SF: Ny corona-styrelse kan sagtens være i Kolding

Torsdag 21. maj 2020 06:50 793
Karina Lorentzen (SF). Foto: William Liljesøe (Arkivfoto) Karina Lorentzen (SF). Foto: William Liljesøe (Arkivfoto)

Regeringen besluttede for nylig at etablere en ny værnemiddelstyrelse. Placeringen af styrelsen er endnu ikke besluttet, men nu har Kolding Kommune meldt sig som aftager af den nye styrelse.

Det forslag bakker SF’s retsordfører og formand for udvalget for landdistrikter og øer op. Hun er blevet kontaktet af sin byrådskollega Hans Holmer, der har bedt hende gå ind i sagen.

- Kolding Kommune er kommet med et rigtig godt udspil, som jeg også håber, at regeringen vil tage et seriøst kig på, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

- I regeringens forståelsespapir står der også, at vi skal tage et opgør med centraliseringen. Der er det her helt oplagt, og når man skal placere en ny styrelse er det oplagt, at man ser sig om udenfor København. Kolding har nogle fine argumenter, som man bør overveje, siger Karina Lorentzen.

- Argumenterne handler om en god placering, fordi det er tæt på Billund Lufthavn, der tidligere har haft en luftbro til Kina. Trekantområdet er også fyldt med mange logistikvirksomheder, så man kan trække på erfaringerne, og så er det også tæt på supersygehuset i Kolding.

Hun vil nu stille spørgsmål til Justitsministeren ved næste spørgetime i næste uge.