Artikel filtreret på dato: Lørdag, 26 Januar 2019

Lørdag, 26 Januar 2019

Brand: Hus fik store skader

Huset fik store skader ved branden.

Et hus på Koldingvej mellem Taps og Christiansfeld bliver ikke beboeligt foreløbigt. Det fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Klaus Hansen, til Kolding Netavis.

Huset brød i brand lørdag eftermiddag ved 17.20-tiden. Brandvæsnet fik slukket branden i løbet af et par timer. Herefter har Trekantbrand efterslukket på stedet.

- Huset har fået store skader og bliver ikke beboeligt foreløbigt. Huset er spærret af og vore brandteknikere skal undersøge stedet - for at finde brandårsagen, siger vagtchefen til Kolding Netavis.

Ingen mennesker er kommet noget til ved branden. Brandårsagen er som nævnt indtil videre ukendt.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Taps
Lørdag, 26 Januar 2019

Brand i hus: Landevej spærret

Et hus brød sent lørdag eftermiddag i brand. Landevejen er spærret.

Et hus på Koldingvej mellem Taps og Christiansfeld brød lørdag ved 17.20-tiden i brand.

Ilden er brudt gennem taget.

Trekantbrand er ved at slukke branden og Koldingvej er ved 17.45-tiden spærret for gennemkørsel. Derfor må bilister finde alternative ruter.

Det er endnu uvist, hvad årsagen til branden er.

Se billederne længere nede på siden....

OPDATERING

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi oplyser ved 19-tiden, at brandvæsnet og politi fortsat arbejder på stedet.

Udgivet i Taps

En 19-årig mand var ikke nem at styre natten til lørdag.

Ved 02.35-tiden blev en hundepatrulje sendt til Låsbybanke til uro ved en opgang. Her traf betjentene en 19-årig mand, der ikke ville rette sig efter politiets anvisninger - og forholde sig i ro:

- I stedet råber han "fucking idioter" efter betjentene. Her vælger betjentene, at sigte ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Tranum, til Kolding Netavis.

Den 19-årige gik herefter ind i sin lejlighed:

- Så råber manden igen "fucking idioter" efter betjentene. Denne gang ud af vinduet i lejligheden. Denne gang bliver manden anholdt og sat i detentionen, slutter vagtchefen.

Den 19-årige mand har tilbragt resten af natten i detentionen og er herefter blevet løsladt.

Udgivet i Kolding

Lørdag morgen kort før klokken 07.30 skete der et færdselsuheld på Ødisvej ved Vamdrup.

Føreren fra Lunderskov mistede herredømmet over sin bil og kørte ind i nogle skilte i rundkørslen Ødisvej/Bavnevej. Føreren kom kørende ad Ødisvej. Det oplyser vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Tranum, til Kolding Netavis.

Uheldet skete i følge politiet på grund af glat føre.

En kilde fortæller til Kolding Netavis, at føreren i ambulance blev kørt til sygehuset med smerter i nakke og ryg.

Udgivet i Vamdrup

Kolding Kommune deltager igen i år i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling. Her indsamler skoler og daginstitutioner samt tusindvis af borgere øldåser, cigaretskod, plastikposer og meget mere affald i naturen ind.

Ren Dag 2019: Søndag 31. marts stimler borgere ud i hele Danmark med sække fra Danmarks Naturfredningsforening til sortering af affald, de finder i naturen. Skoler og daginstitutioner jagter skidt og skrald i dagene 25.-29. marts, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Kolding Kommune bakker op og hjælper med at sprede budskabet om Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamlingsdag, og som vi kalder det – Ren Dag. Det er et godt initiativ, og resultatet heraf kan virkelig ses i gadebilledet, siger skov- og landskabsingeniør Lars Termansen Barsballe fra Vej og Park, Kolding Kommune.

Danmarks Naturfredningsforening hjælper med affaldssække

Når et hold tilmelder sig på affaldsindsamlingen.dk, bliver holdet registreret, og Danmarks Naturfredningsforening sender sække ud til affaldet. Kolding Kommune vil gerne bakke op med et økonomisk tilskud og information om, hvordan affaldet skal sorteres, og hvordan man kommer af med det.

- Vi vil gerne hente det indsamlede affald på privatadresser, og Renovation vil gerne yde økonomisk støtte, så det er muligt at nyde lidt morgenbrød og en kop kaffe eller en pølse og vand til frokost, fortæller Lars Termansen Barsballe og fortsætter:

- Så vi opfordrer derfor arrangørerne af hvert indsamlingshold i Kolding Kommune til også at tilmelde sig på kolding.dk/rendag2019.

Optælling af dåser og cigaretskod

Hvert år tilskynder Danmarks Naturfredningsforening borgerne at sortere dåser for sig selv, så det er nemmere at tælle dem. Men i år sætter de også fokus på de millioner af cigaretskod, der hver dag havner i naturen, så de opfordrer også til at sortere cigaretskod for sig selv, så de også kan optælles.

- Mange indsamlere vil sikkert blive overraskede over, hvor mange cigaretskod de finder. En undersøgelse har nemlig vist, at der havner flere millioner skod på gaden og i naturen hver dag. Så i år vil vi gerne både tælle dåser og cigaretskod, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Udgivet i Kolding