SF og SFU i kamp for praktikpladser

Mandag 25. Marts 2019 04:44 665
Fra venstre ses: Jonas Broe Bendtsen, Guoda Pukelyte og Karina Lorentzen. Privatfoto. Fra venstre ses: Jonas Broe Bendtsen, Guoda Pukelyte og Karina Lorentzen. Privatfoto.

SFU og SF var i weekenden på gaden for flere praktikpladser. De mener, det er som af finde en nål i en høststak, at få en.

For at kunne gennemføre de fleste erhvervsuddannelser kræver det en praktikplads, men næsten 10.000 elever mangler en plads hos en virksomhed. Derfor vælger halvdelen at tage en skolepraktik, fordi de ikke kan være hos en virksomhed, og det er ikke holdbart, mener SF og SFU i følge en pressemeddelelse:

- Det er jo som at finde en nål i en høstak, hvis man vil have en praktikplads. Det giver jo ingen mening, når alle skriger på faglærte. Hvorfor hjælper virksomhederne ikke mere til med at uddanne, når de mangler arbejdskraft, mener Guoda Pukelyte, distriktssekretær i SFU Trekanten.

Karina Lorentzen er enig:

- Det er svært at få til at rime med, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft. Den skal jo uddannes for at være der, og skolepraktik er en nødløsning. Vi kunne jo aldrig forestille os, at en unge ikke kunne gøre sin studentereksamen færdig, men det er jo reelt det, der sker for unge på erhvervsuddannelserne, siger Karina Lorentzen, der er lokalt folketingskandidat for SF.

SFU’ erne havde for at illustrere problemet taget en høstak med en nål i med gaden og opfordrede forbipasserende til at finde den for at ”finde en praktikplads.”

Tags