Simi Jan og Bubber til Verdensarvsdag i Christiansfeld

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Oplev Simi Jan på Verdensarvsdagen i Christiansfeld. Simi Jan giver i dette foredrag et helt enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Simi Jan tager afsæt i sine egne beretninger og fortæller, hvordan det er at rapportere fra verdens brændpunkter. Pressefoto.

Lær mere om Christiansfeld, verdensarven og deltag i aktiviteter for både børn og voksne.

Programmet er tætpakket og der er lagt op til en fest, når man for tredje år i træk fejrer Verdensarvsdag i Christiansfeld. Verdensarvsdagen, der er en del af Trekantområdets Festuge, byder både på Bubbers underholdende børneshow, spændende foredrag med journalist og korrespondent Simi Jan samt Italiensk Gadeteater i særklasse.

Den 4. juli 2015 blev Christiansfeld optaget på UNESCOs verdensarvsliste, som rummer de mest bevaringsværdige kulturmindesmærker og naturforekomster i verden. Kun seks øvrige attraktioner i Danmark er optaget på verdensarvslisten.

Verdensarvsdagen i Christiansfeld er en dag, som sætter fokus på den fælles verdenarv og på formidlingen heraf.

Verdensarvsdagen i Christiansfeld skydes i gang af Kolding Kommunes Kulturudvalgsformand, Jesper Elkjær, der altid glæder sig til at besøge Verdensarvsbyen:

– Christiansfeld er et enestående sted med en unik historie og en helt særlig stemning. Jeg glæder mig altid til at besøge byen, og jeg ser frem til at byde velkommen på Verdensarvsdagen, fortæller Jesper Elkjær i en pressemeddelelse.

Verdensarv i børnehøjde

Verdensarvsdagen er et børnevenligt arrangement med formidling og underholdning i børnehøjde. I år kan børn og voksne se frem til at den folkekære og altid underholdende TV-vært ”Bubber” kommer på besøg med sit børneshow. Showet er gratis, men pga. begrænsede pladser kræves billet.

Verdensarvsdagen får også internationale gæster, når det Italienske gadeteater Compagnia La Fabiola gæster Christiansfeld med forestillingen ”Fabiola og Hunden”. Forestillingen, som er en del af sTREet – den internationale gadeteaterfestival, er gratis og spilles i Søstrehusets gård.

På job i verdens brændpunkter

Også Simi Jan gæster Verdensarvsdagen, hvor hun giver et helt enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Der er lagt op til et medrivende foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som brænder for sit arbejde.

– Vi glæder os til – igen i år – at byde velkommen til årets verdensarvsdag i Christiansfeld, en festdag, der fejrer og formidler Verdensarven. ”Christiansfeld er noget helt særligt og det, at vi er på UNESCOs verdensarvsliste har stor betydning for byen og vores identitet, siger Birgitte Lamp, Leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

Lokale kan få sparring og en god idé

I år vil det være muligt at få sparring og en snak ved standen ”Huse, byrum og haver i UNESCO-byen” ved landskabsarkitekt Thomas Thinghuus og byplanlægger og arkitekt Jakob Revsbech fra Kolding Kommune.

– Så hvis lokale går med en god idé i maven, kan de vende det med de to arkitekter, som har indgående kendskab til Verdensarvsbyen og den smukke arkitektur, fortæller Birgitte Lamp.

Kom på gratis byrundvisning

Dagen byder også på gratis historiske byvandringer rundt i UNESCO-byen. Her vil der være mulighed for at høre endnu mere om Christiansfelds historie, særlige byplan og arkitektur, når byens dygtige guider byder på halvanden times tur rundt til byens spændende kroge, pladser og bygninger.

Praktisk info

Hele arrangementet er gratis på nær foredraget ”På job i verdens brændpunkter” med Simi Jan, som koster 100 kr. pr. person.

Der er et begrænset antal pladser til Bubbers Børneshow, billetter er derfor nødvendige.

Billetter købes og afhentes i Christiansfeld Centret.

Reservér dine billetter allerede nu på tlf. 7979 1773 eller centret@christiansfeld.dk.

Arrangementet foregår i Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld.

Arrangementet er en del af Trekantområdets Festuge 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *