Kolding Netavis

Skoletjenesten Kolding er født

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding

I forbindelse med etableringen af Museum Kolding er der oprettet en ny fælles skoletjeneste med Kolding Stadsarkiv.

Stadsarkivet har overtaget ansvaret for den kulturhistoriske skoletjeneste i Kolding Kommune og skal levere undervisningstilbud til Museum Kolding og Kongernes Samling – Koldinghus, foruden de allerede eksisterende tilbud i arkivet.

Hermed er Skoletjenesten Kolding født. Den ny kommunale skoletjeneste dækker undervisning på en række forskellige lokationer i hele kommunen. Lige fra Staldgården, Koldinghus og Stadsarkivet til Skamlingsbanken og Christiansfeld. Derudover vil skoletjenesten i høj grad også være tilstede i de forskellige byrum, såvel som i skolernes nærområder.

Ved at samle den kulturhistoriske skoletjeneste ét sted får man også samlet de forskellige kompetencer, som museet og arkivet hver især besidder. Museet har således mange års erfaringer med at tilbyde efterspurgte forløb til skolerne, og arkivet har i de seneste år markeret sig stærkt på faglig udvikling og samskabelse med skolerne. Skoletjenesten dækker over 2 årsværk, som til at starte med er fordelt på tre medarbejdere.

– Vi glæder os rigtig meget på arkivet til et stærkt samarbejde omkring skoletjenesten med Museum Kolding og Kongernes Samling – Koldinghus. Den nye konstellation, som også har fået tilført ekstra ressourcer, er et samlet løft til åben skole i Kolding Kommune, fortæller Lene Wul i en pressemeddelelse.

For skolerne bliver det også mere enkelt. Nu behøver de kun at booke ét sted, når de ønsker et historiefagligt forløb, og samtidig giver flere medarbejdere i skoletjenesten mulighed for en mere fleksibel afvikling i forhold til skolerne. Ligesom museet og arkivet nu dækker over 750 års historie.

De gældende coronarestriktioner har indtil videre sat begrænsninger på skoletjenestens tilbud. I mellemtiden arbejdes der på nye partnerskaber og undervisningstilbud til bl.a. Skamlingsbanken og til et øget fokus på Anden Verdenskrig i Kolding og Gestapo-cellen i Staldgården.

– På museet glæder vi os over samarbejdet og udsigten til en stærk skoletjeneste, der binder kulturinstitutioner i kommunen sammen og sætter formidlingen til børn og unge i fokus. Med Skoletjenesten Kolding bliver den lokale kulturhistorie aktiveret på nye måder – både på museets forskellige besøgssteder og i byens rum, udtaler Rune Lundberg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel