Kolding Netavis

Spøgelseshus i Kolding giver gys for pengene

Spøgelseshuset i Kolding, Hotel Trapped, åbnede fredag aften denne sæson inden Halloween.

Spøgelseshuset startede for seks år siden på privatadressen hos Henrik With i Seest.

– Det startede med, at vi var otte venner den 31. oktober (Halloween, red.) ville lave en god tur til folk. Vi regnede med, at der ville komme nogle en gang imellem og banke på. Vi havde lavet en tur rundt i hele huset. Vi synes, der manglede et sted, hvor voksne kunne fået det helt store gys, fortæller indehaver Henrik With til Kolding Netavis.

En succes

Spøgelsehuset blev en succes:

– De første gæster bankede på allerede klokken 9.30, hvor vi havde skrevet, at vi åbnede klokken 10. Og så var der gæster resten af dagen. Vi fandt ud af, at det vi lavede var noget nyt og vi ramte folk på nogle nye punkter. Så fik vi blod på tanden til, at udvikle det. Næste år blev turen længere, hvor vi også havde haven med, siger Henrik With.

Spøgelseshuset i Kolding flyttede for tre år siden til Niels Bohrs Vej 3 i Kolding. Folk tog imod det med åbne arme:

– Anmeldelser fortæller, at her kommer du på Danmarks bedste spøgelsestur. I anmeldelser står der blandt andet, at vores ture er meget mere gennemførte fra man kommer ind af døren til man går ud igen. Så man er med i en lille historie, forklarer Henrik With.

Er der nogle, som må opgive turen undervejs?

– Ja, det er der jo. Det er forskelligt, hvor man rammer folk. Man bliver udsat for forskellige ting undervejs. For nogen bliver det for meget. Men nu kan man vælge tre forskellige ture. I år er det første år man kan tage turen uden berøringer. Vi går meget tæt på gæsterne. Derfor er vores sindssyge-tur også så berømt. Folk kan godt lide, at vi så tæt på dem og derfor overskrider man også manges grænser. Der er nogle, som giver op undervejs og det er forskelligt, hvor vi rammer gæsterne. Det kan være i starten med pigen i den blå kjole. Det får nogle til at skrige. Andre må give op, fordi de har klaustrofobi – og kommer ind i et lidt lukket rum. Det rammer også mange, siger Henrik With.

Færre åbningsdage i år

Spøgelsehuset havde i Seest omkring 1.000 gæster. Men efter Hotel Trapped er flyttet til Niels Bohrs Vej 3 koster det entré, at komme ind. Og det har – helt forventet – fået besøgstallet til at falde lidt, forklarer indenhaveren.

– Spøgelseshuset er noget vi gør, fordi vi synes det er sjovt. Det primære vi har er vores Escaperoom som forretning. Spøgelseshuset er sådan noget hygge vi har, hvor vi har alle vores omkring 70 statister inde, hvor vi har det hyggeligt sammen, fortæller Henrik With.

Spøgelseshuset havde åbent flere dage sidste år. I år har man valgt, at holde åbent tre dage. Fredag aften var der premiere på 2019-sæsonen. Og så er der igen åbent den 25. og 26. oktober fra klokken 18.30 og indtil midnat.

– Det er ret intenst i år. Hvert andet minut går der to personer ind i spøgselseshuset, forklarer Henrik With.

Han føler, at de har Danmarks bedste spøgelseshus og planen er, at det bliver videreudviklet:

– Jeg og min hustru har masser af gode idéer og bygger videre på dem. Grundidéen er, at Escaperoom bliver det primære herude. Spøgelseshuset bliver sådan en hyggeting, som vi har ved siden af. Kulisserne giver gæsterne en god oplevelse hele vejen igennem. Når gæsterne kommer ind i nogle rum, så er det godt lavet. Det skal ikke være et eller andet tilfældigt. Der skal gerne være en historie bag, slutter Henrik With.

Hotellet har sin historie med sin start i 1900-tallet. På hotellet oplever gæsterne året 1929. Hotel Trapped er genaabnet efter den voldsomme brand, der brændte store dele af Hotellet ned. Hele genopbygningsfasen har taget adskillige år, og har været plaget af uforklarlige og grusomme dødsfald. Personer forsvandt sporløst og andre blev som besat af ondskab. Det er den historie, som gæsterne kan opleve.

Du kan læse mere om Hotel Trapped (Spøgelseshuset) her, hvor du også kan købe billetter…

Fakta om Halloween

Allehelgensaften fejres hvert år på den 31. oktober, og den første søndag i November er allehelgensdag. Allehelgensdag markeres i folkekirkens gudstjeneste. På allehelgensdag tændes der typisk lys, og man fejrer troens forbilleder og mindes de døde. I nogle kirker oplæses navnene på de sognebørn, der er døde i løbet af året.

I følge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

Højtiden Halloween, der har sit afsæt i de engelsksprogede lande, fejres efter traditionen den 31. oktober, oplyser Wikipedia.

Tagget med:
Del denne artikel