Artikel filtreret på dato: Mandag, 28 Januar 2019

Mandag, 28 Januar 2019

Uddannelsestjenesten er sikret

Uddannelsestjenesten er sikret.

Kulturudvalget har sikret uddannelsestjenesten på Kolding Stadsarkiv fra januar 2019. Det sker med en bevilling på 57.000 kr. i 2019 og 457.000 kr. fra 2020 og fremefter. Hermed er muligheden skabt for, at arkivet kan bidrage positivt og fungere som en kulturel løftestang ind i børne- og uddannelsesområdet, skriver Kolding Stadsarkiv i en pressemeddelelse.

Med bevillingen er der for alvor bygget bro mellem kultur- og skoleverdenen. Baggrunden herfor er, at Kolding Stadsarkiv siden den seneste folkeskolereform har formået at omsætte den åbne skole i praksis, så eleverne i Kolding får mulighed for at opleve historien som en aktiv og konkret del af deres hverdag og liv. Hermed får eleverne også en dybere forståelse af, hvordan de selv er en del af Kolding kommunes historie.

Siden 2015, hvor uddannelsestjenesten blev etableret, har arkivet oplevet en stigende efterspørgsel på deres skræddersyede undervisningsforløb, der alle er udviklet i et tæt samarbejde med skolelærere i hele kommunen. Alle forløb er kendetegnede ved at koble flere fagligheder i et samlet forløb, hvor der arbejdes aktivt med flere forskellige læringsstile på én gang. Det har resulteret i en række pædagogiske dogmer på arkivet, hvor historiefaget bl.a. er flyttet fra primært at være et læsefag til også at udfolde sig som et mere sansende fag. Det er en nyskabende og anderledes måde at arbejde med historien på – både i skoleregi og i arkivverdenen.

Et af de forløb, der er særlig efterspurgt for tiden, er arkivets demokratiforløb: ”Demokratiet er mit – ordet er frit”, som er udviklet til Folkeskolens 8.-9. klasser. Forløbet giver eleverne mulighed for i autentiske rammer at afprøve og få indsigt i deres nærdemokrati, og hvordan de selv kan blive en aktiv del af det. Som en del af forløbet møder eleverne også en byrådspolitiker, som de præsenterer for et forslag, som de forinden har stemt om.

- Vi ønsker at inddrage eleverne i undervisningen på en måde, der både gør historien konkret og relevant, og som samtidig understøtter elevernes læring og deres demokratiske dannelse, understreger stadsarkivar Lene Wul.

På få år har uddannelsestjenesten på Kolding Stadsarkiv udviklet sig til et fyrtårn, hvor der er skabt national opmærksomhed omkring arkivets model for, hvordan der kan arbejdes innovativt og systematisk med den åbne skole, hele tiden med elevernes læring og motivation i centrum.

Udgivet i Kolding
Mandag, 28 Januar 2019

Informationsmøde om biogas

Bramdrup Lokalråd og Kolding Kommune inviterer til informationsmøde om biogasanlæg.

Nature Energy arbejder for biogasanlæg ved Venusvej. Kolding Kommune har derfor udsendt plangrundlaget i høring frem til 25. februar.

Bramdrup Lokalråd og Kolding Kommune inviterer til informationsmøde om et biogasanlæg i industriområdet.

Det foregår mandag den 4. februar kl. 19:30-21:30 i Bramdrupdam Sports- og mødecenter.

Dagsorden

1. Velkomst ved Birgitte Kragh
2. Præsentation af projektet ved Nature Energy
3. Præsentation af processen
4. Afklarende spørgsmål

Informationsmødet er arrangeret af Bramdrup Lokalråd og Kolding Kommune.

OPDATERING

Planerne om biogasanlægget på Venusvej i Bramdrupdam er på et byrådsmøde blevet droppet. Informationsmødet er derfor også aflyst. Læs mere om beslutningen i byrådet her...

Udgivet i Kolding

I Region Syddanmark finder du landets anden billigste kommune. Regionen er generelt billig at bosætte sig i, og koster i gennemsnit 71 kr. pr. kvadratmeter pr. måned, og deler derfor sammen med Region Midtjylland pladsen som landets anden billigste region.

Akutbolig.dk har i en ny rapport sammenlignet kvadratmeterpriserne på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner og rangeret landets dyreste og billigste kommuner.

Odense er regionens dyreste kommune

Dem, der betaler mest pr. kvadratmeter i Region Syddanmark, er beboere i Odense Kommune. Her koster en lejebolig i gennemsnit 90 kr. pr. kvadratmeter pr. måned. Det betyder, at du i Odense Kommune i gennemsnit betaler 27 % mere end beboere i hele regionen.

Kolding placeret i midten

Kolding Kommune finder vi på en 55. plads blandt alle landets kommuner. I Region Syddanmark er Kolding den sjette dyreste kommune. Kvadratmeterprisen er 75 kroner.

Bo billigt ved grænsen

Selvom kvadratmeterprisen generelt er lav i regionen, er der mulighed for at spare endnu mere, hvis du bosætter dig i regionens billigste kommuner. Hvis du skal bosætte dig så billigt som muligt, er det i Tønder Kommune, du skal finde en lejebolig. Denne kommune er også landets anden billigste at bo til leje i. Her betaler du i gennemsnit henholdsvis 56 kr. pr. kvadratmeter pr. måned.

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt kvadratmeterprisen på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner. Undersøgelsen er baseret på data om 38.327 lejeboliger i kommunerne, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2018. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for landets kommuner er desuden sammenlignet med data for regionerne og hele Danmark.

De 10 dyreste kommuner i Region Syddanmark

1. Odense
2. Esbjerg
3. Nordfyns Kommune
4. Vejle
5. Middelfart
6. Kolding
7. Svendborg
8. Fredericia
9. Kerteminde
10. Assens

Kolding er nummer 55 blandt alle landets kommuner. I Kolding er prisen 75 kroner pr. kvadratmeter.

Du kan se det interaktive kort her...

Udgivet i Syddanmark