Artikel filtreret på dato: Fredag, 25 Januar 2019

Nu er Molly fundet igen.

Det var en skræmt lille snude, der natten til fredag den 18. januar gik i en fælde opsat af frivillige og indleveret til Dyreværnets afdeling i Kolding. Det skrive Dyreværnet i en pressemeddelelse.

Der var ikke noget at sige til, at hunden, der viste sig at hedde Molly, var bange. For den lille trold på kun to et halvt år, var løbet væk hjemmefra ti måneder tidligere og havde angiveligt klaret sig selv lige siden.

Søger ny ejer til Molly

Af personlige årsager kan ejeren ikke tage Molly tilbage, så nu søger Dyreværnet en ny familie, der vil adoptere den lille basse, så halen kommer til at logre igen.

Molly kom til verden den 1. juni 2016 og blev i foråret 2018 formidlet ud til sin nye ejer. Kort derefter løb dansk svensk gårdhundeblandingen væk hjemmefra, men der skulle altså gå hele ti måneder, inden den lille snude blev fundet igen. Ejer kan af personlige årsager ikke tage Molly tilbage, så nu skal hun bortadopteres til en ny familie af Dyreværnet.

Molly havde tilpasset sig

Siden sin ankomst til Dyreværnet Jylland, har Molly været til dyrlæge og hun er også blevet overdynget med kys, kæl og kærlighed. Hvordan hendes sidste ti måneder er forløbet, kan man kun gisne om, men Dyreværnets udrykningsleder og hundeadfærdsbehandler Nina Amdi, har sit bud:

- Dyr har en utrolig evne til at tilpasse sig. Molly har måske levet af mad, hun har fundet ved DSV, Det er ikke til at sige. Men vi kan i hvert fald konstatere, at hun ikke er underernæret, siger Nina, der også fortæller, at Molly er løsnet meget op siden hun ankom til Dyreværnet Jylland:

- Det vigtige er nu, at vi hurtigt finder en ny familie til Molly. Hun skal ud i et hjem, hvor man har forståelse for, hvad hun har været igennem. Og det er jeg sikker på, at vi sagtens kan finde til hende, smiler Nina.

Molly var blevet flere gange set løbende rundt ved DSV’s holdeplads i Horsens. Hun har angiveligt levet af madrester eller andet, hun har kunnet finde på sin vej. Men Molly var sky og ikke til at komme i nærheden af, lød det fra nogle af de chauffører og borgere, der havde spottet hende gennem tiden.

Det var dyreglade frivillige, der opsatte en hundefælde og fik Molly indfanget. Derefter sørgede de for straks at afhente hende og siden fredag morgen har Molly restitueret på Dyreværnets internat i Kolding.

Nu er hun klar til at blive adopteret ud til den helt rigtige familie.

Du kan læse meget mere om Molly på www.dyreværnet.dk, hvor hun nu er lagt til adoption.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding

Igen i år uddeles Kolding Elites Talentpris. Prisen uddeles til et særligt sportstalent mellem 15 og 23 år, som har markeret sig positivt, udvist stor dedikation og har potentiale til endnu mere.

Den 1. februar afvikles årets fritidsfest og traditionen tro hyldes personer, der i det forgangne år har gjort en ekstraordinær indsats. Med titlen som årets talent medfølger et diplom og en check på 5.000 kroner, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Årets vinder er udvalgt af en jury med godt kendskab til talentudviklings- og elitesportsverdenen. Juryen bestod således af formand for eliteidrætsrådet, Jesper Kjølhede, næstformand Tanya Buchreitz Løwenstein, tidligere håndboldlandsholdsspiller Christian Hjermind, tidligere europa- og verdensmester i kick boxing Thomas Jensen og tidligere landsholdsmålmand Stina Lykke.

For prisen som årets talent 2018 har juryen valgt mellem 12 indstillede kandidater og udpeget de tre nominerede:

Badmintonspilleren Amalie Schulz Terp-Nielsen på 17 år har haft et begivenhedsrigt 2018 med mange flotte resultater. I september kulminerede året med en flot sølvmedalje i damesingle til U19 EM. De flotte resultater betød udtagelse til ungdomsverdensmesterskaber i november, hvor hun med sin makker blev blandt de 16 bedste ungdomspar i verden. Amalie er utrolig målrettet, engageret og ikke mindst reflekteret omkring sin karriere.

Fodboldmålmanden Lene Christensen på 18 år har i 2018 grebet udfordringen med at udfylde de store fodspor efter tidligere landsholdsmålmand Stina Lykke. I sommers var Lene med DBU’s U19-landshold til EM og hun har således været med på øverste hylde. Lene har talentet, viljen og den fysiske styrke til at gå hele vejen og hun spås en spændende fremtid.

Triatleten Anastacia Damm på 17 år har gennem flere år levere flotte resultater og deltaget til EM og VM for ungdom. I 2018 sikrede Anastacia med en fornem præstation en plads til ungdoms-OL til Danmark, en plads der senere gik til en anden dansker, som hentede to medaljer. Anastacia er en fighter med en evig vilje til at forbedre sig og er opsat på at nå hendes mål og drømme.

Vinderen af prisen offentliggøres til fritidsfesten i Sydbank Arena den 1. februar.

Udgivet i Sport

SF er bange for lugtgener i Bramdrupdam og industrikvarteret fra nyt biogasanlæg. De vil ikke støtte en placering på Venusvej.

SF i Kolding har sagt ja til den høring, der i øjeblikket er i gang om placeringen af et biogasanlæg på Venusvej i Kolding. Men placeringen giver dybe panderynker hos partiet.

- Det er godt at få tingene undersøgt, og derfor har vi støttet en høring. Vi er egentligt positive overfor biogasanlæg, fordi det udnytter et spildprodukt til energifremstilling, og det giver meget god mening. Samtidig bidrager det positivt til den grønne omstilling og CO2-regnskabet, forklarer Hans Holmer (SF), medlem af Plan, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Frygter DAKA-tilstande på Venusvej

SF’ erne gør det nu klart, at de ikke vil støtte en placering på Venusvej af biogasanlægget, som skal opføres at Nature Energy. De mener, at placeringen er skæv.

- Vi frygter, at det her bliver Koldings DAKA-sag. Vi kan læse i miljøkonsekvensrapporten, at det nye anlæg lever op til lovkravene, men når vi spørger ind til det, kan vi ikke få et klart svar om, hvorvidt anlægget lugter. Det er altså et problem, når det både ligger tæt på en række store kontormiljøer og boliger i Bramdrupdam.

- Mit skrækscenarie er, at vi får en lugt som fra det gamle DAKA ved Hedensted. De overholder grænseværdierne, men lugten fanger min næse ubevist næsten hver gang jeg kører forbi, forklarer Hans Holmer.

Karina Lorentzen, gruppeformand, SF fortsætter:

- Vi har ofte vestenvind i Danmark. Det betyder, at eventuel lugt vil ryge i retning af Bramdrupdam. Jeg tror, vi har behov for en meget stærk forvisning om, at borgerne der ikke bliver generet af lugten. Når først anlægget står der, bliver det svært at ændre på.

- I SF kan vi ikke støtte et anlæg med den nuværende placering, slutter Karina Lorentzen, der også er skeptisk overfor selskabskonstruktionen.

Udgivet i Kolding

Vinteren er for alvor på vej, lyder det i en ny prognose fra DMI.

Udover alle de fornøjelser det indbyder til på den nærmeste kælkebakke, lurer også en lidt mere triviel opgave: snerydning, skriver Alm. Brand i en pressemeddelelse.

Hvis du har dit eget hus, er der ingen nåde. Så har du nemlig selv ansvaret for at rydde sne på fortovet foran din bolig. Det står i loven, og du kan blive holdt ansvarlig, hvis nogen falder og kommer til skade, fordi du ikke har gjort din pligt med sneskovlen.

Mange kommer til skade

Sker der et uheld, er det den enkelte husejers ansvarsforsikring, som den tilskadekomne typisk retter krav imod. Og det sker flere gange i løbet af vintermånederne.

- Afhængigt af hvor hård en vinter vi har, ser vi typisk mellem 50 og 100 personskader om året på grund af fald- eller glideskader, siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at de fleste sager klares mellem den tilskadekomne og den enkelte husejers forsikringsselskab.

Husejerens ansvar

Som husejer er du forpligtet til at rydde sne og sørge for et skridsikkert fortov mellem klokken 7 og 22 – undtagen om søndagen, hvor du kan sove en time længere.

Men som med så meget anden lovgivning, er der undtagelser. Hvis du tager på arbejde kort før klokken syv om morgenen, og det kort efter begynder at sne, er du ikke tvunget til at tage hjem i utide for at rydde foran huset. Det skal til gengæld gøres, så snart arbejdsdagen er slut, og du er hjemme igen.

Fare for økonomisk lussing

Det er dog langt fra alle, der overholder reglerne, men det giver rigtig god mening at opfylde sin snerydningspligt, lyder det fra Alm. Brands skadedirektør.

- Udover at andre kan komme til skade, risikerer du en syngende økonomisk lussing, hvis du ikke har en ansvarsforsikring. Du kan også opleve, at din kommune rydder sneen væk for dig og sætter dit navn på regningen, slutter Brian Wahl Olsen.

Udgivet i Syddanmark
Fredag, 25 Januar 2019

Nye boliger på vej

Der er nye boliger på vej i Bramdrupdam.

De nye boliger kommer til at ligge ved den tidligere landbrugsejendom Julianelyst og indkøbscentret på Centervej. Tæt på ligger Marielundskoven og de nye boliger får altså både indkøbsmuligheder og naturoplevelser inden for kort afstand. For at bane vej for de nye boliger har Plan-, Bolig- og Miljøudvalget vedtaget en ny lokalplan for området.

Med den nye lokalplan bliver området ændret fra at være et erhvervsområde til også at kunne rumme boliger, og bidrager dermed til at løse manglen på boliger i Kolding.

- Vi oplever et stort behov for flere boliger i Kolding og ikke kun i midtbyen. Derfor er det glædeligt, at en privat ejendomsejer ønsker at bygge boliger i Bramdrupdam, som både ligger attraktivt tæt på natur, med nem adgang til motorvejsnettet og med mange fritidstilbud, fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

De nye byggefelter, der er udlagt i lokalplanen, giver plads til 22 tæt-lav boliger, fx rækkehuse, i 1½ plan.

Lokalplan fremtidssikrer Julianelyst

Den gule firlængede gård Julianelyst fungerer i dag som kontorhotel, og det formål har ejeren ikke umiddelbart planer om at ændre fortæller direktør Peter Lindholm Sørensen fra arkitekt- og ingeniørfirmaet ARCnordic, der er totalrådgiver for byggeriet af de nye boliger.

- Den nye lokalplan giver mulighed for at omdanne Julianelyst til en blanding af boliger og erhverv og fremtidssikrer dermed Julianelyst, fortæller Peter Lindholm Sørensen og fremhæver, at samarbejdet med Kolding Kommune har været rigtig godt og konstruktivt.

I alt giver lokalplanen plads til maksimalt 46 nye boliger på Centervej. Herudover er der udlagt felter med plads til parkeringspladser i lokalplanen, der samtidig også sikrer oversigtsforholdene i krydset Centervej/Bramdrupskovvej og opholdsarealer i området.

Udgivet i Kolding

Weekendens snevejr kan ende ud i snestorm, som kan ramme hele landet.

Fra fredag aften eller natten til lørdag og frem til mandag aften kan der komme sne mange steder i landet, skriver DMI på deres hjemmeside.

Sneen falder både natten til lørdag og igen fra lørdag aften, men i dagtimerne lørdag vil der falde sne, dog i mindre mængder de fleste steder.

Da det er løs frostsne de fleste steder, kan der lokalt komme snefygning med en frisk vind fra sydøst. Frem til mandag vil der falde mellem 5 og 25 centimeter sne. Det er antageligt i den nord- og østlige del af landet der får de største mængder. Da sneen falder over en længere periode ser det ikke ud til at kriteriet for kraftig snefald er opfyldt fredag aften og i nat. For at tale om kraftig snefald skal der falde mere end 15 centimeter sne på seks timer.

I den sydvestlige del af landet drejer vinden mod vest sent i aften og i nat. Det vil få temperaturen til at stige til 2 til 5 graders varme og nedbøren går over i regn. I overgangsperioden mellem sne og regn er der risiko for, at flere steder kan komme isslag. Den nordligste grænse for regn og isslag er fra Thyborøn over Vestfyn til Lolland og Falster. I perioder kommer det også til at blæse mere end 10 m/s, så der kan komme snefygning.

Fredag aften og natten til lørdag ventes en front at bevæge ind over landet fra vest og nordvest sammen med et lavtryk. Det betyder, at der i fronten falder en del nedbør mest som sne. Fronten forsøger at fortrænge den kolde sydøstlige luftstrøm, der råder over Danmark, og det ser ud til, at det lykkes i den sydvestlige del af landet. Stedvis i Jylland kan sneen gå over isslag.

Søndag bevæger et nyt lavtryk sig frem mod det sydlige Danmark, og det kan give en del sne og blæst. Det er dog meget usikkert hvilke bane det tager, skriver vagtchef hos DMI, Klaus Larsen.

Går lavtrykket en lidt mere nordøstlig og nordlig bane, kommer nedbøren mest som regn eller slud. Landet kan også blive delt, så det er den nordlige og østlige del af landet, der får mest sne og fygning, mens den sydvestlige del får tøvejr med regn, slud og tøsne.

Udgivet i Syddanmark