Artikel filtreret på dato: Torsdag, 10 Januar 2019

Torsdag, 10 Januar 2019

Advarsel: Blåt plast i dette kød

Kødet er solgt i ABC Lavpris-butikkerne - herunder i Vamdrup.

ABC Lavpris trækker et parti hakket grisekød fra Slagter Norløk tilbage, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er tale om pakker solgt i 750 gram med produktiondato: 08-01-2019 og sidste anvendelsesdato: 13-01-2019. Ref. nr. 021901.

Der er fundet stykker af blåt plast og der er derfor risiko for, at andre pakker med hakket grisekød indeholder blåt plast.

Forbrugerne rådes til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det.

Udgivet i Vamdrup

Det var ellers meldt ud, at der blev holdt et vanvittigt udsalg i udvalgte BR og Toys'R'Us-butikker. Men nu er udsalget aflyst.

I sidste uge meddelte Top-Toy, der står bag BR og Toys'R'Us, at der blev holdt et vanvittigt januarudsalg for at skaffe penge til konkursboet. Men nu oplyser Top-Toy torsdag kortfattet, at de butikker, der var udset til at holde udsalg, lukker i dag, torsdag. Det betyder, at Toys'R'Us endegyldigt lukker torsdag aften.

I følge Ekstra Bladet fritstilles alle medarbejdere i BR og Toys'R'Us. Det er konkursboets kuratorer, der står bag beslutningen om, at butikkerne lukker i dag.

- Vi kan bekræfte, at der foregår nogle realitetsforhandlinger om at sælge hele eller dele af den danske del af Top-Toy. Men hvem der forhandles med og hvor langt, man er nået, det kan vi ikke sige noget om endnu, siger Lars Bo Kirk, der er fungerende talsmand for Top-Toy, til Ekstra Bladet.

Lukningen af BR og Toys'R'Us kommer efter, at der er kommet bud nok til at føre legetøjsbutikker i et eller andet omfang videre. Hvem der vil køre fysiske butikker med legetøj videre er endnu ikke faldet på plads.

Udgivet i Kolding

Undergrundsfestivalen “Det Gyldne Liv” vender tilbage i 2019 med tre dages festligheder, foredrag, workshops og kunstinstallationer på Råværket i Kolding fra den 18. til den 21. Juli.

Det Gyldne Liv er en festival der fejrer græsrodsintiativer og upcoming musik der bevæger sig på kanten af mainstream. Samtidig er der kommet en bølge af installationskunstnere der i samarbejde med de andre frivillige sørger for at Råværket bliver pyntet op til fest med alt fra videoinstallationer, farvede lamper til hængekøjer i skyggen og kunst på væggene. Alt i alt giver det Kolding en unik festival der henvender sig til et ungt publikum der vil have fingeren på tråden.

- Sidste år gæstede over 500 unge mennesker fra hele landet Råværket for at være med til at definere og tage del i vores dejlige festival, det er over dobbelt så mange som da vi startede med den første festival i 2015, fortæller Malthe Maasbøl, der er en af arrangørerne og tilføjer:

- Det var en kæmpe motivation for at gentage succesen og invitere til endnu en festival!

Det er fjerde år, at festivalen finder sted på det brugerstyrede kulturhus Råværket der er hjem for byens graffitimalere.. Den er opstået i ungdomsmiljøet omkring den koldingensiske gruppe Gylden Booking og foreningen Røde Himmel fra Odense. Det Gyldne Liv er igen i år bygget op omkring et stærkt hold af frivillige der er med til at bestemme hvad der skal være festivalens fokus.

I 2019 er der bl.a. planlagt et meget større eftermiddagsprogram med mere underholdning, talks og workshops samt et større fokus på lysinstallationer der bliver kurateret af kunstneren Fabriksejer der senest fremviste sit arbejde til Kolding Light Festival.

Ny dansk hiphop som første navn på plakaten

Det Gyldne Liv sætter i samme omgang danske FRAADS på plakaten som første navn til dette års festival.

- FRAADS er et nyt hiphop projekt der allerede har fået landsdækkende opmærksomhed og det ligger rigtig godt i stil med vores dogme, om at give scenen til bands der står lige inden deres gennembrud, fortæller Martin Cederholm der er bookingansvarlig på festivalen.

- Vi elsker at være en festival der kan agere springbræt for noget af det helt nye musik i Danmark, slutter han.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 10 Januar 2019

Skal vi nu straffe børn?

Læserbrev af Trille Nikolajsen (V), byrådsmedlem, Spurvevej 8, 6040 Egtved.

Med den nye reform “ Alle handlinger har en konsekvens”, ønsker regeringen at styrke indsatsen mod ungdomskriminalitet. Som en del af reformen oprettes ungdomskriminalitetsnævn i alle politikredse.

Ungdomskriminalitetsnævnet ledes af en dommer, sammen med en repræsentant fra politiet og kommunen. Disse nævn skal træffe afgørelse i sager, hvor børn og unge mellem 10 og 17 år er mistænkt eller dømt for alvorlig kriminalitet.

Det vil sige når en ung ned til 10 år bliver taget i at stjæle, sælge stoffer eller begå voldelige overfald, skal de nu stilles for et nævn, der så afgør deres skæbne.

Nævnet har mandat til at idømme barnet, lige fra at vaske hærværk væk, til ophold på en lukket sikret institution.

Formålet med reformen er at børn og unge skal mærke konsekvensen af deres handlinger. Børnene skal straffes og 'betale' for deres overtrædelser, ligesom en voksen kriminel straffes.

Jeg er alvorligt bekymret for, om vores sociale indsats i Kolding kommune fremover får en karakter af straf, i stedet for en forebyggende karakter.

På næste møde i social- og sundhedsudvalget, har jeg bedt om en orientering omkring, hvilken betydning reformen får for Kolding kommunes børn og ungeindsats.

Udgivet i Læserbreve

Der har med kort mellemrum været to indbrud på Trapholt i Kolding. Politiet efterlyser vidner, der kan bidrage til opklaringen af indbruddene. Det kan ikke udelukkes at der er tale om de samme gerningsmænd til begge indbrud.

Natten til den 10. december sidste år begik flere gerningsmænd indbrud mod museet, og der blev blandt andet stjålet en cirka 30 kg. tung Kay Bojesen abe. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Igen den 1. januar omkring klokken 00.03 blev der begået indbrud på Trapholt, hvor værket ”Rolexgate” af kunstneren Marco Evaristti blev stjålet af formentlig to gerningsmænd. Gerningsmændene kan have cyklet til gerningsstedet, hvor nogen måske kan have set personer omkring Trapholt eller personer, som cyklede i området omkring Trapholt.

Værket Rolexgate forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter. Og i toppen af indgangspartiet har kunstneren indstøbt et Rolex ur.

Oplysninger i sagen kan gives til Sydøstjyllands Politi på 114.

Udgivet i Kolding