Kolding Netavis

Snart starter byggeriet af et sundhedshus

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Visualisering af Sundhedshus Christiansfeld. Det nye byggeri er tegnet af ERIK Arkitekter A/S.

Til august starter byggeriet af et sundhedshus i Christiansfeld.

Efter sommerferien – i august – starter byggeriet af et sundhedshus i Christiansfeld. Det er Eigil Rasmussen, der har vundet udbuddet med, at opføre sundhedshuset, oplyser Kolding Kommune.

Dermed er der udsigt til, at der i sommeren 2022 står et nyt sundhedshus klar på den gamle tankstationsgrund i Kongensgade. Planen er, at Nordic Medicare A/S, der i dag driver lægeklinikken på Lysestøbervej, flytter ind i det nye sundhedshus.

-Det er et længe ventet projekt, som nu endelig bliver til noget. Med Sundhedshus Christiansfeld får vi et fint nyt hus i Unesco-byen i stedet for en forfalden og forurenet gammel tankstation. Sundhedshus Christiansfeld vil blive rammen for et lokalt stærkt sundhedstilbud til borgerne i Christiansfeld. Byggeriet er endnu et tegn på, at Christiansfeld er en levende by i vækst, siger borgmester Jørn Pedersen (V) i en pressemeddelelse.

Lukker husrækken i Kongensgade

Det nye byggeri bliver et længehus, der lukker hullet i husrækken langs Kongensgade. I baggården anlægges parkeringspladser og udearealer med beplantning og bænke. Huset opføres i gule mursten og taget lægges med rødt vingetegl. Bygningen får moderne kvistelementer på tagfladerne og moderne hvidmalede vinduer. Det bliver et nutidigt hus, der arkitektonisk passer ind i Unesco-verdensarvsområdet.

Sundhedshus Christiansfeld i Kongensgade har været på tegnebrættet siden starten af 2018. Men klargøring af grunden, hvor der havde været tankstation og bilværksted siden 1940’erne, har været omfattende. Forurening ned i seks meters dybde er fjernet, så man derved har afværget en mulig forurening af grundvandet.

ERIK Arkitekter A/S har tegnet det nye byggeri, som Sundhedsministeriet støtter med 9,98 millioner kroner. Kolding Kommune bliver ejer af bygningen og udlejer den på markedsvilkår til Nordic Medicare A/S, som kommer til at stå for den daglige drift af Sundhedshus Christiansfeld.

Nordic Medicare A/S påtænker at invitere andre sundhedsaktører ind som lejere i det kommende sundhedshus, så borgerne i Christiansfeld får det bedst mulige nære sundhedstilbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel