Kolding Netavis

Skal Stenderupskovene være naturnationalpark?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Læserbreve

Læserbrev af Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert og Gitte Grønbæk (C), byrådskandidat, Fynslundvej 41, 6064 Jordrup.

Det lyder rigtig godt, når Naturstyrelsen skriver, at naturnationalparkerne er områder, hvor naturen får plads til at være natur og samtidig giver spændende nye naturoplevelser.

I naturnationalparker skal skoven være urørt skov, og der bliver udsat store græssende dyr, som skal hegnes inde. Dyrene tvinges til at æde i bund hen over vinteren, så områderne ikke udvikler sig til tæt mørk skov.

Men – med hegn indhegner man samtidig de rigtige vilde dyr, og de bliver begrænset i deres færden. Og i urørt skov skal ingen træer udnyttes men skal rådne op. Hermed frigives CO2, hvilket belaster klimaet.

I Konservative vil vi foreslå, at vi ser nærmere på den nyeste forskning, som viser, at man kan opnå høj biodiversitet ved skånsomt at fælde de største træer og udnytte dem til byggematerialer og samtidig skabe mulighed for, at nye træer spirer frem og vokser op.

På den måde får man en skov med høj biodiversitet, samtidig med at man kan udnytte meget af træet.

Der skal også efterlades meget dødt træ. Det er levesteder for en række sjældne arter.

Undersøgelser i Tyskland har vist, at biodiversiteten er i mindst i urørt skov. Og danske undersøgelser viser, at biodiversiteten har fået bedre vilkår i de danske skove, og at der er fremgang for fugle og planter og nogle uddøde skovlevende arter er dukket op igen.

Vi vil gerne invitere til, at der findes nogle gode løsninger for Stenderupskovene. Løsninger, hvor vi styrker biodiversiteten, uden at vi skal udsætte ”vilde” husdyr og indhegne skovens vilde dyr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *