Kolding Netavis

Solsikkesnoren fremmer lighed i sundhed

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Susanne Stenstrup Thorsen (t.v.) og Annette Blynel (t.h.). Privatfoto.

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), regionsrådskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Tvedvej 50, 6000 Kolding og Annette Blynel, gruppeformand for SF i Region Syddanmark.

For de fleste af os er det helt naturligt at udvise hjælpsomhed og forståelse, når vi møder mennesker med handicap. Vi overlader gerne pladsen i bussen til en gangbesværet, og vi bliver ikke irriterede, når en borger med blindestok tager lidt længere tid om at komme over fodgængerfeltet.

Men ikke alle handicap og diagnoser er lige synlige. Angst, autisme, demens og nedsat hørelse er blot et lille udpluk af de mange alvorlige ting, der kan præge et menneskes liv og hverdag uden, at udenforstående kan se det.

Udfordringer som disse kan gøre mødet med sundhedsvæsenet svært. Forhindringerne kan føles så store, at borgeren med det usynlige handicap vælger at blive hjemme. Og så vokser uligheden i sundhed.

Heldigvis er Solsikkesnoren opfundet. Den grønne nøglesnor med de gule blomster bliver mere og mere kendt som et symbol på et usynligt handicap.

Kolding er én af mange kommuner, der er med i Solsikkeprogrammet, og i Handicaprådet er tilbagemeldingerne yderst positive.

Snoren gør en forskel for både brugere og dem, de møder på deres vej, Den er en diskret udmelding om, at der kan være brug for lidt ekstra hjælp, støtte eller tålmodighed. Den gør hverdagen lettere og mere tryg for brugeren.

Derfor foreslår SF, at Region Syddanmark går med i Solsikkeprogrammet. Vi vil arbejde for, at Solsikkeprogrammet bliver en del af det kommende budgetforlig. Der er nemlig tale om et initiativ, som både vil fremme inklusion og lighed i sundhed.

Lad os vise, at Region Syddanmark tager alle borgeres udfordringer alvorligt – også dem, der ikke kan ses med det blotte øje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel