Kolding Netavis

Sommerhusområde får meget bedre mobildækning

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Sommerhusområdet ved Binderup Strand får nu forbedret mobilsignalet. Foto: Shutterstock (Modelfoto)

Telenor sørger nu for at mobildækningen i sommerhusområdet ved Binderup Strand forbedres inden højsæsonen skydes i gang. Teleselskabet har nemlig opgraderet masten på Binderup Strandvej.

Telenor er i gang med en gennemgribende udbygning af sit mobilnetværk, der er Danmarks største mobilnetværk, som giver endnu bedre dækning og højere hastigheder til danskerne.

Forbedringerne kommer nu også beboere og besøgende nær Binderup Strand til gode, idet mobilmasten på Binderup Strandvej er blevet opgraderet med et stærkere 4G-signal og den hurtige 5G-teknologi.

-Vi er gået i gang med en større modernisering af mobilnetværket, så vi sikrer, at vi altid er et skridt foran danskernes hastigt stigende mobil- og dataforbrug. Helt konkret opgraderer vi vores mobilmaster med 5G og tilføjer endnu mere 4G samtidig. Med vores landsdækkende udbygning af netværket kommer danskerne til at få endnu højere hastigheder og bedre dækning i både byerne og yderområderne, siger netværksekspert, Jesper Mølbak, fra Telenor, i en pressemeddelelse.

Særligt fokus på sommerhusområderne

Danskerne bruger generelt mere data i ferierne og dermed i sommerhusområderne, hvilket har været tydeligt under Corona, hvor mobiltrafikken flere steder er steget til det dobbelte i sommerlandet.

Derfor er det også i storbyer og sommerhusområder, at Telenor prioriterer først at bruge 5G til at skabe en endnu bedre dækning.

-Vi starter med at udbrede 5G-teknologien, hvor det giver mest værdi for kunderne, og det er blandt andet i sommerhusområderne. Med 5G’s høje kapacitet er det muligt at få mere data igennem mobilnetværket, hvilket giver mulighed for at streame film i en langt højere opløsning end i dag. Det kommer sommerhusgæsterne til gode, når det danske vejr viser sig fra den grå side og lægger op til hygge med film indendørs, fortæller Jesper Mølbak.

Mobilmasten i Bjert er blot en ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien i år, da Telenor har en målsætning om komme forbi de fleste sommerhusområder inden sommerferien starter.

5G-mobiltelefoner

Langt de fleste danskere har i dag en mobiltelefon, der understøtter 4G, og vil derfor få glæde af forbedringerne i netværket lige med det samme. Det er dog kun de nyeste 5G-telefoner, der understøtter 5G-teknologien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel