SF i Kolding vil have et Ungeklimaråd

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
-Jeg synes, det er en god ide – de unge står og skubber lidt til min generation for at vi skal komme i gang, siger Karina Lorentzen. Privatfoto.

Det nationale ungeklimaråd er nedkommet med 17 anbefalinger til klimahandling. Det har fået SF i Kolding Kommune til stille forslag om et ungeklimaråd forud for klimastrejkerne 24. maj.

Den 24. maj går folkeskoleelever og studerende atter på gaden i ”Klimastrejke for fremtiden”. Dermed er der gået to måneder siden sidste klimastrejke, hvor borgmester Jørn Pedersen stod på Rådhusets trappe og forklarede de unge, at kommunen ikke gjorde nok i forhold til klimaet og at kommunen skal gøre mere.

Det har fået SF til at stille forslag om i Kolding Byråd, at der skal oprettes Ungeklimaråd i kommunen, som skal sikre, at kommunen lægger sig i selen med klimakampen. Ungeklimarådet er en del af det nationale klimaråds anbefalinger:

– Det nationale ungeklimaråd anbefaler, at der skal oprettes et råd i hver kommune. Jeg synes, det er en god ide – de unge står og skubber lidt til min generation for at vi skal komme i gang. Derfor vil jeg gerne, at kommunen sætter endnu mere gang i klimakampen og tager dem med på råd, forklarer Karina Lorentzen, gruppeformand for SF, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen foreslår desuden, at Ungeklimarådets øvrige forslag gennemgås med henblik på at undersøge, om de kan indføres i kommunen. Bl.a. har rådet et forslag om, at offentlige køkkener skal tilbyde klimavenlig mad. Karina Lorentzen er tirsdag på besøg hos Elbokøkkenet og her vil hun spørge ind til, hvordan ældremaden kan blive klimavenlig.

Forslaget

Forslag om at implementere Ungeklimarådets anbefalinger

Den 26. april udkom det nationale Ungeklimaråd med 17 anbefalinger til klimaindsatsen. Et par af anbefalinger vedrører kommunerne, og SF foreslår derfor:

• At anbefalingerne screenes for deres relevans for kommunerne, ligesom der leveres bud på, hvordan de kan implementeres
• At anbefaling nr. 11 implementeres i Kolding Kommune i sin helhed, således at der bl.a. oprettes et ”Ungeklimaråd”.

Forslaget skal ses i lyset af, at der igen er klimademonstrationer 24. maj, og vi skylder de unge at handle, mener SF Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *