Connect with us

Sjølund

Skur nedbrændt

Offentliggjort for

den

Her ses brandvæsnet på J.A. Petersens Park i Sjølund. Foto: Elo Christoffersen.
Her ses brandvæsnet på J.A. Petersens Park i Sjølund. Foto: Elo Christoffersen.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skuret stod ikke til at redde, oplyser politiet.

Sent onsdag eftermiddag måtte Trekantbrand, station Tyrstrup, rykke ud til en brand ved et hus i J.A. Petersens Park i Sjølund.

Der var gået ild i et skur:

-Skuret er nedbrændt, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Halfdan Kramer, til Kolding Netavis.

I følge skete der umiddelbart ingen skade på selve huset.

Ved brandvæsnets ankomst havde beboeren selv i samarbejde med naboer, fået branden slukket, oplyser Trekantbrand på Facebook.

Derfor kunne Trekantbrand nøjes med at efterslukke på stedet.

Endnu engang var det arbejdet med en ukrudtsbrænder, der var årsagen til en brand.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Sjølund

Foredrag: Hun byggede skoler til børn i Syrien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Maren Elise Skjerlie Gilling har gjort noget, de fleste troede var umuligt: bygget skoler til børnene midt i teltlejrene. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hør den utrolig spændene historie om, hvordan hun fik idéen til at bygge skoler i flygtningelejren og gennemførte den.

Ligesom de fleste af os andre har Maren Elise Skjerlie Gilling læst nyhederne om, at tusindvis af flygtningebørn lever under kummerlige forhold i lejre og på gaden nær Syriens grænse.

Men i modsætning til de fleste af os, så valgte hun at handle på det. Hun har gjort noget, de fleste troede var umuligt: bygget skoler til børnene midt i teltlejrene.

Som hun siger: -Det er en dråbe i havet, men en dråbe af guld.

Hør den utrolig spændene historie om hvordan hun fik idéen til at bygge skoler i flygtningelejren og gennemførte den. Krigen i Syrien er på sit niende år. Omkring en halv million mennesker vurderes at have mistet livet, og langt flere er flygtet. Bare i lejrene, hvor Maren bygger skoler, bor 60.000 syrere. Og verdenssamfundet ser ikke ud til virkelig at kunne  – eller ville  - hjælpe de mange syriske civile og flygtninge, der er fanget i Syrien eller nær landets grænser.

-Jeg tror, at med de store udfordringer – klimaet, mennesker på flugt – så er det civilsamfundet, der må tage ansvaret på sig. Jeg tror ikke, vi kan vente på politikerne eller dem, der bestemmer, før det løfter sig. Det er nødt til at være de her dråber i havet  – fra os og alle mulige andre  – der skal løfte det, fortæller Maren Elise Skjerlie Gilling .

Foredraget finder sted på onsdag klokken 19 i Sjølund Multiarena.

Du kan reservere din billet hos Hanna Andresen på e-mail: andresenhanna7@gmail.com, og betale kontant eller med Mobile Pay ved indgangen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Cirkus og gøgl skaber trivsel i Sjølund og omegn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Donationen fra TrygFondens regionale råd blev overrakt i forbindelse med den afsluttende forestilling. Her ses Hanna Andresen, frivillig i KSU (i midten). Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tre dages workshop med artisteri, gøgl og dans for 34 børn mundede forleden ud i en festlig og underholdende forestilling i Sjølund Multiarena.

Workshoppen er støttet af TrygFonden, der også fik æren af at overvære forestillingen sammen med børnenes familier, venner og andre cirkusinteresserede.

Cirkus- og gøglerworkshoppen er arrangeret af KSU for Børn, der hører under den frivillige forening Kolding Sjølund Udviklingsråd (KSU), og som arbejder for at skabe rammer for trivsel og social inklusion af børn og unge i Sjølund og omegn.

-Vi ønsker at give børn og unge fra lokalområdet mulighed for gode og sjove oplevelser sammen med andre. Til det er cirkus og gøgl en oplagt aktivitet, og vi har haft tre virkelig dejlige dage med fuld fart, masser af grin og et stærkt fællesskab. Vi er utrolig taknemmelige for TrygFondens donation, der har gjort det muligt for os at gennemføre bl.a. cirkus-workshoppen, hvilket har været til stor glæde for både store og små, siger Hanna Andresen, frivillig i KSU.

KSU for Børns ideer og aktiviteter udvikles og gennemføres i samarbejde med partnere fra det lokale foreningsliv, børnehave, SFO og skole. Den netop afholdte cirkus- og gøglerworkshop blev afviklet sammen med frivillige fra Gymnastikafdelingen og SFO’en på Sjølund Hejls Skole. Donationen fra TrygFondens regionale råd blev overrakt i forbindelse med den afsluttende forestilling.

-I TrygFonden arbejder vi for at skabe bedre trivsel og give alle en plads i et positivt fællesskab. Det er præcis, hvad KSU for Børn også ønsker med sine aktiviteter, og til eftermiddagens forestilling var det tydeligt at se, at det lykkes rigtig godt. Smil, glæde og et stærkt fællesskab. Sådanne indsatser er vi fra TrygFondens side meget glade for at støtte, siger Lisbeth Oxholm Andersen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har i 2021 særligt fokus på børn og unges trivsel. Donationen på 20.000 kroner til KSU for Børn er givet som led i denne indsats og TrygFondens samlede arbejde for at skabe tryghed.

Donationen til KSU omfatter udover cirkusworkshoppen støtte til en teaterforestilling med Sigurd Barrett, et kunstprojekt og en dag med fokus på fysisk bevægelse og gadeidræt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Jazz på Skamling

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Som noget helt nyt kan man hver den 1. søndag i måneden læne sig tilbage og lade tonerne fra jazz omslutte sig. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Med Lillebælt som baggrundstæppe og vistnok det spillested, som er hævet flest meter over havet i Danmark, er Besøgscenter Skamlingsbanken et nyt og anderledes spillested. Og Jazz elsker kan se frem til intimkoncerter på søndage i efteråret og vinter.

Som noget helt nyt kan man hver den 1. søndag i måneden læne sig tilbage og lade tonerne fra jazz omslutte sig.

I samarbejde med Jazz i Trekanten arrangerer Museum Kolding den 1. søndag i måneden Jazz på Skamling – indtil videre er der tre intimkoncerter i kalenderen.

Når der inviteres til Jazz på Skamling, er det på toppen af Syd- og Sønderjyllands højeste bjerg, og man oplever toppen af dansk jazz i koncerter, hvor man kommer helt tæt på kunstneren.

Man kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i det nye besøgscenter – entreen er inkluderet i billetten.

Køb billet til hver koncert – og spar penge ved at købe en samlet billet til alle tre koncerter for to koncerters pris.

Læs mere på museumkolding.dk eller jazzitrekanten.dk.

Program 2021

Søndag 3. oktober 17:00 – Oilly Wallace & Johannes Wamberg Duo

De to danske jazzmusikere, saxofonisten Oilly Wallace og guitaristen Johannes Wamberg, er unge (24 og 29 år), bedste venner og to af de største talenter på den danske jazzscene. Denne søndag vil de servere blød, dejlig duojazz med både jazzstandarder og egne numre.

De har kendt hinanden i årevis og dette venskab kommer til udtryk i et helt særligt, symbiotisk sammenspil. Duoens musik tager afsæt i et levende sammenspil — nærmest som klassisk kammermusik. Begge musikere er på trods af deres unge alder efterspurgte musikpersonligheder i det danske miljø, hvor de er kendt for deres alsidighed, nysgerrighed og høje tekniske og musikalske kunnen.

De seneste år har de begge søsat nye projekter hver for sig og er i den grad med til at definere lyden af den moderne danske jazz – Oilly Wallace med gruppen OTOOTO og Johannes Wamberg med bandet Tabloid.

Oilly Wallace: alt saxofon
Johannes Wamberg: guitar

Søndag 7. november 16:00 – Lennart Ginman & Peter Marott Duo

I en helt nye konstellation af Lennart Ginman og Peter Marott rejse man ind i et uopdaget land af lyd inspireret af Skamlingsbankens kraftfulde historie. Deres originale lydlige univers består af akustiske instrumenter mixet med elektronikkens drømmende landskaber.

Improvisation har hovedrollen, og ideer vil spire frem og lede de to musikere videre i deres klanglige udforskninger. Fra minimalistiske mønstre til kraftfulde og overvældende udbrud, fra melankolsk melodik til abstrakte flader, lys og mørke og 100 % uforudsigeligt.

Lennart Ginman: Kontrabas, Elektronik
Peter Marott: Trompet, Flygehlhorn, Elektronik

Søndag 5. december kl. 16:00 – Tigeroak

Tigeroak er en duo af Anna Prinds og Laurits Møberg. Anna og Laurits spiller egne kompositioner, som er ambient musik, melodisk vokal og groovy instrumental. Tigeroaks kompositioner er inspireret af neo-soul og jazz. Når Tigeroak formidler egen musik og fortolker andres fylder det eksperimenterende meget.

Tigeroaks musik er medrivende og stemningsfuld på en måde, der bringer følelser og minder frem hos lytterne.

Tigeroak har bl.a. deltaget i Danmarks Radios Fællessang under Corona nedlukning.

Anna Prinds: Vokal
Laurits Møberg: Guitar og electronica

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Politiet: -Vi kan ikke udelukke, at branden er påsat

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Huset stod ikke til at redde og er nedbrændt. Foto: Elo Christoffersen.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet kender endnu ikke brandårsagen ved nattens brand i Sjølund, men afviser ikke, at branden kan være påsat.

Et ubeboet hus i Skomagergade i Sjølund nedbrændte natten til lørdag.

-Huset var overtændt, da politi og brandvæsen nåede frem, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til Kolding Netavis.

Branden udviklede en giftig røg. Derfor blev en nabo i vindretningen evakueret, men kunne senere på natten igen komme tilbage i sit hjem.

Det ubeboede hus har stået tomt i et års tid og stod ikke til at redde. Huset er nedbrændt.

Brandårsagen er endnu ukendt:

-Vi vil ikke afvise, at branden kan være påsat. Men det kan også være en kortslutning i de elektriske installationer. Men det skal vi have undersøgt nærmere, slutter vagtchefen.

Ingen personer kom noget til ved branden.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Hus nedbrændt i nat

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Huset i Skomagergade er nedbrændt. Foto: Elo Christoffersen
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Huset, der var ubeboet, stod ikke til at redde.

Et ældre hus, der har stået ubeboet hen i et års tid, i Skomagergade i Sjølund brød ved 02-tiden i brand.

Flammerne havde godt fat i huset, der ikke stod til at redde.

En nabo blev evakueret på grund af den giftige røg.

Huset er nedbrændt. Trekantbrand – station Tyrstrup – stod lørdag morgen ved 08-tiden fortsat vagt ved huset og klar til at efterslukke, da ilden endnu blusser op i nogle såkaldte “lommer”.

Brandårsagen kendes endnu ikke.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest2 uger siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
Kolding2 dage siden

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding4 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld4 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding1 uge siden

Dødsfald – 23. november 2021

Udstykningen består af 23 byggegrunde tæt ved Dollerup Sø. Foto: Kolding Kommune.
Lunderskov2 dage siden

Attraktiv udstykning: 23 nye byggegrunde til salg

Vamdrup6 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Kolding Kommune udbyder en storparcel på 17.000 kvadratmeter. Foto: Kolding Kommune.
Kolding6 dage siden

Sælger stor byggegrund til boligfællesskab

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler