Kolding Netavis

Selvfølgelig kan vi spare penge på unødigt administration i det offentlige

Nikolaj Steffenauer (LA). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA), Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

Ifølge HK Kommunal Sydjylland er der tale om en illusion, når man betragter beskæringer i kolde hænder som en vej til bedre velfærd og lavere skattetryk. Men et blik på statistikkerne giver et helt andet billede.

Fornyligt kunne man her i Kolding Netavis støde på en klumme fra Dorthe V. Willumsen, som blæser til kamp mod idéen om, at der skulle være penge at spare på det offentliges administration.

Ifølge Willumsen, der er formand for HK Kommunal Sydjylland, er det nemlig en illusion, at beskæringer i antallet af kolde hænder skulle føre til bedre velfærd og lavere skattetryk.

Men Willumsen går grueligt galt i byen med sit postulat.

For kaster man et blik på statistikkerne, bliver det hurtigt klart, at der naturligvis er penge at spare.
Hvis man fx kigger specifikt på sygehusområdet, er antallet af akademikere de seneste tyve år steget med over 322 pct., mens antallet af SOSU’ere omvendt er faldet med 8 pct. i selvsamme periode.

Det er et godt eksempel på, at vi får færre offentligt ansatte, som rent leverer kernevelfærd, mens vi får flere offentlige administratorer, som er nødsaget til at arbejde med papirnusseri for at leve op til politikernes bureaukratiske love.

Ja, alene siden corona-pandemien gjorde sit indtog i samfundet, har vi her til lands faktisk fået mere end 40.000 flere administrative ansatte i det offentlige.

Men prøv lige at tænk over det. Hvor mange borgere kan egentlig i ramme alvor sige, at de i dag får en bedre service i det offentlige, end de gjorde for tre år siden, før de 40.000 ekstra bureaukrater blev ansat

Svaret blafrer i vinden. For faktum er selvfølgelig, at ingen rigtig ved, hvad vi skal bruge den offentlige sektors bureaukratiske administration til.

Så i Liberal Alliance er vi uenige med Dorthe V. Willumsen og resten af HK Kommunal Sydjylland.
For der er en anden vej.

Vi tror nemlig på, at hvis vi tilbageruller politikernes unødvendige love, fravrister velfærdssamfundets dygtige kernetropper fra bureaukratiets lænker og samtidig skærer ned på antallet af administrative medarbejdere, så kan borgerne få en langt bedre service.

Og mon ikke danskerne så også samtidig kan få lov til at beholde lidt flere af deres egne penge, når skatterne skal betales på lønningsdagen?

Tagget med: ,
Del denne artikel