Forbind med os

Danmark

Sommer: Disse dyr skal din kat passe på

Offentliggjort for

den

Der lurer faktisk nogle farer for din kat, derude i mark og skov. Foto: Valeria Janno/Pixabay (Modelfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sommeren er for alvor over os, men i den danske natur lever flere farer for vores katte. Agria Dyreforsikring giver dig her et overblik over, hvad der er farligst for din kat.

De fleste af os ser ikke den danske natur som værende særligt farlig. Der er ingen store rovdyr, ingen giftige edderkopper, ingen klamme kryb. Men der lurer faktisk nogle farer for din kat, derude i mark og skov.

-De fleste af dem er dog heldigvis ikke farligere, end at en observant katteejer kan nå at redde dagen, fortæller Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, i en pressemeddelelse.

Hvepse og bier

Insektbid- og stik fra f.eks. hvepse og bier gør ikke bare ondt, de kan også blive farlige, hvis katten får for mange af dem, eller katten stikkes på særligt udsatte steder som i munden eller ved øjnene. Katte er heldigvis ret hårdføre, så de kan sagtens klare et stik eller to uden de store problemer.

Anderledes store bliver problemerne dog, hvis katten viser sig at være overfølsom, præcis som det ses hos os mennesker. I sådanne tilfælde, hvor katten tydeligt bliver dårlig efter at være blevet stukket, skal du straks kontakte dyrlægen.

Er katten blevet stukket, så fjern brodden og vær opmærksom på katten i tiden efter. Kontakt dyrlægen hvis katten bliver træt, og almentilstanden påvirkes.

Flåter

De små blodsugende flåter findes de fleste steder i Danmark. Faren ved dem er, at de kan overføre en række blodbårne sygdomme og bakterier. Smitte med en blodbåren sygdom som borrelia sker dog sjældent, hvor det er mere sandsynligt at katten bliver smittet med anaplasma-bakterier.

Symptomerne er ofte uspecifikke og vil først dukke op efter lidt tid. Vær opmærksom på feber, sløvhed, stivhed i kroppen og appetitløshed, og kontakt dyrlægen, hvis du ser nogle af symptomerne.

Hvis du finder en flåt på din kat, så fjern den med det samme, og rens såret, hvis det er nødvendigt. Du kan bruge vand og sæbe, en saltvandsopløsning eller klorhexidin. Rens såret to gange om dagen. Heler såret ikke, må du kontakte dyrlægen.

Hvis du helt vil undgå at din kat bliver syg af bid fra flåter, så kan du købe et forebyggende middel hos dyrlægen eller på apoteket. Vær dog særligt opmærksom, hvis du vælger at gøre det, da der findes forebyggende midler til hunde, som er dødelige for katte!

Hugorme

Mange tror, at hugormebid ikke er farlige for katte, men det kan de sagtens være.

Årsagen til skrønen er nok, at hugormebid er langt mindre farlige for katte, end de er for hunde.

Bliver din kat bidt af en hugorm, er det altså vigtigt at kontakte en dyrlæge. Sørg desuden for at holde katten så meget i ro som muligt, så giften ikke spreder sig hurtigt i kroppen.

Symptomerne på et bid, i det tilfælde at du ikke har set den blive bidt, er at katten efter noget tid bliver meget træt og området omkring bidstedet hæver op.

Det hæver som regel ekstra meget op, hvis katten er blevet bidt i næsen eller omkring læberne.

Det er dog bid i poten der er farligst, da giften har lettere ved at sprede sig i kattens krop, da katten går eller støtter på benet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Danmark

De fem typiske sommerskader: Sådan passer du på de mindste

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Flere børn kommer til skade under sommermånederne end resten af året. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I sommerferien kommer mange børn til skader under udendørsaktiviteter. Alm. Brand giver her en række gode råd, så de små kommer sikkert igennem sommeren.

Sommerferien har for alvor taget fat i det danske land, og selvom det er en dejlig og afslappende tid, ser forsikringsselskabet Alm. Brand, at flere børn kommer til skade under sommermånederne end resten af året.

Hos Alm. Brand har man allerede oplevet en stigning under sommerferien.

-Vi plejer at have ekstra travlt hen over sommeren, og i år er ingen undtagelse, da flere holder sommerferie i Danmark og kaster sig over udendørsaktiviteter og leg, siger Brian Wahl Olsen, direktør for Skadepartnerskaber og Forebyggelse i Alm. Brand, i en pressemeddelelse.

Under sidste uges hedebølge så forsikringsselskabet også flere tilfælde af børn, der kom til skade.

-Mange var ude og nyde det gode vejr i sidste uge, og det resulterede også i flere ulykker. Vi er altid klar til at rådgive og hjælpe vores kunder, og ulykkesforsikringen dækker som udgangspunkt, hvis uheldet er ude, fortæller Brian Wahl Olsen.

Trampolin er storsynder

Trampolinen er en af de store syndere, når det kommer til ulykker hos børn. Størstedelen af ulykkerne sker for børn i alderen 5-9 år, og de kommer især galt af sted, når de hopper flere på samme tid.

-Trampolinen er blevet fast inventar i baghaven, og derfor ser vi også mange uheld her. Det er en sjov måde at lege med sine venner på, men man skal være forsigtig. Hop kun én ad gangen og husk sikkerhedsnet, siger Brian Wahl Olsen.

Udover trampolinskader er der også flere faldskader på løbehjul og rulleskøjter, samt børn der kommer til skade på haveredskaber, der er i børnehøjde.

-Vi ser tit, at børn leger i områder, hvor en voksen ikke altid kan se dem, og her kan de hurtigt komme galt af sted på en stige eller falde ned fra et træ. Heldigvis slipper de tit med småskrammer, men man skal stadig være opmærksom, slutter Brian Wahl Olsen.

De fem typiske skader blandt børn

 1. Trampolinskader
  Hop altid én ad gangen og slå aldrig kolbøtter eller saltomortaler. Brug sikkerhedsnet og giv jævnligt trampolinen et sikkerhedstjek.
 2. Hjernerystelse
  Rulleskøjter og løbehjul er sjove, men husk hjelmen, så du forebygger hjernerystelse, som er en af de hyppigste skader.
 3. Knæskader
  Hvis du ruller eller står på løbehjul, så husk albue-, håndleds- og knæbeskyttere, så du bedre undgår skader på håndled og underarm og skrammer på knæene.
 4. Tandskader
  Vilde lege på trampolin eller legeplads betyder, at flere børn skal forbi en tandlæge i sommerferien.
 5. Skader i trafikken
  Cyklen er god som transportmiddel. Husk dit barn på cykelhjelmen. Og husk, at det er nemmere at få dit barn til at bruge hjelmen, hvis du også selv gør det. Lær dit barn, at mobiltelefonen ikke hører til i trafikken. Og vær selv et godt eksempel.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsaks

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Når først et aks er trængt igennem huden på trædepuden, begynder det at gøre ondt Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mange af de hunde, som kommer til dyrlægen her i denne tid, har fået et græsaks i poten eller i øret. Ja, nogle har endda fået et i øjet.

Agria Dyreforsikring modtager rigtigt mange skadesanmeldelser om græsaks her i sommertiden:

-For mange af de hunde, som kommer til dyrlægen her i denne tid, har fået et græsaks i poten eller i øret. Ja, nogle har endda fået et i øjet! Det er særligt de hunde med langt hår omkring poter, ører og øjne, der er i farezonen, fortæller direktør Tine Antvorskov i en pressemeddelelse.

Aks er de kerner som sidder på toppen af græssets strå. De er ganske små, og har modhager, der først får dem til at sidde fast i pelsen og senere til at bore sig ind i huden. Hvis du har været ude at gå i højt græs, kender du dem sikkert godt, for de sætter sig også på tøjet hos os mennesker.

Græsaks i poten

Når først et aks er trængt igennem huden på trædepuden, begynder det at gøre ondt, der danner sig en byld, og en dyrlæge må på banen.

Dyrlægen vil typisk lokalbedøve poten og så fjerne det indkapslede aks. Bagefter må hunden have en forbinding eller en potesok på, så den ikke slikker i såret.

Græsaks i øret eller øjet

De langhårede hunde kan også få aks ind i øret. Og er det først kommet langt nok ind, vil du opleve, at din hund ryster på hovedet og forsøger at gnide øret mod jordet eller med poten.

Også her må du også en tur til dyrlægen. Det samme gælder naturligvis, hvis hunden har fået et aks i øjet.

Forebyggelse er det bedste våben

Tine Antvorskov forklarer, at vi sagtens selv kan gøre noget for at forebygge ømme hundepoter og et dyrt og besværligt besøg hos dyrlægen:

-Når I har været ude, kan I være opmærksomme på at fjerne aks, ligesom I vil fjerne flåter. Vær særlig opmærksom på pelsen rundt om poter, ører og øjne. Det kan også være en god ide at få sommerklippet hunden, så der er mindre pels for aksene at sidde fast i, slutter Tine Antvorskov.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Her finder du strande med livreddere

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der er blandt andet livreddere på Lakolk Strand på Rømø. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Livredningsudstyr er fast inventar på alle Danmarks knapt 200 Blå Flag-strande og havne. Men på mange af strandene er der også livreddere til stede hele sommeren. Se her, hvor du finder dem.

En god sommerdag på stranden kan blive forvandlet til en trist dag, hvis der sker en ulykke, skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Havet er ubarmhjertigt, og selv om det kan se roligt og tilforladeligt ud, skal man have respekt for det. Hvert år sker der desværre ulykker på de danske strande, og det er en af grundene til, at der på alle Blå Flag-strande findes livrednings- og førstehjælpsudstyr.

Højere sikkerhed på 27 strande

På 27 af Danmarks strande er sikkerheden dog endnu højere, for her er der i sæsonen livreddere til stede. Dvs. mennesker der er på stranden udelukkende med det formål at holde øje med badegæster og træde til, hvis en af dem kommer i vanskeligheder i vandet.

Livredderne er uddannede til at hjælpe. Derudover kan du bruge ham eller hende til inden du bader at høre om vejret og de specielle vand- og strømforhold på lige præcis den strand, som kan have en betydning for din svømmetur.

-Det skal være trygt at bade i Danmark, og livreddere giver lige den ekstra tryghed, så jeg er glad for, at mange af Blå Flag-strandene har en livredder tilknyttet, siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet, som står bag mærkningsordningen Blå Flag i Danmark.

7 gode baderåd

• Lær at svømme
• Bad aldrig alene
• Spring kun på hovedet, hvor det er dybt nok
• Bad aldrig med alkohol eller euforiserende stoffer i blodet
• Slip ikke børnene af syne
• Svøm langs med stranden
• Gå op, når du begynder at fryse

Her finder du livreddere på Blå Flag-strande

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juli 2021
M Ti O To F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Populære artikler