Artikel filtreret på dato: Onsdag, 23 Januar 2019

Xjump i Kolding gik i december konkurs. Nu er trampolinparken overtaget af tre initiativtagere.

Jump'it ApS har overtaget Xjumps trampolinpark på C. F. Tietgens Vej i Kolding. Xjump i Kolding gik konkurs i december måned.

Bag Jump'it står Peter Bille, Bitten Martens og Claus Rasmussen, der har kendt hinanden i de sidste 20 år. De tre havde længe været på jagt efter egnede lokaler til Jump'it trampolinpark i Jylland, hvilket dog ikke havde været så nemt at finde. Da muligheden for at overtage parken bød sig, var de ikke længe om at slå til. Hele processen fra Xjumps annoncerede deres konkurs tilbage i december måned til det hele var på plads, er sket på mindre end tre uger.

- Vi er utrolig glade for, at vi havde muligheden for at overtage lokalerne i Kolding og den 2800 m2 store fantastiske trampolinpark, der ligger på C. F. Tietgens Vej 10 i Kolding, siger den ene af de tre personer bag Jump'it, Claus Rasmussen, i en pressemeddelelse.

- Da vi har overtaget en eksisterende trampolinpark - i fin stand -­ vil trampolinaktiviteterne i starten stort set være som tidligere, men der vil hen over foråret og sommeren komme mange flere nye spændende tiltag i parken i forbindelse med transformeringen til Jump'it, som er et nyudviklet spændende koncept med masser af spræl i. Hvad det er, vil vi dog ikke lufte endnu, men det bliver vildt, siger Claus Rasmussen.

Åbner formentlig inden vinterferien

Der er dog en del arbejde, der skal laves inden parken igen kan åbne.

- Vi arbejder på højtryk for at gøre parken klar og toptrimmet med forventet åbning i starten af februar og meget gerne inden vinterferien, så alle trampolinelskende jumpere får mulighed for at dyrke noget aktiv motion i deres ferie, siger Claus Rasmussen.

- Sikkerhed vil altid være højt prioriteret i Jump'it, hvorfor vi også er i gang med at uddanne vores personale til at kunne varetage vores høje krav. Men der skal selvfølgelig også være plads til masser af sjov og leg sammen med sine venner og familie, og det bliver der rig mulighed for, lover Claus Rasmussen.

Man kan på  Jump'its website og deres Facebook-­side blandt andet følge med i, hvornår dørene slås op for Jump'it Koldings trampolinpark.

Udgivet i Kolding

Det har været oppe før - og problemet er tilsyneladende ikke løst.

Der er ikke tilgængelighed til alle strande i Kolding Kommune, i følge byrådsmedlem Elvis Comic (S):

- Jeg undrer mig over at tilgængeligheden til vores strande i Kolding Kommune ikke er en mulighed for alle byens borger. Nogle af beboerne har haver helt ud til vandet og bygger broer som ikke er godkendte fra kommunens side. Stierne ved strandkanten er dermed ikke let tilgængeligt for borgerne i hele kommunen. Det er fælles eje og alle skal have adgang til at gå en tur ved strandkanten, fortæller Elvis Comic.

I følge ham handler det om retten til at kunne bevæge sig frit i Kolding Kommunens naturområder og her er der tale om de vandområder vi har fælles:

- Jeg er selv, utrolig stolt over, at vi i Kolding Kommune har en skøn natur og at vi har vore strande. Men jeg kan ikke acceptere, at den enkelte lodsejere bygger broer og forhindringer, så andre borgere ikke kan komme forbi. Det er nødvendigt, at vi får en snak med den enkelte lodsejer, hvor problemet er opstået, så vi i fællesskab kan finde en løsning, slutter Elvis Comic.

Lovmæssigt må man ikke sætte "Adgang Forbudt"-skilte op eller skilte med "Privat Strand". Det er alles strand og man må gerne gå ved strandkanten. Det fremgår af naturstyrelsens hjemmeside.

Elvis Comic vil nu tage spørgsmålet om fri adgang til strandene op politisk.

Udgivet i Kolding

Motorvejen er atter åben for trafik.

Onsdag ved 10.40-tiden skete der et uheld på den sønderjyske motorvej mellem Christiansfeld og Haderslev N. To lastbiler var impliceret i uheldet og den ene af lastbilerne endte i grøften ved motorvejen.

Uheldet var årsag til, at bilister en times tid måtte køre af ved Christiansfeld og køre videre mod Haderslev ad den gamle hovedvej. I en periode var venstre spor dog åbent.

Ved 13.15-tiden blev motorvejen genåbnet i begge spor.

Ingen personer kom til skade ved uheldet, oplyser vagtchef hos Syd- & Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen, til Ekstra Bladet.

Udgivet i 112

De første elever på FGU Kolding/Vejen træder ind ad døren 1. august, men der er meget, der skal nås inden skolestart.

Det er derfor med stor glæde, at bestyrelsen nu kan præsentere den kommende direktør Brian Vittrup, der skal stå i spidsen for FGU Kolding/Vejen.

Brian Vittrup kommer fra en stilling, som forstander på Design- & idrætsefterskolen Skamling, hvor han har været i 10 år. Brian Vittrup er uddannet lærer og har tidligere arbejdet i autobranchen.

- Med Brian Vittrup har vi ansat en mand med visioner, og med erfaring fra både uddannelsesverdenen og erhvervslivet. En mand vi tror på kan sætte retningen for den forberedende grunduddannelse og samarbejdet mellem erhvervsliv, ungdomsuddannelser og de to kommuners unge i endnu højere grad end hidtil, siger bestyrelsesformand Michael Krogh i en pressemeddelelse.

Brian Vittrups første store opgave bliver at planlægge processen frem mod start af den nye uddannelse. En opgave som skal løses i tæt samarbejde med bestyrelsen, de kommende medarbejdere, som i dag er ansat på for eksempel VUC’ere og produktionsskoler, og de kommende elever.

- Det bliver en stor og spændende opgave, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for den nye uddannelse, som med engageret livskraft og fokus skal hjælpe vores unge videre i deres liv, siger Brian Vittrup.

- Og jeg glæder mig til samarbejdet med kommunerne, erhvervslivet og ungdomsuddannelserne.

Brian Vittrup er 48 år og bor i Hejlsminde sammen Anne Vittrup og tre børn.

Udgivet i Kolding

Syddansk Universitet inviterer til Åbent Hus i Kolding.

I 2019 tilbyder Syddansk Universitet, SDU, testbaseret optag på næsten alle uddannelser.

På SDU er optagelse i kvote 2 nu lig med optagelsesprøver på næsten alle uddannelser. Det skal sikre et godt match mellem kommende studerende og deres valg af uddannelse. Kom til Åbent Hus og bliv klogere på SDU’s optag 2019.

Til arrangementet kan kommende studerende finde svar på de store spørgsmål, de har til deres uddannelsesvalg og blive klogere på, hvad det testbaserede optag betyder for muligheden for at blive optaget på deres drømmestudie.

‐ På SDU tager vi de unges store spørgsmål til valg af uddannelse seriøst. Derfor opfordrer vi ansøgere til at besøge SDU og møde de studier, de overvejer at søge ind på. Vi vil gerne møde dem og hjælpe dem med at finde svar på de spørgsmål, de må have til studiet, og lade dem snuse til miljøet og rammerne, forklarer SDU’s studiechef Annette Lund.

‐ På dagen er der mulighed for, at de kan høre om SDU’s testbaserede optag, som i år kan tilbydes på næsten alle SDU’s uddannelser, hvis man søger i kvote 2. Vi opfordrer derfor også ansøgere, der har et højt karaktergennemsnit til at søge optagelse i kvote 2. De vil automatisk blive optaget gennem kvote 1, hvis deres gennemsnit er højt nok, men ved at deltage i prøven forbedrer de chancen for at blive optaget på deres drømmestudie. Og samtidig kan de få en tydeligere fornemmelse af, om det er det rette uddannelsesvalg for dem, siger Annette Lund.

Forsmag på uddannelsen

Til Åbent Hus den 2. februar er alle velkomne i universitetets bygning på Universitetsparken 1 i Kolding.

Der vil være en række aktiviteter på dagen og mulighed for at få svar på spørgsmål om SDU’s testbaserede optag. Man kan også få gode råd om boligsøgning, studieliv og muligheden for at læse et semester i udlandet.

Fakta om Åbent Hus

Åbent hus er lørdag den 2. februar fra klokken 12.00 til 15.00

Åbent hus afholdes i universitetets bygning på Universitetsparken 1 i Kolding

Fakta om kvote 2

På alle SDU’s bacheloruddannelser skal kvote 2‐ansøgere til en optagelsesprøve.

‐ Fristen for at søge optagelse gennem kvote 2 er 15. marts.

‐ Dele af optagelsesprøverne finder sted den 6. og 7. april.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 23 Januar 2019

Ros til Kolding Selvhjælp

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), viceborgmester, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Kolding Selvhjælp er en selvejende institution, som tilbyder selvhjælp i form af: Individuelle samtaler og selvhjælpsgrupper samt lokaleudlån til frivillige sociale foreninger i Kolding kommune.

For nylig var der omtale af en ulykkelig fejl, begået af Kolding Selvhjælp. Det må selvfølgelig ikke ske. Episoden fik mig dog til, at tænke på om vi er gode nok også, at rose alt det gode som sker, f.eks. i Kolding Selvhjælp.

Kolding Selvhjælp gør et fantastisk stykke arbejde. Både de ansatte og de frivillige, har med deres indsats gjort en uvurderlig positiv forskel, for rigtig mange mennesker i alle aldre.

Mange der har oplevet ikke, at kunne få hjælp andre steder, har fået det ved Kolding Selvhjælp, derfor fortjener organisationen også stor ros og anderkendelse.

Det er tunge og meget alvorlige ting man kan få hjælp til selvhjælp med. Angst, depression, sygdom, omsorgssvigt, seksuelle overgreb, spiseforstyrrelser, skilsmisse, dødsfald, ensomhed, lavt selvværd, mobning og selvmord.

Jeg har den dybeste respekt for det arbejde, som Kolding Selvhjælp udfører og har udført i snart 32 år.

Udgivet i Læserbreve

Hansenberg i Kolding inviterer lørdag alle til at se nærmere på en lang række uddannelser og faciliteter på tre adresser.

Tag en tur i rallysimulatoren, se verden gennem VR-briller, få japansk hovedbundsmassage, oplev et smedeværksted med masser af teknologi eller få en guidet tur i skolens zoo.

Det er blot et lille udpluk af de aktiviteter, som alle kan deltage i, når Hansenberg i Kolding lørdag den 26. januar klokken 10.00 til 14.00 holder Åbent Hus.

Her kan du komme helt tæt på en bred vifte af uddannelser med fremtid. For der er nemlig mange muligheder med en erhvervsfaglig uddannelse på CV'et.

De besøgende kan også se nærmere på Hansenberg Tekniske Gymnasiums mange tilbud, få vejledning om uddannelse, EUX, skolehjem, praktikplads, praktik i udlandet - og opleve, hvordan undervisningen foregår i 10. klasse.

Der er Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90. Det sker fra klokken 10-14.

hansenberg.dk kan du se et udførligt program for, hvilke spændende oplevelser der venter på de enkelte adresser.

Udgivet i Kolding

For 18. år i træk afholdes i Kolding en stor åben bridgeturnering, hvor alle bridgespillere i Danmark kan tilmelde sig.

Det er Kolding Bridge Center (KBC), der står for afviklingen af Sydbank Kolding Open. For 4. gang afvikles turneringen i klubbens egne lokaler på Ndr. Ringvej 51.

I år er datoen lørdag den 26. januar. Der deltager 120 spillere fra mange forskellige klubber, primært fra Jylland og Fyn, i turneringen.

Turneringen starter klokken 9.30 med velkomst af klubbens formand Peter Hermansen, og man forventer at være færdig ved 17-tiden.

Deltagerne skal spille i fem seedede rækker med 12 par i hver, hvor alle møder alle i samme række. Alle par spiller de samme 55 spil kort, 25 spil om formiddagen og 30 om eftermiddagen. Først når alle har spillet alle 55 spil kan man kåre en vinder i de enkelte rækker – nemlig det par som har fået flest points. Der er kontante pengepræmier til alle 5 rækkevindere samt sponsorpræmier til nummer 2, 3 og 4 i alle rækker.

Der uddeles guld- og sølvpoint. Sydbank er også i år hovedsponsor, desuden er der mange præmiesponsorer.

Den meget dygtige turneringsleder Lars Andersen fra Vojens vil sammen med en del medlemmer styre slagets gang.

Da Sydbank Kolding Open er en åben turnering, er alle bridgeinteresserede og alle andre nysgerrige meget velkomne til at overvære turneringen.

Udgivet i Kolding