Januar 2019

Søndag, 06 Januar 2019

Uge 2: Her holder politiet kontrol

I den kommende uge sætter politiet ind med kontrol på skolevejene. Politiet vil bl.a. stoppe bilister, der kører for stærkt, men også cyklister uden lys på. Samtidig med politiets kontrol opfordrer Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i en kampagne flere forældre til at tale trafik med deres teenager.

Vintermørket er stadig over os, og det kan gøre det ekstra svært at se hinanden i trafikken. I den kommende uge (fra mandag den 7. til fredag den 11. januar, red.) vil politikredsene sætte fokus på sikkerheden på skolevejene, hvor der vil være ekstra kontrol. Det oplyser Rådet for sikker trafik i en pressemeddelelse:

- Da politiet i samme periode i januar 2018 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4700 bilister sigtet for at køre for stærkt. Det er et problem, at så mange kører for hurtigt, da det kan være svært for børn at vurdere, om de kan nå over vejen, hvis de ikke ved, hvor hurtigt bilerne kører, siger Christian Bertelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Foruden at stoppe de lidt for hurtige bilister har politiet også fokus på cyklister, der kører uden lys. I mørket på skolevejene kan de være ekstra svære at se i det trafikkaos, der ofte er omkring mange skoler.

- For mange bilister kan det være svært at se cyklisterne i mørket, hvis de kører uden lys. Derfor opfordrer vi alle forældre til at tjekke, om der er cykellygter på børnenes cykler, og om lyset virker på både deres egne og børnenes cykler, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik. Her kan du se, hvor stor en forskel det gør, om man har lys på cyklen og reflekser på tøjet.

Fordi mor og far siger det

Samtidig med politiets kontrol på skolevejene gennemfører Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i de her uger kampagnen ”Teenager i trafikken”.

Formålet er at sætte fokus på de 13-16-årige, som er de skolebørn, der oftest kommer til skade i trafikken. Tal fra Vejdirektoratet viser, at ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

I tv kan man i de kommende uger se en kampagnefilm, der opfordrer flere forældre til at blande sig, hvis deres teenager cykler uden hjelm, er uopmærksom eller fx kører uden lys på cyklen. På Facebook vil kampagnen desuden klæde forældrene på med mere viden om unges adfærd i trafikken, og den vil også give forældrene fif til, hvordan de kan gribe ind.

- Selv om en del teenagere formentlig ser ud som om, de ikke orker at høre efter, hvad mor og far siger, så ved vi fra undersøgelser, at det nytter noget, når forældre blander sig i deres børns adfærd i trafikken. Mange børn og teenagere ændrer vaner, hvis de ved, at forældrene holder øje med og stiller krav om, at børnene skal køre forsvarligt i trafikken, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Udgivet i Kolding
Søndag, 06 Januar 2019

Toys'R'Us genåbner for en stund

Forbrugere vil kunne bruge gavekort - udstedt efter 30. november samt bytte varer, der også er købt efter 30. november.

Konkursramte Top-Toy, der står bag BR og Toys'R'Us genåbner nogle af sine butikker. Det sker i en slags udsalg, hvor der sælges ud af varer i konkursboet, oplyser Top-Toy i en pressemeddelelse.

Ingen af de lukkede BR-butikker åbner dog i Kolding, men det gør Toys'R'Us.

Kunderne kan indtil videre kan bytte deres køb foretaget efter den 30. november 2018 eller bruge gavekort udstedt efter 30. november 2018. Kunden kan også handle både online og i de åbne butikker, oplyser Top-Toy.

Kunderne opfordres til, at gøre sig bekendt med de ændrede forbrugerrettigheder i forbindelse med Top-Toys konkurs. De kan læses her.

- Udsalget starter i næste uge, og der kommer en plan for, hvordan det bliver. Der er lavet en plan for, hvor lang tid udsalget varer. Men det bliver et ret vildt udsalg. Utrolig lave priser. Kuratorerne har nu fået til opgave at realisere boets værdier. Det betyder, at de skal kradse så mange penge hjem så hurtigt som muligt, og det gør man bedst ved at lave et udsalg, fortæller fungerende talsmand i Top-Toy, Lars Kirk, til Ekstra Bladet.

Udgivet i Kolding
Søndag, 06 Januar 2019

Cykelsti spærres i to uger

I to uger ombygges en regnvandsbrønd på Skovvangen. Brønden er placeret i cykelstien på højre side af vejen set fra Ndr. Ringvej og en del af cykelstien spærres derfor fra den 7. januar.

Cyklister, der kører på Skovvangen på den nordgående strækning fra Ndr. Ringvej mod Lærkevej, skal fra mandag den 7. januar være opmærksomme på, at cykelstien her bliver spærret frem til fredag den 18. januar. Spærringen bliver etableret klokken 9, når morgentrafikken er stilnet af, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I denne periode skal cyklister, der kører på strækningen, benytte cykelstien på vestsiden af Skovvangen og cyklister i begge retninger skal derfor dele cykelsti, mens arbejdet står på. Først i lyskrydset ved Lærkevej bør cyklister, der skal fortsætte videre ad Skovvangen, krydse vejbanen via fodgængerovergangen for at undgå farlige situationer.

- Ombygningen af regnvandsbrønden betyder også, at vejbanen indsnævres, men bilister kan passere i begge retninger. Man bør dog være opmærksom på eventuelle vildfarne bløde trafikanter, fortæller projektleder Louise Langschwager fra Klimavand.

Legeparken bliver klimatilpasset

Ombygningen af regnvandsbrønden er et led i det store klimatilpasningsprojekt i området, der skal bidrage til at klimatilpasse midtbyen. Ombygningen betyder, at den regnvandsledning, der tidligere ledte overfladevand fra de nordlige dele af byen ned gennem Legeparken, bliver lukket. I stedet bliver regnvandet fremadrettet ledt hen til det nye regnvandsbassin i Byparken, som kan rumme store mængder vand, helt op til 4000 kubikmeter eller det, der svarer til to olympiske svømmebassiner.

- Vi håber, at dette kan bidrage til at løse de problemer med vand, vi ofte har oplevet i Legeparken, fortæller Louise Langschwager.

Arbejdet med at etablere regnvandsbassinet i Byparken og omlægge regnvandsledningerne bliver udført af entreprenørvirksomheden Hans Frisesdahl A/S.

Udgivet i Kolding