Artikel filtreret på dato: Lørdag, 19 Januar 2019

Lørdag, 19 Januar 2019

Lunderskov vil storme frem

Befolkningsudviklingen i Lunderskov vil storme frem. I hvert fald, hvis prognoserne for de kommende års udvikling holder stik. Og det betyder blandt andet, at byens skole kan komme i pladsnød.

Prognoserne for befolkningsudviklingen i Lunderskov, og nærmeste omegn. Det, der i dag kaldes for Kongsbjergskolens skoledistrikt, fortæller, at indbyggerantallet i området vil stige med i omegnen af 1000 indbyggere frem til år 2030. Det betyder, at der så vil være 4.437 indbyggere i byen, skriver netavisen Sebro Press.

Og sammenlignet med de to øvrige centerbyer i Kolding Kommune, Vamdrup og Christiansfeld ligger Lunderskov dermed helt i front. Mens stigninger for Lunderskov anslås til 30 procent inden for perioden. Så viser tallene ti procent for Vamdrup og bare fem procent for Christiansfeld.

Lederen på Kongsbjergskolen, Wilhelm Hallum, gør opmærksom på, at holder prognoserne, så kommer der snart til at mangle plads på Kongsbjergskolen, og en udvidelse bliver nødvendig.

Det gør det, fordi prognoserne også viser, at nye tilflyttede til byen for en stor del vil være børnefamilier. Men også antallet af ældre forventes også at stige meget i de kommende år.

Hvad angår tilflytningen af nye borgere til Lunderskov peges der på de nye udstykninger af attraktive boliger i de nye boligkvarterer, som hastigt skyder op i områderne vest for Sortebjerg nær Dollerup-søerne. Men andre nye tiltrækkende udstykninger er på vej rundt om i byen.

At flere åbenbart vil vælge at bo i Lunderskov skyldes ikke mindst byens centrale beliggenhed nær Esbjergmotorvejen, og at der er særdeles gode togforbindelser i tre retninger. Samt at byen kan byde på en smukt kuperede natur.

Udgivet i Lunderskov

Sydøstjyllands Politi bad for kort tid siden offentligheden om hjælp til opklaring af museumsindbrud. Der er modtaget en hel del gode tips og nu har efterforskning ført til den fængslede.

En yngre mand blevet varetægtsfængslet i sagen. Det skete for lukkede døre af hensyn til sagens videre efterforskning. Manden er foreløbigt fængsel i fire uger, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er mange spørgsmål at stille i den anledning, men af hensyn til den videre efterforskning kan Sydøstjyllands Politi ikke oplyse mere på nuværende tidspunkt.

To indbrud med kort mellemrum

Der har med kort mellemrum været to indbrud på Trapholt Museum i Kolding. Til brug for efterforskningen efterlyste politiet vidner eller andre, der kunne bidrage til opklaringen af indbruddene.

Natten til den 10. december 2018 begik flere gerningsmænd indbrud mod museet, og der blev bl.a. stjålet en ca. 30 kg. tung Kay Bojesen abe.

Igen den 1. januar 2019 ca. kl. 00.03 blev der begået indbrud på Trapholt Museum, hvor værket ”Rolexgate” af kunstneren Marco Evaristti blev stjålet af formentligt to gerningsmænd.

Værket Rolexgate forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter. Og i toppen af indgangspartiet har kunstneren indstøbt et Rolex ur.

Udgivet i Trapholt

Kolding Byråds Økonomiudvalg har fredag fordelt en større sum penge der var i overskud efter budgetforhandlingerne sidste år.

Det var særligt vigtigt for Dansk Folkeparti, at sikre børnepasning og folkeskole - og det lykkedes, skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Kristina Jørgensen der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, siger:

- Jeg er meget glad og tilfreds. Mit udvalg modtager omkring halvdelen af midlerne i 2019. Nærmere bestemt 13,45 millioner kroner. Det gør, at vi kan bevare niveauet i vores fantastiske folkeskole, vi kan få etableret de køkkener i daginstitutionerne som mangler, vi kan få flyttet børnehaven ved sygehuset – der hvor Hotel Comwell skal bygge og så får vi balance i økonomien på området. Jeg kan ikke få armene ned, det er en god dag for kommunens børn og unge.

Viceborgmester Søren Rasmussen der er formand for Fritids- og idrætsudvalget er også en glad mand:

- Vi har haft et stort ønske om at kunne få midler til kunstgræsbaner. Det gik over forventning og vi kan nu komme i gang med to anlæg. Et ved Kolding Stadion og et til KoldingQ. Det vil virkelig en god dag for fodbolden i Kolding. Jeg glæder mig meget til, at komme i gang.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 19 Januar 2019

Start dialogen med landmænd

Læserbrev af gruppeformand for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding og Hans Holmer, næstformand i Teknik og Klima, SF, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Det har været en lokal mærkesag for SF i lang tid at få forbudt som minimum sprøjtning omkring vores drikkevandszoner. Vi har endda fremsat forslag om det i byrådet, men det har vi ikke kunne få flertal for. Derfor glæder vi os over, at har SF på Christiansborg netop har banet vej for at det kan ske - sammen med Regeringen, DF, S og R.

Det er unikt, at vi i Danmark kan tappe vand fra vores haner. Det skal vi passe på. I Kolding Kommune har Bramdrupdam, Frørup, Viuf, Vonsild og Aller Vandværk allerede lukket boringer på grund af forureninger med sprøjtemidler, mens der er fundet spor af pesticider (indhold under grænseværdien) på Mosvig, Hjarup og Stepping Vandværk.

I stedet for at være fodslæbende og vente på en vedtagelse af lovforslaget, foreslår SF,at vi omgående starter dialogen med landmændene om, hvordan sprøjteforbuddet kan realiseres. Dermed kan vi være klar, når loven bliver en realitet – og gerne før. Det håber vi, at byrådets partier er enige med os i.

Udgivet i Læserbreve
Lørdag, 19 Januar 2019

På vej ind i anden kultur

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Jeg sidder ofte om aftenen og sonderer meget over vores fremtid i Danmark. Jeg og min kone har den korteste tid tilbage i livet. MEN jeg tænker meget over dem som vi overlever, som vil gå en svær tide i møde. Vi kan vel huske tilbage til Morten Koch-tiden, hvor man kunne besøge naboen eller genboen, til en kaffetår, uden at låse vores døre. Det er vel unødvendigt at skrive, den tid er forbi.

I dag har vi alle barrikaderet os mod tyveri, indbrud. Aldirig før, er der opsat så mange tyveri alarmer, tågekanoner, kamera, hvor de fleste er overvåget af alarmcentraler.

Nu ser vi ofte hvordan nogle går ind frit fra gaden med indkøbsvogn, og tømmer diverse forretninger, og sælger det videre på det "sorte" marked. Forretningerne kontakter politiet, men får det svar, det har politiet ikke tid til.

Sig mig engang, hvad er der blevet af det gamle Danmark? Det lader til, at også myndighederne har opgivet.

Mange af de flygtninge m.m. der kommer her til landet, har en helt anden kultur, og ikke mindst en anden religion end vi har i Danmark. Muslimer har en helt anden kultur overfor deres kvinder, de regnes jo ikke for noget. Når de kommer fra et muslimsk land se nu de sidste drab i Marokko. Det er helt ufatteligt, at vi i Danmark skal leve med de forandringer.

Mange snyder og bedrager: Hver dag kan man læse, hvor de terroriserer ældre mennesker, for ikke at for glemme alle de voldtægter på danske kvinder. De kommer i flok, og smadrer mennesker for et godt ord. Nu må tiden kommet til, at vi måske ender i en borgerkrig, smid dem da ud, ja så siger man det kan vi ikke pga. de konventioner vi har skrevet under på. Så se at komme ud af de konventioner, og betal den bøde det må koste. Jeg tror desværre det er for sent. Nu går snakken jo på nedlæggelse af de fordyrende regionerne, hvilket jeg syntes er en god ide.

Nej tag fat om det enorme store problem, alt den indvandring m.m. og det kan kun gå for langsomt.

Udgivet i Læserbreve