Connect with us

Politik

Socialdemokrat forlader partiet og bliver løsgænger

Offentliggjort for

den

Hanne Dam har meldt sig ud af Socialdemokratiet. Hun fortsætter som løsgænger i byrådet. Privatfoto.

Hun gik mod Socialdemokratiet og stod udenfor budgetforliget i Kolding. Nu har hun meldt sig ud af partiet.

Efter 17 år som socialdemokrat er det slut. Hanne Dam oplyser på Facebook, at hun har meldt sig ud af partiet.

Årsagen til bruddet med Socialdemokratiet er netop budgetforliget:

– Jeg har i flere uger arbejdet som byrådsmedlem med budgettet her i Kolding. Jeg har haft stor modstand på proceduren, – den var ALT for kort i en sådan alvorlig situation og så selve forslagene. Jeg stemte derfor imod budgettet sammen med Enhedslisten og SF. Vi har lavet et alternativt budget sammen som vi behandler på torsdag. Efter mange overvejelser, spekulationer og samtaler om forringelser på så mange “bløde” områder, kan jeg desværre ikke fortsætte med at være medlem af Socialdemokratiet. Jeg fortsætter mit arbejde i byrådet perioden ud. Jeg kan politisk, personligt, ideologisk og fagligt ikke se mig selv i øjnene, så – derfor, skriver Hanne Dam på Facebook.

Hanne Dam fortsætter nu som løsgænger i byrådet.

Koldings skrantende økonomi har sat sine spor. Også Venstre har også mistet et byrådsmedlem. Den 30. september meddelte Pernille Øhlenschlæger, at hun havde meldt sig ud af Venstre og ville fortsætte som løsgænger. Men en uges tid senere opgav Pernille Øhlenschlæger byrådet og droppede sin politiske karriere.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Politik

SF stod for intimkoncert med John Schmidt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

John Schmidt turnerer ikke mere, men gav fredag eftermiddag en intimkoncert i valglokalet hos SF i Kolding. Foto: BlumePress.

Fredag eftermiddag gav John Schmidt en intimkoncert i SF’s valgcafé i Kolding.

Der var fredag eftermiddag en gratis intimkoncert i valgcaféen hos SF i gågaden i Kolding. Her havde de fået arrangeret, at den koldingensiske musiker, John Schmidt, kom forbi for at give en intimkoncert. Det til trods for, at han ikke længere turnerer.

Her dagen før, at valgplakater til kommunal- og regionsrådsvalget må sættes op, var der også udenfor SF’s valgcafé plads til politiske spørgsmål – og svar – fra forbipasserende.

Koncerten med John Schmidt blev nydt af de, der tog sig tid til at lytte til musikken.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Cirka 8.000 valgplakater klar til lørdag

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses: byrådskandidat Niels Henning Bladt, borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen og Ahmad Mohammadi, kandidat til byråd og regionsråd. Foto: BlumePress.

Venstre er klar, når der fra lørdag må hænges valgplakater op i Kolding Kommune.

Lørdag klokken 12 kommer der valgplakater op rundt om i hele Kolding Kommune. Det er til kommunal- og regionsvalget den 16. november.

I Vester Nebel er der i disse dage livlig trafik hos Finn Slemming, der er bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening i Kolding Kommune. Han har nemlig sagt ja til, at opmagasinere valgplakaterne indtil de hentes. Og det bliver de i disse dage.

-Jeg kom til at sige ja til, at vi fik alle valgplakaterne herud til mig i Vester Nebel. Det fylder 13 paller. Der er i alt cirka 8.000 valgplakater, fortæller Finn Slemming til Kolding Netavis.

Lørdag starter Venstre med, at sætte valgplakater op her i kommunen:

-Vi skal ud at hænge i pælene her i weekenden, som nogle abekatter, lyder det spøgefuldt fra Finn Slemming.

Venstre har siden 2010 haft borgmesterposten med Jørn Pedersen som borgmester. Han har valgt at stoppe og derfor er Eva Kjer Hansen, tidligere folketingspolitiker, Venstres borgmesterkandidat i Kolding Kommune.

Valget til både kommune og Region Syddanmark afgøres den 16. november.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

De unge har brug for stemmer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses byrådskandidaterne Laura Guldager (DF), Mads Kloppenborg (V), Jonathan Dyring Løvbom (R), Helena Artman Andresen (LA), Filip Bekic Bladt (S), Mette Borchert Vahlun (K), Ahmad Mohammadi (V) og Mikkel Pedersen (LA). Pressefoto.

I byrådet er der brug for flere “unge” stemmer, mener flere byrådskandidater.

Der er snart kommunalvalg i Kolding Kommune. Masser af politiske diskussioner, uenigheder, politikere der måske lover lidt mere end de kan holde og en masse valgplakater.

Der er rigtig mange kandidater til kommunalvalget i Kolding kommune og rigtig mange forskellige holdninger.

I de politiske ungdomspartier vil de gerne stå sammen.

-Vi er otte unge mennesker som brænder for Kolding kommune og som rigtig gerne vil gøre en forskel for dig og for de unge mennesker. Vi vil gerne have lov til at sætte dagsorden, skubbe lidt til de ”garvede” og lytte mere til de rigtig mange unge mennesker der er i Kolding, lyder det samstemmende fra Laura Guldager (DF), Mads Kloppenborg (V), Jonathan Dyring Løvbom (R), Helena Artman Andresen (LA), Filip Bekic Bladt (S), Mette Borchert Vahlun (K), Ahmad Mohammadi (V) og Mikkel Pedersen (LA).

De tilføjer:

-Der bliver tit talt OM de unge, vi vil tale MED de unge. De unge er ikke en stor homogen gruppe, de unge er lige så forskellige som alle andre. Derfor vil vi sammen med de unge skabe et godt ungdoms- og ungeliv i vores kommune, som kan gøre det mere attraktivt og blive boende i Kolding og som forhåbentlig vil få flere unge til at vil flytte hertil kommunen.

På tværs af partiskel og uenigheder, mener de otte byrådskandidater, at der er brug for flere unge stemmer i byrådet og siger: “VI ER KLAR”.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Her kan du brevstemme

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Du kan brevstemme i enhver kommune i landet frem til fredag. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Få her et overblik over, hvor du kan brevstemme til valget den 16. november.

Tirsdag den 16. november 2021 er der valg til Kolding Byråd og Regionsrådet for Region Syddanmark. Har du ikke mulighed for at stemme på valgdagen, kan du brevstemme.

Du kan brevstemme i enhver kommune i landet frem til fredag den 12. november kl. 16.00. Husk at medbringe legitimation.

I Kolding kan der brevstemmes i Havestuen på Rådhuset, Akseltorv 1, 6000 Kolding. Bemærk indgang sker fra Torvegade. Der er åben for at brevstemme i følgende tidsrum:

• Mandag, tirsdag, onsdag og fredag mellem kl. 10.00 og 14.00
• Torsdag mellem kl. 10.00 og 18.00.

Sidste dag, der kan brevstemmes, er fredag den 12. november i tidsrummet kl.09.00– 16.00.

Der er endvidere ekstraordinært åbent for at brevstemme lørdag den 30.oktober og 6. november i tidsrummet kl.10.00–13.00 på følgende lokaliteter:

• Havestuen på Rådhuset, Akseltorv 1, 6000 Kolding, indgang fra Torvegade.
• Biblioteket i Christiansfeld
• Biblioteket i Lunderskov
• Biblioteket i Vamdrup

Valgret til kommunalvalget

Enhver borger i Kolding Kommune har ret til at afgive sin stemme til kommunalvalget, hvis borgeren på valgdagen er fyldt 18 år, har fast bopæl i kommunen og herudover enten:

• Har dansk indfødsret

• Er herboende statsborger i en af de øvrige medlemsstater i den Europæiske Union

• Er statsborger i Island eller Norge

• Er britisk statsborger og er bopælsregistreret i CPR pr. 31. januar 2020 og siden da uafbrudt har haft fast bopæl i Danmark

• Uden afbrydelse har haft fast bopæl i riget i de sidste 4 år forud for valgdagen.

Herboende EU-diplomater kan fra den 1.august 2021 til den 1.oktober 2021 ved henvendelse til Borgerservice søge om optagelse på valglisten, som giver mulighed for at stemme til kommunalvalget.

Ikke-bopælsregistrerede EU-borgere kan fra den 16. august 2021 til den 19. oktober 2021 ved henvendelse til Borgerservice søge om optagelse på valglisten, som giver mulighed for at stemme til kommunalvalget.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Venstre, DF og LA indgår valgsamarbejde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses: Helena Artmann Andresen (LA), Eva Kjer Hansen (V) og Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

De tre partier Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance indgår i et valgteknisk samarbejde ved det det kommende byrådsvalg.

-Vi kender hinanden godt og vil gerne i fællesskab bidrage til, at det nuværende flertal kan fortsætte efter valget, fortæller de tre spidskandidater Eva Kjer Hansen, Søren Rasmussen og Helena Artmann Andresen.

Det går godt i Kolding. Flere uddannelser er kommet til. Virksomheder skaber flere og nye arbejdspladser. Der bygges mange og forskellige boliger i hele kommuner. Velfærden er af høj kvalitet og foreningslivet trives, lyder det videre.

-Kolding har potentiale til endnu mere, og vi vil sammen med de øvrige partier i byrådet kæmpe for en kommune i vækst med flere borgere, flere studerende og flere arbejdspladser, fortæller Eva Kjer Hansen, Søren Rasmussen og Helena Artmann Andresen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler