Nogle borgere har brug for en særlig hjælp fra deres hjemmehjælper.
Det kan eksempelvis være borgere der har psykiatriske udfordringer, misbrugsproblemer, eller af andre årsager, stiller særlige krav til hjemmehjælpernes kompetencer, fleksibilitet og rummelighed.
Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen har derfor siden 2017 haft et specialteam af hjemmehjælpere til at hjælpe disse borgere. Erfaringen med specialteamet har været gode og borgerne er glade for at hjemmehjælperne i specialteamet har kunne yde en meget fleksibel hjemmehjælp tilpasset de særlige udfordringer denne borgergruppe kan have. Specialteamet har fysisk været placeret i Kolding by, men har ydet hjemmehjælp til borgere i hele Kolding Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Ulempen ved specialteamet har været, at den fysiske placering et sted i kommunen har gjort det vanskeligt og ressourcetungt, at yde en specialiseret hjemmehjælp til borgere der f.eks bor i centerbyerne. Derfor vil seniorområdet fra foråret 2020 kompetenceløfte de enkelte hjemmehjælpsgrupper så de selv kan varetage hjemmehjælpen overfor denne borgergruppe.
Målet er således, at denne borgergruppe fremover vil modtage en specialiseret og fleksibel hjemmehjælp fra deres almindelige hjemmehjælpsgruppe og af de hjemmehjælpere de kender i forvejen.
– At hjælpen ydes at de hjemmehjælpere borgeren i forvejen kender er vigtigt, fortæller Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen og fortsætter:
– Vi arbejder jo altid på at sætte borgeren i centrum og tilpasse vores organisering efter borgerens behov. Det er det vi håber lykkes ved at de lokale hjemmehjælpere får viden og bedre rammer så de kan yde en fleksibel og meget individuel hjemmehjælp til de borgere der har særlige behov.
De 14 borgere der i øjeblikket får hjemmehjælp fra specialteamet vil kunne fortsætte med dette eller begynde at få hjælpen fra deres lokale hjemmehjælpsgruppe hvis borgeren ønsker dette.