Connect with us

Christiansfeld

Simi Jan og Bubber til Verdensarvsdag i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Oplev Simi Jan på Verdensarvsdagen i Christiansfeld. Simi Jan giver i dette foredrag et helt enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Simi Jan tager afsæt i sine egne beretninger og fortæller, hvordan det er at rapportere fra verdens brændpunkter. Pressefoto.

Lær mere om Christiansfeld, verdensarven og deltag i aktiviteter for både børn og voksne.

Programmet er tætpakket og der er lagt op til en fest, når man for tredje år i træk fejrer Verdensarvsdag i Christiansfeld. Verdensarvsdagen, der er en del af Trekantområdets Festuge, byder både på Bubbers underholdende børneshow, spændende foredrag med journalist og korrespondent Simi Jan samt Italiensk Gadeteater i særklasse.

Den 4. juli 2015 blev Christiansfeld optaget på UNESCOs verdensarvsliste, som rummer de mest bevaringsværdige kulturmindesmærker og naturforekomster i verden. Kun seks øvrige attraktioner i Danmark er optaget på verdensarvslisten.

Verdensarvsdagen i Christiansfeld er en dag, som sætter fokus på den fælles verdenarv og på formidlingen heraf.

Verdensarvsdagen i Christiansfeld skydes i gang af Kolding Kommunes Kulturudvalgsformand, Jesper Elkjær, der altid glæder sig til at besøge Verdensarvsbyen:

– Christiansfeld er et enestående sted med en unik historie og en helt særlig stemning. Jeg glæder mig altid til at besøge byen, og jeg ser frem til at byde velkommen på Verdensarvsdagen, fortæller Jesper Elkjær i en pressemeddelelse.

Verdensarv i børnehøjde

Verdensarvsdagen er et børnevenligt arrangement med formidling og underholdning i børnehøjde. I år kan børn og voksne se frem til at den folkekære og altid underholdende TV-vært ”Bubber” kommer på besøg med sit børneshow. Showet er gratis, men pga. begrænsede pladser kræves billet.

Verdensarvsdagen får også internationale gæster, når det Italienske gadeteater Compagnia La Fabiola gæster Christiansfeld med forestillingen ”Fabiola og Hunden”. Forestillingen, som er en del af sTREet – den internationale gadeteaterfestival, er gratis og spilles i Søstrehusets gård.

På job i verdens brændpunkter

Også Simi Jan gæster Verdensarvsdagen, hvor hun giver et helt enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Der er lagt op til et medrivende foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som brænder for sit arbejde.

– Vi glæder os til – igen i år – at byde velkommen til årets verdensarvsdag i Christiansfeld, en festdag, der fejrer og formidler Verdensarven. ”Christiansfeld er noget helt særligt og det, at vi er på UNESCOs verdensarvsliste har stor betydning for byen og vores identitet, siger Birgitte Lamp, Leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

Lokale kan få sparring og en god idé

I år vil det være muligt at få sparring og en snak ved standen ”Huse, byrum og haver i UNESCO-byen” ved landskabsarkitekt Thomas Thinghuus og byplanlægger og arkitekt Jakob Revsbech fra Kolding Kommune.

– Så hvis lokale går med en god idé i maven, kan de vende det med de to arkitekter, som har indgående kendskab til Verdensarvsbyen og den smukke arkitektur, fortæller Birgitte Lamp.

Kom på gratis byrundvisning

Dagen byder også på gratis historiske byvandringer rundt i UNESCO-byen. Her vil der være mulighed for at høre endnu mere om Christiansfelds historie, særlige byplan og arkitektur, når byens dygtige guider byder på halvanden times tur rundt til byens spændende kroge, pladser og bygninger.

Praktisk info

Hele arrangementet er gratis på nær foredraget ”På job i verdens brændpunkter” med Simi Jan, som koster 100 kr. pr. person.

Der er et begrænset antal pladser til Bubbers Børneshow, billetter er derfor nødvendige.

Billetter købes og afhentes i Christiansfeld Centret.

Reservér dine billetter allerede nu på tlf. 7979 1773 eller centret@christiansfeld.dk.

Arrangementet foregår i Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld.

Arrangementet er en del af Trekantområdets Festuge 2019.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hejlsminde

Indehaver lukker Landkøkkenet: -Tid til at prøve noget andet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ellegaards Landkøkken lukker pr. 1 juni i år. Foto: Ellegaards Landkøkken.

Landbokøkkenet i Hejlsminde lukker pr. 1. juni, oplyser indehaveren.

Hvis du vil spise hos Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, så skal det snart være. Indehaver Jan Ellegaard har nemlig valgt, at lukke restauranten med sidste dag den 31. maj i år. Det oplyser han på Facebook.

-Jeg har efter lang tids overvejelse sammen med min familie valgt at lukke Landkøkkenet pr. 31/5-2022. Forretningen kører godt (uden for corona), men det er tid for mig og min familie til at prøve noget andet. Så hvis der er nogen derude, der kunne tænke sig at overtage Landkøkkenet, så kontakt mig endelig, skriver Jan Ellegaard blandt andet, der ejer stedet sammen med Trine.

Det er blevet til fem år i Hejlsminde og der har været en god lokal opbakning til restauranten. I 2019 blev Ellegaards Landkøkken kåret som byens bedste restaurant af websitet Restaurant Guru.

Alle selskaber, der er booket til og med 31. maj, bliver afholdt som planlagt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Hund reddet ud af brændende hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hunden blev reddet ud af huset og hunden fik efterfølgende vand af den kvindelige brandmand. Foto: BlumePress.

Trekantbrand fik torsdag eftermiddag reddet en hund ud af en brændende hus ved Christiansfeld.

Der udbrød torsdag eftermiddag kort før klokken 14 brand i et hus på Vejstruprødvej ved Høkkelbjerg nær Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet. En hund blev reddet ud af huset og en kvindelig brandmand tog sig herefter kærligt af hunden, der blandt andet fik noget vand.

Huset er noget medtaget. Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er sket sod- og brandskade i huset.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar. Pressefoto.

Kom og vær med, når vi markerer årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det sker, når vi den 10. februar 2022 holder Afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld.

Oplev den traditionsrige afstemningsfest, som byder på taler, fællessang, kaffe og lagkage og ikke mindst livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps.

Hovedtaler ved festen er Stefan Seidler, medlem af Den Tyske Forbundsdag for det danske mindretalsparti SSW. Velkomst ved borgmester Knud Erik Langhoff (C).

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar fra kl. 19-21. Festen foregår i Cuben, Østprøven 1 i Christiansfeld.

Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær og Grænseforeningen for Kolding og omegn.

Arrangementet afvikles i henhold til gældende covid-restriktioner på afviklingstidspunktet.

Billetter

Billetter koster 75 kr, og kan enten købes i Kolding Kommunes netbutik eller hos Christiansfeld | Museum Kolding, Nørregade 14 i Christiansfeld. Pladserne er ikke nummererede.

Hos Christiansfeld | Museum Kolding betales billetterne kontant eller med Mobilepay. Se åbningstider på Christiansfeld | Museum Kolding hjemmeside.

Hvis arrangementet grundet covid-19 aflyses, vil det være muligt at få refunderet billetprisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Tyveri i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det lykkedes tyven, at slippe væk med et mindre kontantbeløb, oplyser politiet.

Der har været ubudne gæster i et hus i Frederiksdalparken i Christiansfeld, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Tyven stjal et mindre kontantbeløb.

Tyveriet er sket mellem den 17. december klokken 24 til 23. december klokken 24.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Andelsboligforening fusionerer med Alfabo

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tyrstrup Andelsboligforening stemmer ja til fusion med Alfabo. Foto: Alfabo.

Tyrstrup Andelsboligforening stemmer ja til fusion med Alafabo.

Beboerne i Tyrstrup Andelsboligforening (TAB) har ved to ekstraordinære generalforsamlinger stemt ja til en fusion med Alfabo i Kolding samt opsigelse af administrationsaftalen med Dalbo.

Formålet med fusionen er at skabe en stærk driftsenhed, en styrket service samt sikre et lavt administrationsbidrag, fortæller formand for hovedbestyrelsen i Tyrstrup Andelsboligforening, Hans Rohr.

-En fusion med Alfabo vil komme både beboere og medarbejdere i Tyrstrup Andelsboligforening til gode. Vi vil få styrken, størrelsen og et stærkt bagland til at imødekomme fremtidens udfordringer, siger han.

Fusionen med Alfabo vil først træde i kraft 1. januar 2023. Men allerede nu står det klart, at Alfabo i forbindelse med fusionen vil udvide sin bestyrelse fra 7 personer til 9 personer, hvoraf de to pladser reserveres til personer fra TAB for en periode på 4 år.

-Dette er med til sikre en tydelig tilstedeværelse af viden om TABs afdelinger og de opgaver, som skal løses i fremtiden, siger Bent Jacobsen, der er bestyrelsesformand i ALFABO.

Han understreger også, at personalet, som i dag er ansat i TAB, virksomhedsoverdrages og fortsætter, hvis de ønsker det, i deres nuværende stillinger. Desuden opretholdes TABs nuværende kontor i Christiansfeld for at sikre kontakt til beboerne og kommende lejere.

-Fusionen vil medføre mange fordele for både TAB og Alfabo, og vi glæder os til at gå i gang med det store arbejde med sammenlægningen, slutter Bent Jacobsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler