Artikel filtreret på dato: Søndag, 13 Januar 2019

Søndag, 13 Januar 2019

Færre tog på grund af storm

Søndagens storm er årsag til, at der kører færre tog gennem Kolding.

På grund af forventet stærk storm i aften og nat, vil der køre færre tog mellem Fredericia St. og Esbjerg St. fra omkring klokken 18 til omkring klokken 12 i morgen, mandag.

Det oplyser DSB.

Regionaltogene vil være aflyst mellem Fredericia St. og Esbjerg St., med undtagelse af RE 3389, der kører fra Esbjerg St. klokken 23.38.

Første tog der aflyses fra Fredericia St. vil være Re 3352, der normalt kører klokken 17.14. Første tog der aflyses fra Esbjerg St. bliver Re 3369, der normalt kører klokken 18.38.

Intercity togene vil køre med standsning på alle stationer, hvorfor længere rejsetid må påregnes.

Rejsende kan med fordel benytte InterCity togene til Middelfart St. og foretage togskifte der.

Du kan følge ændringer i Rejseplanen.

Udgivet i Kolding

Der er fundet mug i nogle af flaskerne.

Dagrofa aps trækker et parti Gestus Tropical Juice tilbage. Årsagen er, at der er fundet skimmelvækst (mug) i nogle af flaskerne, oplyser Fødevarestyrelsen.

Juicen er solgt i en liters flasker med bedst før: 07.02.2019 og EAN nummer: 5701410396275.

Gestus Tropical Juice er solgt i Liva, Meny, Spar, Letkøb, Min købmand og Løvbjerg samt enkelte købmænd udenfor kæde.

Forbrugere, der har købt Gestus Tropical Juice, bedst før 07.02.2019, bør levere dem tilbage til butikken, hvor de er købt eller kassere dem, lyder opfordringen fra Fødevarestyrelsen.

Se billedet af Gestus Tropical Juice i fuld størrelse længere nede på siden...

Udgivet i Kolding

De nominerede til titlen som Årets leder 2018 er nu offentliggjort.

Hvert år uddeler Fritids- og Idrætsudvalget prisen som Årets leder til en person fra en forening godkendt under Folkeoplysningsloven.

Prisen går til en rollemodel, et forbillede, der gør en kæmpe indsats, som har betydning for rigtig mange andre. Prisen på 5000 kr. uddeles i forbindelse med Fritidsfesten, der er en tak til hele foreningslivet for det store arbejde, der foregår på frivillig basis.

Fritidsfesten holdes fredag den 1. februar i Sydbank Arena.

Prisen som Årets leder 2018 uddeles til en af følgende tre nominerede:

Palle Uglebjerg, Nr. Bjært/Strandhuse IF
Hans Gehlert, Kolding Boldklub
Niels Hansen og Tom Nyeng Møller, KIF Brydning

Palle Uglebjerg, Nr. Bjært/Strandhuse IF

Palle Uglebjerg er formand for Nr. Bjært/Strandhuse Idrætsforening. 22 år som formand for fodboldafdelingen, og de sidste 8 år som formand for hele foreningen. Han er på sin sidste valgperiode og kunne sidste år fejre sit 30 års jubilæum. Han har et stort hjerte og engagement for klubben og lokalområdet på trods af, han aldrig selv har boet i bydelen. Palle startede som fodboldspiller i klubben i 1984 og ønsket om at give en hånd med førte til hans mangeårige involvering i klubben.

Igennem sit lange virke har Palle været medvirkende til, at klubben i 1995 fik klubhus og cafeteria, at der blev bygget en hal 2 i 2005, klubbens egen kunstgræsbane i 2012 og et nyt fitnesscenter i 2015. Palle har aldrig været bange for at prøve noget nyt.

I de senere år har han været initiativtager og selv arbejdet ihærdigt med at få startet Lyshøjdagen, der er et årligt åbent-hus event med flere hundrede deltagere, fodboldskole i samarbejde med Tottenham og ikke mindst en succesfuld seniorafdeling, som er i hastig vækst. Her nyder Palle også selv at tage del i aktiviteterne, når der skal spilles fodbold, krolf eller bowls. Senest har han taget initiativ til en pay´n´play løsning, der skal give ekstra muligheder for alle medlemmer, der ønsker flere timers motion og træning om ugen. Derudover brænder han for de foreningsdrevne fritidsklubber, som NBSIF driver den største af.

NBSIF er i dag en af Koldings største idrætsforeninger, og Palle har som formand i spidsen en stor del af den ære.  

Palle er stolt over den udvikling foreningen har været igennem:

- Vi har opnået meget og har formået at udvikle os, fordi vi er fulgt med tiden og har været mange om at løfte opgaverne, hvilket han ser som nøglen til succes. Palle stopper som formand og er klar til at give stafetten videre:

- Jeg vil dog stadig komme i foreningen som aktivt medlem, det kan jeg slet ikke undvære, siger han.

Hans Gehlert, Kolding Boldklub

I en stor forening som Kolding Boldklub opstår der hurtigt mange opgaver. Og her kan man altid regne med 61-årige Hans Gehlert, der blev meldt ind i KB som seksårig. I de efterfølgende 55 år har han været træner for forskellige hold, siddet på forskellige bestyrelsesposter og taget sig af mange af de løse ender.

Når der skal dømmes en kamp i fodboldskoleturneringen, kan man finde Hans Gehlert inde på banen med fløjte og kort. Når der skal lægges sten rundt om kunstgræsbanen, kan man finde Hans Gehlert på knæ ved siden af banen i færd med netop det. Når der skal oprettes et fodboldhold for flygtninge, kan man finde Hans Gehlert på telefonen, i gang med at formidle kontakten.

Foreningslivet og KB er en vigtig del af livet for Hans, der i perioder har brugt 7 dage om ugen i klubben. Det gør han ikke længere, men han mener stadig, at man går man glip af mange ting, hvis man ikke er en del af foreningslivet.

I dag spiller Hans på veteranholdet, hvor han også er koordinator og sørger for en masse praktik. Derudover er han holdleder for et flygtningehold i klubben. Han hjælper med alt det praktiske, tilmelding af hold og kontakt til bestyrelsen. At få dem ind i en forening er en god måde at integrere dem.

- Det er naturligt, at man gerne vil hjælpe til. Det, tror jeg, ligger i alle mennesker. Og så vil jeg jo gerne hjælpe klubben, fordi den er en stor del af mit og mange andres liv, siger Hans Gehlert og fortsætter:

- Og så er det jo også sjovt at hjælpe til. Det er klart, at hvis man gjorde det alene, ville det bare være hårdt arbejde, men vi er jo flere om det, og så bliver det en hyggelig dag, når vi går og laver noget, siger han.

Niels Hansen og Tom Nyeng Møller, KIF Brydning

Op imod 1000 børn i 43 klasser, vil i skoleåret 2018/2019 have oplevet, hvor sjovt det er at være med i kamplege og mange forskellige motoriske øvelser, der både udfordrer drenge og piger på en sjov og motiverende måde. Brydning er i sin grundstruktur alsidig med træning af kroppen, balance, styrke, bevægelighed, koordination, hurtighed, personlig kontrol, fairness, styr på kroppen i rummet, respekt for hinanden og meget mere.

Skoleforløbene har været i gang i flere år og har udviklet sig både i omfang og indhold. I de sidste 2 år er tilbuddet udvidet således, at der vil være oprettet 4 satellitklubber i starten af 2019, hvor de børn, som gerne vil fortsætte med brydetræningen, har mulighed for at gøre det, i vante rammer på skolen tæt på, hvor de bor.

Der er desuden gennemført stævner og aktiviteter i klubbens egne lokaler, hvor børnene fra satellitklubberne deltager. Dermed er der tænkt på, hvordan den øgede bevægelse i skoletiden og kendskab til forskellige idrætter kan gøre flere børn foreningsaktive ved at medtænke sammenhænge og overgange.

Når det er en succes, hænger det sammen med, at børnene møder en instruktør som Tom Nyeng Møller, der både er meget kvalificeret som instruktør, træner og som er dedikeret og engageret ud over det almindelige samtidig med, at han har et super godt tag i børnene.

Niels Hansen er formand for KIF brydning og er en stor drivkraft i, at udvikle KIF brydning som forening med konkrete tiltag, som f.eks. skolebrydning. Niels holder fokus på aftaler, organiseringen, udviklingen og sammenhængskraften til foreningen, så der er tale om en helstøbt indsats til glæde for børnene, skolen og foreningslivet i Kolding.

Tom og Niels som makkerpar leverer sammen et anerkendelsesværdigt arbejde - for at øge børns fysiske aktivitet såvel i skolen som i fritiden ved at udvikle nye veje for sammenhænge mellem skole og foreningsidrætten i Kolding.

- Det er dejligt at have været med til at udvikle et koncept for samarbejde mellem skoler og foreninger, der virker, siger Niels og Tom supplerer:

- Det bedste ved at introducere børnene for en helt ny idrætsgren, de ellers ikke ville møde i skolen, er at se den ildhu og glæde, det giver børnene.

Se de nominerede i galleriet længere nede på siden...

Udgivet i Kolding